tjockvawa

Gallstensanfall

Publicerad 2012-05-18 10:47:54 i Allmänt

Vaknade natten till igår o hade så fruktansvärt ont i mellangärdet. Vände o vred på mig för att försöka somna om, gick upp traskade här hemma i mörkret, gogglade på 1177, la mej i soffan ett tag, tog ett par alvedon men inget hjälpte och vid 6 på morgonen gav jag upp o ringde 1177, se fixade en jourtid åt mej 8:45, jag tog ett bad, vilket faktiskt lindrade en aning för stunden.
Väckte Putte 7:30, han fick ringa o be farmor komma hit o ta hand om barnen så han kunde köra in mej till läkaren.
Kallsvettig, ont, illamående berättade jag för doktorn hur jag mådde, kan kände o klämde och tog blodprov o urinprov. Båda proverna såg normala ut och han trodde nog han kunde utsluta blindtarmen och njurarna. SKÖNT!
Gissade på att det var gallsten, gav mig en tablett Diklofenak Mylan, stolpiller. Och skrev ut så jag kunde hämta mer på apoteket. Väntade i Hageby på att apoteket skulle öppna, fick springa in o spy på toaletten. Kom äntligen hem och medicinen började göra nytta så jag kunde somna en stund. Mina barn och min man är så otroligt gulliga och omtänksamma!! Farmor oxå som var barnvakt från eftermiddan sen oxå så Putte kunde komma iväg på festen med jobbet som han var bjuden på, var faktiskt skönt att vara ensam hemma!
Mådde bättre framåt eftermiddan, skönt för annars hade jag varit tvungen att åka till akuten sa doktorn. Var hungrig men visste inte vad jag skulle våga äta, provade lite soppa som Putte hade köpt till mej men den var inte god, blev lite mackor.
Framåt kvällen provade jag en annan soppa och var helt galet sugen på glass, åt det dumt nog...
Fick lite ont när jag skulle lägga mig igen, tog mer medicin och kunde sova hela natten!
Åt lite frukost försiktigt idag och har nu istället haft magknip 3-4 ggr och fått springa på toa, ni vet så där att man inte vet åt vilket håll man ska vända sig. Kallsvettig och med papperskorgen framför näsan...
I övrigt så känner jag mig okej idag, bara jobbigt när "huggen" kommer.
Utvilad o ganska pigg på något vis men RIKTIGT dålig och tycker synd om mej själv när jag får knip-huggen.

Bantningen då...
Gick okej fram till "klassresan" till Vadstena i onsdags, då käkade jag på restaurang och vi fickade med glass, stressade hem o hämtade barnen lagade mat o åt på en kvart, potatismos o korv. Åkte med Lithea till hennes fotbollsträning o så hem o söva barn o gå o lägga sig... Kan det  ha varit den dagens mat o stress som utlöste gallstensanfallet...?!

Hej hopp

Jag jobbar för tillfället. Men inte i mitt...

Publicerad 2012-05-14 17:32:36 i Allmänt

Jag jobbar för tillfället. Men inte i mitt vanliga distrikt så det är lite ovant o mest jobbigt är det att hitta till alla. Särskilt de som bor på Husby backe... Där finns ju ingen logistik alls i hur dom har placerat husen. Men det går fin fint o jag är till o med lite tidig. Har bara en vårdtagare kvar innan fikat så jag fuskar o sitter en stund i bilen o är lat... Fy på mej!! Men jag vill berätta att idag är dagen då jag tar tag i mitt viktliv igen! 4 kg plus på vågen är inte kul men det är bara att köra!! Har fört checklista o fyllt i min vikt. Jag är på G!! Puss

Nä jag hinner inte andas...

Publicerad 2012-05-10 12:48:37 i Allmänt

Nä för jag glömde ju skriva att vi ska på koutsläpp i helgen oxå och jag blev just påmind om att jag jobbar den kvällen som Syrran tar studenten och jag måste försöka byta bort den om det går... Värsta är väl att det är fler som ska på stundetskivor...
När min "ridbarnvakt" ringde imorse och sa att hon var skadad och inte kan följa med Lithea idag så höll världen på att helt rasa samman för mej!
Lithea missade förra veckans ridning då jag var bortrest o nästa vecka är torsdagen röd (ingen ridning) o Lithea håller på att längta ihjäl sig.
Hastigt och lustigt blev det oxå bestämt att Litheas nya fritafröknar skulle komma o hälsa på dagis i morse kl 9. Då kunde ju jag passa på att träffa dom! Så jag gick senare än tänkt till VC med Havanna för provtagningen som tog sammanlagt 2 timmar! Väntetid, emlaplåster som ska sitta en timma, och sen tog det ett tag o hitta ett bra kärl på snuttigumman som var jätteduktig!
Träffade en jobbarkompis på VC, satt o snackade lite och hon sa att hon ABSOLUT tyckte jag skulle ta ledigt ikväll. Jag tog henne på orden. Jag tar ledigt, jag följer med till stallet och jag går på föräldramötet! Och jag ska försöka andas lite...
Hej hopp

Lägesrapport...

Publicerad 2012-05-08 20:33:24 i Allmänt

Hej här är jag... Eller typ i alla fall, lite från varande, MYCKET trött!
Tankar som snurrar, vilsen i röran, i kaoset, sinnesförvirrad och mycket tankspridd.
Men ändå skönt glad, det är ju vår! Ganska kall vår än så länge men det grönskar!!
Sardiniens vår hade kommit mycket längre! Vi hade det underbart skönt där! Promenerande i gamla satn, poolhäng, dopp i havet och god mat o dryck! RESULTAT: Tre miljoner kilo upp i vikt!
Men asså, ärligt, jag orkar inte! Vem bryr sig...? Ah nä vem lurar jag? Jag BRYR mej och jag vill gå ner igen. Jag SKA till BMI 25, vet bara inte riktigt när...
Kanske inte just i maj månad...
MAJ
2/5-5/5
Resan till Sardinien
6/5 Jobb 16-21
7/5 Träff med klasskompisar och plugga grupparbete
8/5 9:00 Havanna BVC (extra läkarkontroll ang ev övervikt, känns ju supermega jobbigt!). 9:45-15:30 Skola, redovisning grupparbete 1. 16:30Gruppfoto med Litheas fotbollslag
9/5 8-15:30 Skolan med muntilig bokrecension. 18-19:30 Familjekväll på dagis
10/5 Fm nån gång, VC med Havanna för provtagning. 15:15-16 Lithea ridning (får ihop det med hjälp av snälla dagismammor o en schysst barnvakt 18:00 Föräldramöte Litheas blivande frita, som jag hade missat o jag jobbar 16-21
11-13/5 Ingen planerat men antagligen allt det där som inte hunnits med, tvätten och röran hemma! Fira Plastpappa?
14/5 fm plugg, 16-21 jobba (Plaspappas födelsedag)
15/5 8-16 skola, redovisning grupparb 2
16/5 8-17 Studieresa, Lithea fotboll 18-19 (pappas födelsedag!)
17/5 jobba 7-15
18/5 Banken 14:00
19-20/5 Lillebrors 25-årsdag (19/5) Fira Lillebror
21/5 Jobba 7-15
22/5 Skola 8-15:30 (Estelles dopdag!)
23/5 Skola 8-16 Kväll: PARTY!!
24/5 Bakis? Lithea ridning 15:15-16
25/5 Skolavslutning, och lunch på brunnen
26/5 Jobba 7-21 Putte åker till Göteborg, farmor barnvakt
27/5 Jobba 7-16 Putte bakis och åker hem från Göteborg under em, farmor barnvakt
28/5 LEDIG med barnen hemma, utan plugg!!!!!!!!!!!!!!!!!
29/5 Jobba 16-21
30/5 Jobba 7-15 (Axels födelsedag, min namnsadg!)
31/5 Jobba 7-15

Jag vill bara att maj ska vara över!
Sen är det ju bara jobb, ca 76% o när jag är ledig behöver jag inte plugga utan ska umgås med mina barn!
Jag ska även bli en social människa igen och umgås med mina änner, jag ska börja träna regelbundet, sova om nätterna och bli en sund, smal, snygg, pigg Veronica!

Men upptäckte just ett STORT problem! 15/6 tar lillsyrran studenten, min jobb-helg!! BALLEN I GRUSET!! (kanske man inte säger som kvinna, men jag har snott det från Putte!)

Det där med Havanna är nog inte så allvarligt o jag är glad att de kollar upp och att vi blir tagna på allvar, återkommer med det! Sen är ju hennes största problem hennes nätter, hon sover ju för i bövelen inte! Jo, en stund, sen vaknar hon och kliar ihjäl sig, och håller på halva natten... Vi har smörjt hela hennes liv, mer eller mindre intensivt. Hjälper lite ibland, hjälper inte ett jävla någe andra gånger. Bad läkaren vi träffade idag på mina bara knän om att få Tavegyl utskrivet (mot klåda, man blir lite trött av det oxå :) ). Men han föreslog att vi istället skulle prova Clarityn ett tag, är ju mot allergi, men även mot klåda och man kunde bli lite trött av det oxå!
17:55 sprang jag till apoteket (ljuger lite för jag tog cykeln!). Tog en nr lapp och väntade, precis innan det var min tur, var det nån som sa något intressant så jag "tjuvlyssnade" nästa gång jag hörde plinget, var mitt nr redan plingat... Faan jag missade min tur och fick snällt ta en ny nr-lapp. Lite jag i ett nötskal!

Blev ett långt blogginlägg idag och jag vet dålig på bilder och väldigt dåligt berättat om resan och ja kanske ett ganska negativt inlägg, men jag ska vara lite tydligare: Jag mår bra!! Har det bara lite körigt just nu! Och jag orkar den här månaden ut, och egentligen så är det ju den här veckan som är nu som är värst! Någon ting varje kväll, utom fredag o då kommer jag sova i soffan tidigare än barnen antagligen...

Och lite vad jag ville komma fram till är att jo jag försöker hålla igen och gå ner de där 3 miljoner kilona, men tänker inte fokusera helhjärtat just nu för vi har inte ens tid att åka o handla... Ännu mindre tid för träning och när jag är trött har jag så förbannat svårt att stå emot ätmonstret i mig!

Puss och Hej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela