tjockvawa

Jag höll inte mitt löfte...

Publicerad 2011-10-30 19:02:31 i Allmänt

Skulle ju träna friskis idag lovade jag både mej själv o Becca. Men Becca kunde inte idag så jag hoppade över jag oxå. MEN istället gick och joggade jag på löpbandet i en timma!! Joggade sammanlagt 25 min utav den tiden och gick i snabbt tempo, svetten lackade och jag tror ärligt talat att det gav mer än ett friskispass! Jag brände garanterat mer fett i alla fall!!
Och på ett pass rör man sig ju effektiv i max 45 min eftersom det är nedvarvning, stretch och avslappning oxå.
Det hoppar jag över på bandet! Så jag är jäkla stolt ändå.
Mindre stolt över vad vågen visade när jag tjuvvägde mej precis innan.
Säger som min goda vän.
Nu jäklar!!

Kram

Ingen vidare helg

Publicerad 2011-10-30 16:52:27 i Allmänt

Det måste väl erkännas då, att den helg inte gått så bra heller, men så var det ju det jag sa att efter 50-årsfesterna skulle jag ta tag i det ordentigt! Och jag ska fasiken göra det oxå nu!!
I fredags åts det och dracks det som sagt gott på festen.
Jag mådde bra igår o var inte så sugen på pizza som bakismat för en gång skull men jag gjorde fläskfilé i ädelostsås istället och det går inte att sluta att äta förrän det är slut, sen blev det en hel massa godis oxå...

Iadg åt jag en okej frukost men för mycket till lunch efersom vi blev bjuda på det och Ulrics mat är gudomlig!! Efterrätten slank oxå ner, dumt nog, kunde ju ha tackat nej...

Men det blir inte mycket mer för mej att äta därför idag.
Jag ska träna om en timma och efter det måste jag bara stoppa i mej något men det får vara nåt supernyttigt och sen är det frukt som gäller resten av kväll om jag skulle vara sugen!

Stegräknaren är på idag oxå men trots att jag städat lite o så är den bara uppe i knappt 4000 steg, men så ska jag ju träna oxå.

Kramis

20 012 steg men bara 2 hekto

Publicerad 2011-10-29 12:37:02 i Allmänt

Japp, i torsdag blev det sammanlagt 20012 steg men vågen visade endast en minskning på 2 hekto igår, men vet ni vad jag är faktiskt på riktigt helt okej nöjd med det efter förra helgens fest!
I går var det fest igen men för mej bidde det inte lika blött den här gången men jag hade väldigt trevlig och fick träna skrattmusklerna ordentligt och dansade o sjöng en hel del!
GRATTIS ÄLSKADE MOSTER NILLA! Och tack för en kul fest med många roliga överraskningar!!

Putte kommer nog vara lite trött idag för jag tror det var han tillsammans med Madde som bidde mest rund under fötterna igår!

Tror fredagar är en bra vägdag för mej så jag fortsätter med det tror jag!

Kramis

Stegräknare...

Publicerad 2011-10-27 17:47:29 i Allmänt

Jag har tänkt i fem veckor att man går VÄLDIGT mycket på min praktikplats och att jag borde ha stegräknare.
Idag näst sista dagen kom jag ihåg att ta på mej den. Slutade tidigare idag för att Lithea rider, så kvart i två när det blev dags att byta om tjuvkollade jag. 10 000 steg var jag upp i redan då!
Än är ju inte dagen slut och jag ska ju träna oxå, så nu får ni gissa vad ni tror att det landar på idag...?!



I morgon är det vägdag 2. Ska bli spännande för jag har inte tjuvvägt mig nåt i veckan...

Kram

Sista dagen tillsammans med handledaren.

Publicerad 2011-10-26 22:27:39 i Allmänt

"Veronica har med stor handlingskraft och kommunikation ingått i vårt arbete med njur o lungsjuka människor. Hon har fått en inblick i hur viktig nutrationen är för dessa pat. (vid matdelning). Veronica har en social och empatisk förmåga gentemot pat. Är flexibel och "hugger in" där behovet finns, utan att överskatta sin förmåga i rollen som usk-student.
Veronica har utfört kompressionslindning, venprovtagning, glukosprov, urinprov, daglig hygien, dusch, varit delaktig vid KAD-sättning och EKG. Aktivt deltagit vid omhändertagande av avliden pat."

Min handledare känner min lärare sedan tidigare och skrev en liten extra-notis oxå:

"Jag fick ju inte skriva hur söt och rar Veronica är (på bedömningen)
Så därför skriver jag det här. Hon är en pärls. Omtyckt av oss alla."

Tuppkakan gick hem hos alla som smakade, och som vanligt var det lite vemodigt innan jag gick hem idag och kramade om lilla söta Barbro (handledaren).
När jag bakade kakan smakade jag INTE på smeten och när den var färdig gav jag barnen och karln en smakbit, jag själv avstod, därför var jag värd biten jag tog till förmiddagskaffe idag! Gjorde det med gott samvete oxå, som jag har sprungit i korridorerna på sjukan idag.

Två dagar kvar på praktiken, sen blir det plugg och jobba på hemtjänsten ett tag till.
Får förresten om jag vill jobba som sommarvikarie på avdelning 3 när jag är färdig uska, om jag vill förstås och om jag inte fått en fast tjänst någon annan stans. Man vet ju aldrig...
Ska ha en pratstund med chefen på avdelningen på fredag.

Kramis

Man ska ju försöka hålla vad man lovat

Publicerad 2011-10-25 22:24:11 i Allmänt

och jag gör mitt bästa! Har lovat mig själv och Becca att jag ska träna tis, tors o sön denna vecka. Än så länge har jag hållit 1/3 av mitt löfte och jag räknar med att jag ska lyckas hålla hela löftet!
Känns i alla fall skönt att jag har gjort det och vem vet, jag kanske kommer igång igen nu!

Imorgon är det sista dagen som min handledare och jag jobbar ihop, jag jobbar torsdag och söndag oxå men då är Barbro ledig, därför har jag idag bakat Tuppkaka. Smarrig som tusan är den men tanken är att den ska gå hem på "jobbet" oxå så att den försvinner fort och att jag inte ska ta en bit! Jag vet det kanske låter hårt, men jag får ju "frossa" lite på fredag och jag vill verkligen försöka bli av med detta sötberoende!!
Men det är ju inte hela världen om det blir en liten, liten bit över till mej oxå...



Bilden är stulen men mina ser precis lika fina ut (nästan)!
Och hur det är med bilder och så där vet jag inte, antagligen får man väl inte sno bilder så där...?

Tuppkaka är i alla fall ungefär som "Kärleksmums"/Mockarutor"/Snoddas" (Vilket man nu föredrar att kalla det, jag säger Mockarutor) fast dom är gula, och godare faktiskt!!

Kramis

Min telefon är här!!

Publicerad 2011-10-24 16:55:27 i Allmänt

Jag har hur mycket som heslt att lära nu! Jag klarar att ringa och skriva sms. Klara även att facebooka med den...
Men hur gör man för att komma åt alla appar o så?! Jag fattar inte riktigt.
Känner mej lite halvt bakis fortfarande idag men kämpar verkligen för att sköta maten och laddar för att köra friskis imorgon!!

"Min" dator har gått sönder och den vi använder nu tar ca 30 min att starta, det är Puttes gamla laptop.
Nu måste plockas ordning och fixas middag här, är vrålhungrig så jag måste fixa massor med grönsaker till maten så jag inte överäter av lasagnen!

Förresten om ni missat det så skrev jag helt fel i förra inlägget!! min moster (har bara en) Nilla sov INTE här i lördags natt, utan det var förstås min faster, lilla söta Kicka!
Puss och Kram

party party

Publicerad 2011-10-23 17:03:33 i Allmänt

Och idag är huvudet supertungt! Jag fick sjukskriva mej från praktiken, jag pallar helt enkelt inte, men får lite ångest över det... Dåligt av mej tycker jag!

Idag är det bakismat för hela slanten och det är skönt att det är långt till fredag-vägdag...
Ätit så jag mår illa.

Min pappa stannade över natten i alla fall, vilket var väldigt trevligt, jag hade även min moster och en kusin här som nattgäster. Min lilla lilla pappa och jag! Det blev många intressanta pratstunder med honom...

Ledig i morgon, sen är det endast 4 dagar kvar av min praktik. Känns sorligt men jag längtar även tillbaka till skolan.
Kanske blir det öppna förskolan i morgon, ska Tackan med?!

Kram

För att vara en smygstart...

Publicerad 2011-10-21 07:48:25 i Allmänt

... är jag väldigt nöjd. Vågen visade 86,9 vilket innebär en minskning på minst 1,1 kilo sedan förra vägningen (när nu den var). Men det känns ju riktigt bra och jag är peppad att fortsätta i ett gäng kilo till!

Kramis!

Bra gäster!

Publicerad 2011-10-20 22:06:58 i Allmänt

Tänk om alla mina gäster kunde göra som denna!!


Storstädning av vårat badrum!
TACK TESSAN!!


Mycket uppskattat!
Hon satte även igång en maskin tvätt och plockade ur diskmaskinen!
Under tiden plockade jag en del själv och städade delar av köket!
Övervåningen städades ju igår så det är inte jättemycket kvar att göra, kanske hinner jag lite i morgon förmiddag. Resten sparas år maken! Kommer bli fint här till helgen, för tanken var ju att vi skulle få övernattningsgäster från Anderstorp. Men då så klart ringde min kära pappa idag, han kommer på festen (själv, Monika är sjuk) och kör sen hem på kvällen-natten. Trist! Väldigt trist, hade gärna haft (bara) honom kvar här!!!
Men jag är inte ett dugg förvånad.

Blir vägdag imorgon då.

Puss

Jag går i väntans tider...

Publicerad 2011-10-20 09:31:07 i Allmänt

Jag är med smartphone!
Beräknad ankomst mellan 1-2 veckor, kan ta några dagar men jag får räkna med 2 veckor oxå!


Äntligen kommer jag bli lika inne (och smart?) som alla andra med appar o sufring på telefon osv osv, frågan är bara om jag kommer lyckas ringa längre...

TACK flickor!
Ni är så smarta i ert vikttänk och så snälla som peppar mej! Så rätt har ni oxå, jag tror jag brände både pengar och lite kalorier igår på stan!
Städade ju på förmiddan oxå! Och även om jag åt lite sötsaker till mellis så var ju räkmackan faktiskt middag, åt ju inget mer sen, jo en klementin!
Sen till råga på allt fick jag mens idag, då är det faktiskt imponerande att jag inte köpte 15 chokladkakor och fikade ännu mer och framför allt att jag drack vatten till min räkmacka inte cola!

Köpte mej förresten ett par jeans, storlek 44 och dom känns kanon! Däremot känns BH:n jag köpte inte alls som min favorit som gick sönder här om dagen. Men jag har bara en till och var tvungen att köpa en...
Ska köpa mej ett par stycken till nån gång i framitiden då jag har råd att köpa ngt ordentligt och när jag inte har två rastlösa barn med mej!!

Vad har ni för vägdag?!
Jag kommer inte ihåg vilken dag jag vägde mej (nån gång i början på förra veckan) och inte exakt vilka siffor det var heller mer än att det var något på 88... Vad det stod efter kommat minns jag inte men tror det var under 88,5. Därför kör jag 88 som startvikt men vet inte vilken dag jag ska väga mej igen för att hoppas på minskning. I morgon kanske? för då kan jag lyckas få minus trots de kommande festerna...??!
Smart va?
Puss och Kram

Buss, spårvagn, daimbiskvi och prinsessbakelse

Publicerad 2011-10-19 22:39:14 i Allmänt

Jag har ju bestämt mej! Måste ju återigen ta tag i det här och jag har känt mig väldigt peppad av två jämlikar och ganska motiverad, men kanske inte tillräckligt...?!
Började med en bra och nyttig frukost, åt frukt på fm, och åt en okej lunch.
Sen började både jag och mina flickor bli rastlösa och för att fördriva dagen kom jag på den briljanta idén att vi skulle ta en busstur! :D Fattar inte vad det är med barn och bussar, men mina barn älskar i alla fall att åka buss. Så vi tog bussen till Norköping city och jag såg min chans att få shoppa ngt fint till 50-årsfesten som jag ska på i helgen.
Det där med att ta med sig två barn själv till stan var inte en sån lysande idé upptäkte jag ganska snart då det första de båda säger då vi kliver av bussen är:
FIKA!
Ja, jag hade väl i ett svagt tillfälle sagt eller kanske till och med lovat något om att kanske ta en fika...
Jag köpte mej en daimbiskvi! ILLA!!
Barnen åt glass och prinsessbakelse (en bit prinsesstårta), och man vill ju veta vad det är ens barn stoppar i sig...

Vi hade bestämt att vi skulle bli upplockade av pappa Putte när han slutade jobbet och 3 timmar på stan är ganska mycket för två små barn så ganska snart efter fikat började barnen tjata om pappa.
Jag lockade med att åka spårvagn till Hageby!
Vet inte om barnen tyckte det var så kul, Havanna var aptrött och jag var otroligt svettig, nervös och orolig över hur jag skulle hålla Havanna vaken och komma ur spårvagnen med 2 barn och en vagn och fullt av hänsynslösa människor, som är supervana att åka spårvagn i storstan!
Fick locka med leksaksaffären för att barnen skulle vara glada och inte tjata ihjäl mej om pappa.
Blev två dockor och det hade jag väl egentligen inte alls tänkt, men till mej själv hittade jag ju ändå inget som jag kan ha på lördag i alla fall (lite andra nödvändigheter bara).
Men för att återgå till hur fel det blev med maten så hade jag tagit fram grytbitar hemma och tänkt göra köttgryta vilket jag vill ska stå på spisen i minst en timma i alla fall, vilket i så fall skulle innbära att vi inte skulle få mat förrän tidigast halv sju, så när Putte äntligen var på väg hem bestämde vi oss för att äta på Hageby, men det fanns inte så mkt som lockade något nämvärt, tänkte ju att jag kan ta en sallad, men så såg ju räkmackorna så goda ut!
Vill inte ens spekulera i hur mkt points det är i en sån, goda är dom i alla fall.
Men jag valde vatten till! Alltid nåt!
Havanna orkade inte sina pannkakor heller och sparade både grädde o sylt åt mamma som tog resterna..

MEN, kors i taket så var jag på friskis igår och nu känner jag hur hela kroppen börjar göra ont och denna träningvärk kommer väl inte stillas förrän tidigast efter helgen...

Jag känner att jag nog får ta en liten "smygstart" den här gången för jag jobbar hela helgen, plus att jag ska på 50-årsfest som sagt.
På fredag ska vi äta taco-gratäng på jobbet och antar attd et blir både god mat o dricka på lördagens fest, antagligen onyttigheter på söndag oxå för att stå ut baksmällan...?!
Hinner inte träna på friskis imorgon för då är det föräldramöte och på söndag jobbar jag kväll.
Nästa vecka tänkte jag chocka både mej själv och Becca genom att träna tisdag, torsdag OCH söndag!!
Men det väntar ännu en 50-årsfest den helgen, på fredan och jag antar att det blir godsaker då oxå.
Men när alla gamla 50-åringar väl är firade tänker jag köra stenhårt!
Jag har 10 kilo som ska bort och hälften av dom borde jag hinna skaka av mej till jul eller?!

Vart visst en hel novell denna gång, men så är det väl när man inte bloggat på ett tag!

       



Puss och Kram

Tjipp tjopp

Publicerad 2011-10-13 12:35:15 i Allmänt

Det går fortfarande bra på praktiken och jag trvis! Tagit fler venprover, misslyckts mer än lyckats men det är så roligt när det kommer bloooooood! :D
De flesta i personalen är bra, trevliga och duktiga, men så klart måste det ju alltid finnas ngt man stör sig på och jag har sett att det finns en i personalen som har hamnat HELT snett! Hon borde INTE jobba med människor! Är hårdhänt, fäller dumma kommentarer och äcklas av de flesta kroppsvätskor! Egentligen skulle jag vilja "skvallra" för chefen eller göra en anmälan... Men så vet jag inte om jag riktigt har civilkurage nog...

Idag är jag ledig och det blev en riktig mysdag, då jag lämnade Lithea på dagis kl 10 för dom har temat kropp o hälsa och skulle idag har "Mini-spa", dom har badat, fått massage, blivit insmorda i mjukgörande luktagott, målat naglarna osv. Under tiden tog Havanna och jag en promenad, först till jobbet och sa hej, sen till nya fräscha Ica och sen till dagis där jag bytte unge. Havanna får äta sova, leka, äta mellis o leka lite till medan jag och Lithea tog thai-lunch och ska loppa oss lite innan ridningen.

Här om dagen provade jag mina ringar o det är katastrof, så jag gick till guldsmeden och frågade vad det skulle kosta att förstora dom några storlekar, nästan 3000 spänn!! Nae, nu jävlar får det ta att vara slut på slöheten, fikabrödet och godiset!
Hade tänkt att jag skulle "chocka" min kusin och visa mej på friskis ikväll men så träffade jag min vän Veronica som imponerande nog var 11 kilo smalare än sist jag såg´na i somras! Hejja Hejja henne.
Och eftersom hon inte är i Sörping så ofta och föreslog en promenad ikväll, så kör jag på det idag och chockar min kusin en annan dag!

Kramis

Trötter...

Publicerad 2011-10-09 23:27:40 i Allmänt

Är jag efter en hel helgs praktik.
Men kul har det vatt!

Puss puss

Mina första venprov!

Publicerad 2011-10-08 21:57:42 i Allmänt



Idag har jag gjort det!
Första försöket på en svårstucken patient, där kärlen sprack lätt. Jag provade på henne två gånger utan att lyckas så bra, fick bara ut ca en halv cm i det lilla röret, så tredjegången fick min handledare ta över, även hon hade det lite klurigt med hon är ju van o löste det ganska snart.
Patient nr 2, en 24-årig kille trodde jag inte ens skulle gå med på att få vara försökskanin, men han är i mina ögon en riktig hjälte! HAN SJÄLV föreslog att jag skulle få prova på honom, han hade varit försökskanin tidigare o hade inga som helst problem med det sa han!
Jag är djupt tacksam och imponerad av honom!
Jag lyckades fylla 4 rör av hans blod och behövde bara sticka en gång!!

Kramis

Att bladdra...

Publicerad 2011-10-04 21:21:43 i Allmänt

... har nu för mej två betydelser, det ena är att man pratar på eller då säger man kanske pladdra förresten!
Ha ha ha!
Men den andra och nya för mej är att man kollar urinblåsans volym.
Man gör alltså en bladderscanning med hälp av en portabel ultraljudsliknande manick.

 

Bland annat att "bladdra" har jag fått lära mej idag.
Tillsammans med min handledare har jag även kollat ett EKG.
Jag har fått vara med och sett riktigt läskiga sår, jag har fått tagit blodsocker och tittat på och fått lära mej hur man ska ta venprov, vilket jag även blivit lovad att få göra själv med assistans av min handledare såklart! 
Vi har hämtat patienter från akutmottagningen.
Följt patinter till röntgen och fått vara med "bakom kulisserna" under röntgenundersökningar.

 

Jag trivs så himla bra på min APU-plats!
Min handledare är toppen, jag tycker jag funkar bra ihop med de andra i personalen oxå även om jag  såklart får bättre kontakt med vissa och håller sig undan från andra...

Om mina tre första dagar där var lugna så fick jag minsann se på annat idag! Avdelning 3 lungmedicin har idag varit en överfull avdelning med extrasängar lite här och var.
Patienter som är riktigt dåliga och nya som kommer och andra som åker hem.
Jag fick ha ansvaret för matning själv av en patient idag och det känns att min handledare och de andra i personalen litar på mej och att alla verkligen vill lära mej allt dom kan!
Sen är det förstås allt det andra oxå med patientkontakt, omvårdnad, hjälp och stöttning vid ADL (allmän daglig livsföring), diskning, delning av mat och tvätta och bädda sängar.
Jag är så tacksam för den här platsen och vem vet, nu kanske man till och med fått "in en fot" på Vrinnevi!

Puss och Kram






Shoppat lite...

Publicerad 2011-10-02 22:15:31 i Allmänt

Jag och Lithea tog en shoppingrunda på Hageby idag.
Vi började på Pandurao, min stora tjej är helt pysselgalen! Köpte ett litet kitt där o sen ville Lithea hem! Hmmm... Kul o ha tjejshopping med henne! Fick muta med att det blir fika på Lindahls om vil kollar lite kläder först.
Envis är hon oxå och vet vad hon vill ha för kläder och vilka hon inte vill ha. Jag skulle tycker hon skulle vara snygg i jeans o lite coola skjortor o så. Men nej hon vill ha leggins, mjukisbyxor o Hello Kitty...

Detta blev till henne i alla fall:


Till Havanna tog vi detta:


Och väldens finaste jacka till Havanna oxå:


Barnen fick oxå varsin ny mössa o ett par vantar var. Lithea i rosa och Havanna i lila.
Blev en dyr tripp, men vi hade Puttes kort med oss så... ;)

Jag fick oxå en ny jacka, en halsduk och lite nytt smink!

Gillar Body shop!
 Jag har en kostnadsfri makuppträff (värt 100 kr per person) där man får gå med sina vänner på makeupträff. Få inspiration, professionella tips och råd om makeup.
En både rolig och givande träff lovar Body shop! Gäller till 2/11
Nån som är sugen?!



Kramis

Jag är i chock!

Publicerad 2011-10-02 10:12:58 i Allmänt

Åter igen är det Lithea som chockar mej!!
Min blyga lilla tjej!
I går skulle jag stå på Loppis hela dagen var det ju tänkt, men Putte blev dålig och var tvungen att åka in till akuten, så jag lämnade barnen (kl halv 9) hos Sandra som stod på loppisen och skjutsade in Putte, jag stannade kvar med Putte ett tag då jag trodde det för en gång skull skulle gå snabbt.
Men jag var tillbaka på Loppisen klockan två, när det var dags att plocka ihop. Då hade båda mina barn varit duktiga, snälla o tålmodiga, Precis som Sandra som fick pröva på livet som trebarnsmamma!! Tack igen hjärtat!!
Lithea hade till och med gått till kiosken med Sandras man!

Vi åkte sen in o hämtade Putte, som det är okej med, fått penicillin o värktabletter!
Stack en snabbsväng till Camilla och Ulric för Camilla fyllde 40 igår, där var det en massa folk som var okända för Lithea, ändå pratade hon högt med mej, och avbröt mig för att berätta en sak för Ulric, högt och tydligt.
Hon svarade på tilltal och berättade om senaste gången hon red för en person hon träffat bara några gånger! Och det gjorde hon när vi satt flera stycken som lyssnade på henne!!
Ni fattar inte hur stor det här är för mej?! Jag är i chock! Jag är så stolt och så lycklig!
Sen är det klart att det fortfarande finns tillfällen då hon är blyg o lite tillbakadragen, jag tror inte hon sagt ett ord till sin ridlärare än, men jag är inte så orolig, tror det kommer oxå!!



Kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela