tjockvawa

In på banan igen...

Publicerad 2015-08-31 14:44:50 i Allmänt

Ska ju inte vara så himla svårt att svänga upp på banan igen. Så nu kör jag raka spåret o försöker hitta en bra balans på jämnvikt tänkte jag. Efter helgen här har jag nog gått upp nåt kilo eller två, men har jag tur kanske jag kan skaka av mej dom rätt snart... 
Men träning får vänta lite ändå, ev en promenad idag annars får det bli ytterligare en vilodag pga hur jag känner mej efter nattjobb. 

Hej hopp

En dålig helg

Publicerad 2015-08-30 19:12:27 i Allmänt

Alltså matmässigt har helgen varit katastrof!!! Men jag har haft trevligt o roligt! Några drinkar o massa snacks, snabbmat, glass o godis! 
Om 2 timmar börjar mitt 10 timmars långa nattpass o imorgon lär jag oxå känna mej typ bakis... 
Hoppade faktiskt över den sista träningen på denna Bootcamp ikväll oxå, men har varit på alla andra! 
Men frågan är när jag hinner träna nästa gång, är nog för trött imorgon oxå men på tisdag ska jag ju rida! 
Sen får det nog allt bli några besök på gymmet igen, var länge sen pga militärträningen ju! 

Hej hopp

Gästabud

Publicerad 2015-08-28 19:57:58 i Allmänt

Medeltiden är o hälsar på i Söderköping! 
Himla mysigt tycker jag o kanderade äpplen är så gott! 


Hej hopp

Vikten

Publicerad 2015-08-28 05:59:41 i Allmänt

Jag väger 69,8 o har då alltså gått ner 0,1 kilo denna vecka o jag är är nöjd! Jo på riktigt! 

Hej hopp

Komplimanger!

Publicerad 2015-08-27 10:21:25 i Allmänt

Det bara haglar komplimanger!
Kollegor som ser mej privatklädd, folk som jag inte sett på länge (eller snarare de som inte sett mej då...).
Det är kul! Jättekul såklart och jag känner mej fin! (får man säga så?)
Men jag är lite dålig på att "ta komplimanger" eller alltså vad man ska säga... Tack såklart, men då känner jag mej så mallig på något vis!
Men ja i alla fall ville bara säga det, att det är så kul o då menar jag lixom inte att man måste vara smal för att vara snygg men folk tycker jag ser piggare och fräschare ut, de gillar min nya frilla också efter senaste frissa-besöket. Sen tror jag att eftersom jag känner mej pigg och mår bra för det mesta så syns det på utsidan också!
När jag hade övervikt/fetman var jag mycket tröttare, sov sämre, orkade inte bry mej så mycket, kläder satt ju ändå aldrig bra.
Ja, jag trivs med mej själv nu och jag lyfs av komplimangerna med såklart!
 
Hej hopp

Händelserik, läskig o panikartad dag...

Publicerad 2015-08-26 21:56:05 i Allmänt

Efter "utbildningen" i förmiddags, precis när jag satt mej i bilen för att köra tillbaka till jobbet ringer telefonen. Min bästa vän, panikslagen o i tårar... Jag hörde inte allt hon sa men förstod att det var allvar o att hon önskade att jag var i Sörping. 
Jag var ju i Norrköping men bad min vän lugna sig en aning, sa att jag åker mot Söderköping direkt o bad henne berätta igen vad som hänt. 
Hennes son hade fått en allergisk reaktion o ambulans var på väg men hon hade sina 2 andra barn i bilen o antog ju att hon skulle bli tvungen att åka med sonen i ambulansen. 

Jag körde på tok för fort men sa till mej själv samtidigt att andas lugnt inte göra några dumma omkörningar o hann ringa jobbet på vägen där jag berättade att jag kommer tillbaka senare än tänkt...

När jag kommer fram till platsen ser jag direkt ambulansen, min vän o alla hennes barn. Parkerade o slängde mej ur bilen o märke att jag skakade av puls o adrelaninpåslag, blev snart lugnad av ambulanspersonal o framför allt av att se lillkillen må helt ok o vara glad, de andra barnen skuttade runt o mådde oxå bra. De större barnen knäppte jag fast i vännens bil medan ambulans körde iväg med mamman o lillkillen. 
De åkte till vårdcentralen i närheten så vi åkte oxå dit efter att jag parkerat min egen bil lite bättre. 

Alla barn mår nu bra, mamman mår nog oxå helt okej men jag kan tänka mej hur tankarna snurrar nu! Hon trodde att han skulle dö där en kort stund innan ambulans kom. Pappan jobbade på annan ort men åkte oxå hem såklart men hade ett par timmar i bilen o jag är glad att de nu är samlade hela familjen o att ingen av föräldrarna är ensamma ikväll! 

Fick mess från jobbet att jag inte behövde komma, men jag åkte ändå dit ett par timmar. Behövde nog prata av mej lite o slutföra lite saker. 

Ja jo en väldigt händelserik dag i alla fall! 
Men min väns barn är nästintill mej lika kära som mina egna, så jag tvekade inte ens en sekund, jag bara åkte direkt, innan jag knappt ens visste vart jag var på väg! Inget annat var viktigt, inte ens att få behålla mitt körkort... 😉

Hej hopp

Utbildning eller vad det är...

Publicerad 2015-08-26 08:11:02 i Allmänt

Sitter o väntar på några kollegor utan för De Geer för att spendera förmiddagen på utbildning, möte, samtal eller vad det är jag ska på... Hahaha! 
Bättre samarbete o förståelse mellan slutenvård o kommun tror jag det i alla fall ska resultera i... 

Blir nog bra... 

Anmälde mej till en ridgrupp igår i alla fall så varje tisdag ska jag rida men kommer nog fortsätta ta lite privatlektioner då o då, jag siktar inte på att bli proffs men det är bra träning o lite extra tips o råd är aldrig fel! 

Hej hopp

Ridning

Publicerad 2015-08-25 12:15:19 i Allmänt

Dagen förmiddags-aktivitet o dagens träning
Det är ju bara såååå kul! 
Hej hopp

Blomkåls-pizza

Publicerad 2015-08-24 21:18:11 i Allmänt

Vawa tipsar! 
Funkar fint som LCHF-mat, glutenfritt o som Viktväktare! Jag tycker det blir riktigt gott men det gick inte hem i resten av familjens smak när jag testade första gången så idag gjorde jag min egen att ha som matlåda ett par dagar den här veckan. 8 points i hela pizzan men jag äter en halv o blir mätt! 4 points ( sen beror det på vad man väljer för pålägg såklart!)

Riv 400 gram blomkål (gärna finrivet i matberedare)
Blanda ihop det med 2 msk fiberhusk, salt o 2 ägg. Blir som en smet som du sen trycker ut på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda på 200-225 grader i ca 20-25 min. 
Lägg på vad du vill ha på din pizza o grädda igen! 
Blir gott o mättande! 
Glömde ta bild på färdiga pizzan o nu ligger den i två matlådor så jag kanske tar en bild när jag käkar den imorgon då om jag kommer ihåg! 

Tomatsås gjorde jag med lite krossade tomater som jag hade en halv tsk sambal olek, salt o oregano i o mixade. 
Tyckte det blev aningen smaklöst första gången jag provade o då hade jag ingen salt i "degen" o kryddade bara med oregano i tomatsåsen, så jag hoppas på bättre drag den här gången! 

Militärträning idag, trapporna till Ramunderberget 3 ggr, bland annat alltså! Härligt svettigt, kul o flåsigt! 
Jag tycker apropå träning, INTE min träning är ohälsosam! 😀 Jag tränar massor vissa veckor o lite mindre andra veckor. Ibland tar latmasken över o ibland besegrar jag den! Men mestadels tycker jag det är askul, o roligast o skönast är nästan känslan efter ett pass man innan var lite o-pepp inför men ändå utför o köttar gärnet!!

Hej hopp

Kräks!!

Publicerad 2015-08-24 09:06:57 i Allmänt

Efter en jobbhelg var jag sjukt o-pepp o så trött igår, var inte minsta sugen på militärträning. Men jag pallrade mej dit o vi körde stenhårt! Jag körde så hårt att en spya var väldigt nära... Då är det så kul!! 
Sen hade jag frossa-kväll o åt nästan till jag spydde... 
Så jävla dumt! Varför släpper jag när jag når målvikt!? Nä skärpning nu! Har jag tur står jag i alla fall stilla på vågen till nästa vägning... 

Hej hopp

Fredagen

Publicerad 2015-08-22 09:13:28 i Allmänt

Blev ingen träning igår. Tänkte ju först jag kunde svänga förbi efter jobbet igår men så glömde jag ju ta med träningskläderna o det kanske var meningen. 
Men jag åt desto mer, mycket socker blev det o jag njöt av det o skrev upp allt o det får ju plats inom veckobonusen o jag ska inte ha något dåligt samvete för det nu! 
Jag kommer att träna lite lugnare nästkommande vecka! 

Hej hopp

Välkommen 60-tal!

Publicerad 2015-08-21 06:44:54 i Allmänt


Ja, var ju precis på gränsen men jag är över kanten! Woop Woop! Minus 0,9 den här veckan! 

Nu skriker min kropp efter vila! Så trots att jag hade planer på gymmet idag för o köra lite styrketräning för överkroppen är jag nog inte sämre än att jag kan tänka om o ev ge mej en extra vilodag den här veckan, fast man vet aldrig med mej, om jag ser till att ha träningskläderna i bilen kan det ju hända att man spontant ändå svänger förbi... Men jag tänker bara göra det om jag får lust, inte nåt tvång lixom. Imorgon är garanterat vilodag i alla fall! 

Hej hopp

Äta, träna, äta, träna, äta...

Publicerad 2015-08-20 17:05:55 i Allmänt

Ja det är min dag! Började med en promenad (med en del jogg) i 65 min, direkt efter frukost o lämning i morse. Hem för lite mellanmål o en tur till badet för 40 minuters simning. Dags för lunch o en powernap i solstolen innan hämtning av Havanna. 
Efter att ha packat ner badkläder o lite mellanmål åkte vi tillbax till badet för lite sol-bad o lek. 

Ganska tidig middag nyss för uppladdning av kvällens militärträning. 
Grym träningsvärk efter ridningen igår o jag längtar faktiskt lite efter min vilodag på lördag nu... 

Hej hopp

Sista chansen...

Publicerad 2015-08-19 23:07:02 i Allmänt

Ni som sett Biggest Loser, dagen innan vägning. Hur hårt de kör för att tappa de sista små hektona inför besöket på vågen! 
Så känns det lite för mej till imorgon, sista chansen, fett ska brännas! 
Självklart ska jag duktigt äta mina points men det ska inte vara någon "tung" mat! Hahaha! 
Jag är så nära att få besök av 6:an, så nu KÖÖÖÖÖÖR jag! Rätt in i kaklet! Rätt ner på 60-talet!! 

Ridlektioner idag var sååå rolig o jag önskar jag hade tid o råd att göra det oftare! 
Militärträningen var stenhård! 

Hej hopp

Hektisk semesterdag

Publicerad 2015-08-18 21:29:25 i Allmänt

Ja, kan väl inte säga att jag ligger på latsidan bara för att jag har semester! 
Lämnade barnen kl 8, åkte sen en snabbsväng till jobbet o efter det begav jag mig till gymmet. Löpbandet blandat gång o jogg i ca en kvart som uppvärmning, styrketräning 30 min o så en kvarts intervaller på löpbandet igen. 
Efter det åkte jag ner till Willys o handlade, svettig o dan. Köpte mej en sallad på Lindalhs o satt lika svettig o snuskig där o åt upp den innan jag åkte hem o lämnade varorna, packade med mej lite dricka o frukt. 
Hämtade Havanna på skolan för att åka till världens bästa kompis för att lämna Havanna där några timmar. Hann med en väldigt snabb kopp kaffe innan jag åkte för att hämta nästa unge på skolan... 
Lithea o jag åkte ut till Pålur o myste o tog en ridtur, först i skogen sen på gräsplätten som finns där ute. Där blev det även lite barbacka-ridning. 
Frukt-mellis i stallet o sen åkte vi tillbaka till barnvakten o hämtade hem en trött Havanna. 
Hemma lagades tisdags-taco o jag tog äntligen en välbehövlig dusch! Lika så barnen. 
Som tur var hade Lithea koll på att det var föräldramöte ikväll kl 19 oxå, så det var bara att hoppa på cykeln o åka upp o besöka skolan en fjärde gång idag...

Phu... Nu ligger jag på soffan o har inte några planer på att göra något mer det här dygnet i alla fall...

Men imorgon är det min tur att ta en liten ridtur! 


Hej hopp

Skolstart!

Publicerad 2015-08-17 11:36:55 i Allmänt

Började dagen med 40 minuters promenad med mån kilometer jogg. 
Frukost o 2 flickor som gjorde sig redo för första skoldagen för den här terminen. 
Båda var lite pirriga o förväntansfulla. 

Snart dags att hämta hem den första ungen!
Hej hopp

Hård träningsvecka...

Publicerad 2015-08-16 23:25:09 i Allmänt

Tänkte att vecka 34 inte bara skulle innebära semester, tänkte även att det skulle bli en liiiite hårdare träningsvecka! Nu är ju alla mina veckor ganska hårda träningsmässigt men jag tror jag klarar att gasa aningen lite till, bara för en vecka alltså.  
Startar förhoppningsvis med en tidig morgon promenad imorgon... Om jag orkar upp?! 

Hej hopp

Norrköpings stadslopp

Publicerad 2015-08-15 16:35:05 i Allmänt


Jag är faktiskt imponerad av mej själv! Jag joggade hela tiden o jag klarade milen på under timman!! 59:18 o det var faktiskt snabbare än jag nånsin trodde, tippade på omkring 65-70 min... 

Hej hopp

Fredagsvikten

Publicerad 2015-08-14 05:57:34 i Allmänt

Det blev ett litet plus, 70,8 kilo väger jag idag så + 0,4.

Hej hopp

Mera semester...

Publicerad 2015-08-13 22:33:35 i Allmänt

Jag jobbar imorgon, sen har jag ledig helg. 
Efter det har jag semester mån-tors. Gjorde så eftersom Havanna börjar förskoleklass o jag tänkte det kunde vara bra att finnas tillgänglig hennes första vecka. 
Nu tror jag inte det blir några som helst problem för lillMärtan men det ska ändå bli himla skönt att vara ledig nästan en vecka! 

På tal om Havanna, igår Hade hon fått en sticka som jag skulle ta bort, den gjorde tydligen väldigt ont o hon skrek som om det vore ögonen jag försökte peta ut på henne! Jag fick ut stickan till slut!
Idag fastnade ungen med armbågen mellan spjälorna i en köksstol o satt verkligen jättefast! Vi gjorde allt vi kunde, försökte med matolja, vände o böjde på armen, försökte bända spjälorna o slet o drog... Havanna hade ont o var på riktigt rädd för att för alltid få sitta fast i en stol. Vi tröstade o försökte lugna samtidigt som vi gjorde allt vi kunde för att hålla skrattet inom oss... 
Det slutade med att vi fick ta fram sågen...
Det är dramatik hos familjen Andersson om eftermiddagarna! 

Hej hopp

Stadsloppet...

Publicerad 2015-08-12 21:59:34 i Allmänt

Fick förfrågan om att delta i stadsloppet gratis på lördag... 
Ska äta smörgåstårta hos svärmor kl 12, men starten för 10 km i loppet går kl 14, så jag bestämde mej för att jag hinner! 
Lite nervöst! Aldrig provat springa så långt i ett lopp... 
Hoppas inte svärmor blir ledsen på mej bara, att jag inte kan stanna så länge... 

Hej hopp

Nya skor!

Publicerad 2015-08-11 19:12:22 i Allmänt

Mina ute-träningsskor är mer än lite slitna nu...

Ja o barnen har inga bra gympadojjor heller, eller jag ska väl säga hade för nu har vi nya skor alla tre! 

Men dessa är tänkt att jag ska inne o de jag brukar ha på gymmet får agera ute/löparskor! 
Dessutom fick barnen nya gympakläder att ha i skolan sen o på dansen o så. 
Jag köpte även ett nytt puder o en mascara så på ett kick blev familjen 2500 fattigare... 
Hej hopp

Äntligen hos frissan!

Publicerad 2015-08-11 11:47:50 i Allmänt

Är så trött på mitt hår o sitter nu här o hoppas på en kul förändring! 

Jag hade rätt ang träningen igår, behövde bara komma dit så kände jag att det var rätt o jag blev snart pepp igen! 
Idag har jag skön träningsvärk! 
Hej hopp

O-pepp

Publicerad 2015-08-10 17:59:46 i Allmänt

Känner mej inte jätte peppad till att dra iväg på första träningstillfället på bootcampen idag... Vet inte riktigt varför egentligen, kanske för att jag känner men tung o svullen efter helgens frossande i godsaker... 
Eller så är det bara vanlig hederlig lathet som är o hälsar på?  
Men jag vet ju att det alltid är skönt efteråt o att det till o med brukar kännas extra bra efter de här gångerna då man först inte är så laddad för det! 
Så det är väl bara att pallra sig iväg! 

Hej hopp

Dagen efter

Publicerad 2015-08-09 20:39:11 i Allmänt

Nja, det kunde varit värre men det frossas i glass o choklad här idag! 
Men jag åt ingen pomme till min gyrostallrik o jag har joggat 7,5 km idag! Det är jag fan själv impad av! Jag har aldrig tidigare tränat "dagen efter" 
Men festen var trevlig igår o jag är på banan imorgon igen! 








Hej hopp

Fest

Publicerad 2015-08-08 14:33:30 i Allmänt

Ikväll ska vi på 40-årsparty! Jag har tagit semester i helgen o faktiskt sett fram emot lite festande nu! 
Har varit ganska strikt ett ta o från o med snart tänker jag tillåta mej att tänka bort pointsen för en eftermiddag-kväll-natt! 
Tanken är att jag imorgon är på banan igen! Det blir en svår utmaning! 

En annan utmaning hade jag igår, försökte låta bli fredags-daimen (o allt annat godis oxå) för utom en liiiiten, liiiiten bit kladdkaka o max 2 teskedar vispad grädde på jobbet så klarade jag det! Men det är psykiskt, så fort det blir fredag ställer min hjärna in sig på godsaker! Men jag klarade av det igår kväll! 
Ja. För jag kan om jag vill!! O då får man släppa loss o festa en lördagkväll då o då! 

Hej hopp

Fina siffror!

Publicerad 2015-08-07 05:42:32 i Allmänt

Ett fint resultat även denna vecka! 
Vågen stannade på 70,4 så minus 1,1 kg o väldigt nära den magiska gränsen igen! 
Hej hopp

Efter vilodagar...

Publicerad 2015-08-05 15:41:15 i Allmänt

När barnen vägrar följa med till gymmet o det är för hett o jogga ute...



Det blev ca 8 km blandat jogg o powerwalk i olika tempon i lite över en timma! 
Det syns inte så noga på bilden men det fullkomligt sprutar svett om mej!! Lithea kom ner från sitt rum nyss o frågade om jag duschat!! Skönt!!! 
Är lite sugen på styrketräning oxå men det får i så fall bli senare ikväll när Putte är hemma. 

Ska kanske börja rida igen oxå, i september när nästa bootcamp är över...

Hej hopp

Lite kämpigt

Publicerad 2015-08-03 20:55:28 i Allmänt

Sån där kämpig o hungrig dag idag. Har ändå skött mej o hållt mej inom ramen men är sjukt sugen på nåt gott!! 

Vilodag från träning idag o hade tänkt köra core på gymmet imorgon men då ska vi på kalas för en av Havannas kompis, på badet. Så jag får inse att jag inte hinner det. Kanske får bli en löptur eller helt enkelt en vilodag till. 
Men ons o Tors är jag ledig o har jag tur blir vädret bra så barnen o jag kan sticka till badet då oxå o då kan man ju passa på att simma lite! 

Nä får ta nån frukt för o stilla suget nu! Sen får det nog bli en tidig kväll för jag tror det är för jag är trött som jag är så sjukt sötsugen! 

Hej hopp

Min dag

Publicerad 2015-08-02 21:12:27 i Allmänt


I morgon är det dags för barnen att börja frita igen vilket ju innebär att Puttes semester oxå är slut! 

Jobbar 3 dagar sen här veckan, lite lagom sådär... 😀
Hej hopp

Extrapass

Publicerad 2015-08-01 11:10:15 i Allmänt

Blir ett extrapass på jobbet ikväll! 
Men lite träning hann jag ändå med på morgonen! 

Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela