tjockvawa

Redo.

Publicerad 2014-11-27 22:17:40 i Allmänt

Packat o klart!
Röjt undan här hemma, träffat finaste kusinerna o deras sötMärtor.
Duschat mina egna sötMärtor o känner nu att det ska bli så jäkla skönt med sol, värme o semester!
Ännu trevligare skulle det såklart vara om min kära make kunde se till att vara frisk o feberfri imorgon bitti kl 5 när vi lämnar hemmet för en vecka.



Vägdags om några timmar oxå ja, det får jag ju inte glömma.
Natti natti
Hej hopp

Lägesrapport

Publicerad 2014-11-25 21:22:01 i Allmänt

Träningsvärk de luxe efter gårdagen PT-träning, den sista tyvärr. Kanske köper fler nån gång..?

Trött o snurrig i skallen av alla tunga tankar o jag är orolig för så många anhöriga som har det ofantligt tungt just nu! Såklart.

Jobbar ett par dagar till nu o drar sen för o vila upp mej i solen... Tyvärr känns det lite kluvet då jag skulle vilja finnas tillgänglig på hemmaplan samtidigt.
Så mycket frågetecken o ovisshet. Så mycket sorg.

Ja hej hopp så länge då...

Vila i frid

Publicerad 2014-11-24 11:40:07 i Allmänt

 
Fick igår veta att en kusin till mej hittats död.
Jag har ganska stor släkt och kan inte direkt påstå att jag kände denna unga kille speciellt väl. Men jag har stor kontakt med 2 av hans systrar och lite mindre kontakt med en annan syster och en bror till honom. Mina tankar går såklart till de som förlorat sin bror! Min farbror (kusinens pappa) känner jag så otroligt mycket för och skulle så gärna vilja krama honom just nu!
Kan väl inte i närheten förstå hur det känns för hans mamma och mitt hjärta brister för de närmast anhörigas skull!
 
På söndag skulle Elias fylla 22 år!
Dödsorsaken vet man inte än men det spekuleras en del men det tänker jag inte gå in på här.
 
Sov gott Elias!
 
 
 
 

Börjat packa

Publicerad 2014-11-23 15:00:31 i Allmänt

Ja, man kan kanske tycka jag för en gång skull är ute i god tid men jag jobbar varje dag sen fram till vi åker (ledig imorgon oxå, men då har jag en massa andra ärenden att hinna med).
Så idag går tvättmaskinen varm, sommar-kläder o bikini letas fram. Biljetter är utskrivna o jag tror jag börjar få koll på läget!


Har varit hos svärmor o ätit smörgåstårta idag, kaffe med en liten bit glass blev det oxå. 20 pts för en bit smörgåstårta så egentligen har jag inte "pointsråd" att äta mer idag... Men jag har skrivit in det i checklista o det får ju plats i veckobonusen. Ska in o träna om en stund oxå o till middag får det bli viktväktar-soppa för 3 points så jag är ändå nöjd o tycker jag sköter mej fint!

Hej hopp

Lördagsträning.

Publicerad 2014-11-22 11:29:46 i Allmänt

Älskar i vanliga fall passen på lördagförmiddagarna. Spinning o sen core men idag gick det INTE bra! Eller jo spinningen gick bra. Men jag körde väl slut på mej där sen kom latmasken på besök lagom till coren. Blev inte av med honom heller. Fixade halva passet sen gick jag ut. Orkade helt enkelt inte!
Är väl sånt som händer antar jag.

Stackars min lillMärta då förresten som har världens störta vagel i ögat!


Återhämtning, dusch, lunch o kvällsjobb är vad som återstår idag då!
Hej hopp

Det stora skuttet...

Publicerad 2014-11-21 06:01:37 i Allmänt

... visade sig var ett skutt på 0,9kg o det är jag nöjd med.
Vågen visar nu 72,2 kg.
1 kilo kvar till normal-BMI o 2,3 kg kvar till målvikt typ.
Yes!
Hej hopp

Inget nytt

Publicerad 2014-11-20 22:27:56 i Allmänt

Har typ inget mer att förtälja än att jag har super-mega-träningsvärk nu igen. Min PT är farligt grym mot min arma kropp o jag gillart!

Vägdag imorgon o jag förväntar mej ett stort skutt neråt nu! Farligt att ha för höga förväntningar men asså minst ett halvkilo bara SKA det var nu!
Återkommer efter en natt sömn då.
Hej hopp

Skillnaden

Publicerad 2014-11-19 12:01:07 i Allmänt

 
 
83 kilo på första från vänster o 73 kg på de andra.
 
 
En annan sak jag kommit på via en BMI-app är att jag endast (från fredagens vikt) har1,9 kg kvar till att komma under BMI 25!
71,2 är lika med BMI 24,9! Snart normalviktig!
 
Hej hopp
 
 
 
 
 

Nakenchock...

Publicerad 2014-11-19 11:45:44 i Allmänt

Asså jag trodde man skulle kunna se mer skillnad.
Har ju fortfarande vääääldigt mycket mage kvar! Men döljer det riktigt bra med kläder på! Ja ja så här ser jag ut halvnaken nu för tiden. Ska leta upp 83 kg-bilden för o jämföra o visa er oxå. (Tjuvvägning i morse visade på under 73 äntligen)




Har ju lite mysko kroppsform tycker jag!

HÅRD träning med min PT idag! Trodde ett tag att jag på riktigt skulle kräkas! Men jag har blivit starkare o det märkte till o med hon idag!

Hej hopp

Att unna sig EN gång...

Publicerad 2014-11-17 21:04:54 i Allmänt

Är så svårt att förklara för folk ibland. Händer ju inte allt för sällan att man blir bjuden på diverse tillställningar, det kan vara allt från fredagsfika, fira någons födelsedag, julbord eller AW med jobbet, eller åka på en semesterresa med all inclusive, för att inte tala om att bara umgås med vänner...
Såklart tycker jag om dessa sociala tillställningar men jag måste ju prioritera!
För ett par veckor sen var det Aw, jag åt ju tapas utan att räkna points men jag var nykter.
På fredag ska vi ev ha spelkväll med vänner, antar att det innebär både god mat o god dricka. Söndag 23:e ska det firas att min svägerska o jag fyller år o då har det beställs smörgåstårta, ja o sen är resan med allt gott det innebär, sen den 11/12 är det klassträff med Litheas klass o då ska det Lucia-fikas. 13/12 är vi bjuda på 40-årskalas, 16/12 julbord med jobbet, ja o sen är det ju då bara ett par veckor kvar till självaste "ät-afton" o veckan därpå nyår. Tre dagar senare fyller min lillplutta 6 år o då förväntas det väl återigen tårta. Putte fyller 15/1, tårta igen...

Ja, alltså i min plan ingår att försöka begränsa mej vid många av dessa tillfällen men sen är det ju folks kommentarer o jag vet att de bara menar väl men alltså jag orkar inte förklara varje gång jag hör: "Ja men nån gång måste man ju unna sig" "Du kan ju inte vara strikt jämt" "Lite gör väl inget" "Du som tränar så mycket kan väl ta en liten bit i alla fall" "EN gång gör väl inget" Ja osv osv...
Hur vet "folk" att det bara är just den där gången lixom. Vad vet folk om vad som triggar igång mitt sug efter mer o vad vet folk om hur mycket eller lite, hårt eller mindre hårt jag tränat just den här veckan lixom...
Jag skulle absolut inte vara så här nära mål om jag inte prioriterat bort en del alkohol, fika, fester, kalas o andra sociala tillställningar eftersom jag har OTROLIGT svårt att motstå frestelser!

Nu låter det ju nästan som jag är en skittråkig person som tackar nej till allt men så är det ju inte, jag tackar ja ibland o unnar mej, tappar kontrollen o går "all in" men jag försöker att SJÄLV välja mina tillfällen o prioritera!

Ja, det var bara det jag ville säga idag!
Hej hopp

Äntligen!

Publicerad 2014-11-16 15:10:50 i Allmänt

Först lite styrketräning på gymmet sen en joggingrunda. 6km 41 minuter så unte gick det snabbt men jag kände mej stark!
Har ju ändå inte joggat så mycket på sistone...



Hej hopp

vilodagar...

Publicerad 2014-11-15 11:30:02 i Allmänt

Idag blir det min tredje vilodag i rad. Tror min kropp behöver det, har haft ordentlig träningsvärk ett tag o ont i benhinnorna sedan löpbands-joggning. Nu känns det bättre men jag ska jobba extra ikväll igen så jag finner inte riktigt tiden till träning idag då jag unnade mej ordentlig sovmorgon. Lite jobbigt för huvudet att jag tvingar mej själv till att avstå träning idag oxå eftersom jag tillät mej att fredagsmysa en del igår...
Men imorgon tänkte jag åka in o köra lite styrka o jag funderar på att även ev ta en joggingtur men i så fall ute. Benhinnorna gillar inte löpband.
Nästa PT-träning är på onsdag, långt kvar ju!

Hej hopp

Meeeeeeen va seeegt!

Publicerad 2014-11-14 06:04:32 i Allmänt

Hur många gånger jag än ställde mej på vågen i morse så kom den aldrig under 73, som den faktiskt gjorde igår (72,9).
Nä jag väger idag 73,1 kg o det innebär en minskning på 0,2 kg. Nu får det snart gärna ta ett ordentligt skutt ner åt!

Hej hopp

Liten sjuk-Märta.

Publicerad 2014-11-13 12:37:27 i Allmänt

Havanna är genom-förkyld! Lite lite feber men jag antar att den blir värre till kvällen. Aningen kladdig i ögonen oxå o hängig. Tur att Putte jobbar hemifrån idag o jag bestämde nyss att han vabbar/jobbar hemifrån imorgon oxå.
Skulle det behövas så är han hemma måndag oxå sen får det bli min tur nästa gång tänker jag.

Men lite lek orkar man med ändå.
Här har hon fullt upp som "dagisfröken"


Hej hopp

Dagen idag...

Publicerad 2014-11-12 19:51:25 i Allmänt

Tycker jag fått mycket gjort idag. Nästan klar med tvätt.
Var till gymmet o körde styrketräning o provade att jogga på löpbanet o det gick riktigt bra! Körde stenhårt!
Sen ett jobbrelaterat studiebesök o så till frissan, nöjd o glad!











Hej hopp

12/11-2013

Publicerad 2014-11-11 22:12:30 i Allmänt

För ganska exakt ett år sedan 12 nov 2013, visade vågen 84,2 kilo! Det är 10,9 kg mer än vad jag väger nu! Därefter har jag varit som en jojo o i våras var jag nere på runt vad jag väger nu men efter sommaren var jag återigen uppe i runt 80 kg!
Jag kommer ungefär hit men inte längre känns det som...

Men vad brukar man säga? Trägen vinner...
Jag vet att jag är tjatig; men den här jävla gången ska jag i mål! Det som kommer kunna sätta käppar i hjulet framöver nu är bara att jag ska utomlands om ett par veckor o sen börjar julen o alla frestelser o så är det nyår. Undrar vart på jojon jag är då lixom...? Tillbaka på ruta ett?
Naheeääru!!! Träningskläderna ska med till Gran Canaria o ska fan i mej ANVÄNDAS!
Gymmet står dessutom o väntar när jag kommer hem o lär väl inte stänga igen helt över jul o nyår? Klart jag ska unna mej lite julmat o nyår ska nog allt firas men det går väl att göras med måtta?

Som sagt i mål ska jag o sen väntar den stora utmaningen: att hitta en balans i livet med måtta på mat o hälsosamt, lagom mycket träning, för att hålla vikten i all evighet.
Kan väl inte vara så förbannat svårt eller?

Hej hopp

Flera mål i sikte...

Publicerad 2014-11-10 22:11:55 i Allmänt

Har redan fått byta storlek i jobbkläder tidigare men nu är det inte länge kvar innan jag kan säga tack o bye bye till storlek 52 o istället kl mig i storlek 50.
Eller alltså det går redan men jag tycker inte det är skönt att jobba i krovskinns-brallor.
Är ju en helt underbar känsla när man krymper ur kläder! :-)



Hej hopp

Magsjuka!

Publicerad 2014-11-10 08:45:12 i Allmänt

Naäää asså. Det går magsjuka på jobbet! Hos både patienter o personal. Många sjuklingar i helgen men jag har peppar peppar klarat mej! Än så länge...

Skulle jag få det får jag tänka positivt, då går jag kanske ner de sista kilona... Ha ha. Nä nu skojar jag. Elakt mot de drabbad kanske för vad jag hört så är det en nära-döden-uppleverlse men ganska snabbt övergående som tur är.

Hej hopp

Söndags-nöje

Publicerad 2014-11-09 14:14:13 i Allmänt

Blev att hoppa in på jobbet för ett extra pass idag.
Tvätt o städ får visst vänta till en annan ledig dag.

Hej hopp

Gick över...

Publicerad 2014-11-08 17:33:00 i Allmänt

Det uschliga gick över...
Träning i morse, gick skitbra!

Nu lördags kväll o maten är på G


Hej hopp

Uschlig...

Publicerad 2014-11-07 21:36:59 i Allmänt

Känner mej lite hängig o uschlig idag. Killar lite i näsan, lätt huvudvärk o är lite seg. Vet inte om det är en förkylning på gång eller om jag bara är allmänt trött.

Varit på afterwork med några bruttor från jobbet idag. Käkat gott på La uva men bara duckit Cola zero o ligger nu redan kl 21:30 hemma på soffan.




Har planer på spinning o core i morgon bitti men det beror helt på hur jag mår. Återstår att se då men jag känner att så länge jag inte har halsont borde det bara vara bra att försöka svettas bort lite baciller men jag vill inte köra slut på mej så jag inte orkar PT-träningen på måndag!

Hej hopp

o vi har ett resultat...

Publicerad 2014-11-07 05:15:38 i Allmänt

... -0,7 kilo. Jag väger nu 73,3 kilo o är nu riktigt nöjd denna vecka.
Bara hoppas på en bra fortsättning nu. Bara 3 hekto kvar till "nakenbild"

Hej hopp

Deppar eller peppar...?

Publicerad 2014-11-05 08:57:29 i Allmänt

Ja som ni vet, jag klarade inte att hålla mej borta från vågen. En helg bara.
O trots att jag försöker allt jag kan att hålla kaloriintaget på ganska låg nivå och räkna mina Points, händer det ju ingen ting på vågen!
Händer ju säkert ändå mycket med kroppen och jag känner mej inte speciellt tjock men de där jävla siffrorna på vågen gör mej galen!
Försöker verkligen peppa mig själv, genom att ta kort på armmuskler, prenta in att jag säkert bygger muskler (o det väger ju mer än fett).
Vet ju även att jag är kvinna o helt enkelt kommer pendla de veckor jag har ägglossning o mens o så, är expert (som ni vet vid det här laget) att lägga på mig vätska!
 
Kollade vågen i morse o den ligger på exakt samma som i fredags. Har inte frossat någon dag o har tränat en del. Igår och idag - vilodagar (de är viktiga har jag lärt mej!)
Är inte direkt jätteregelbunden i menscykel men är jag kanske på G att få mens snart? Är det kanske därför jag deppar lite extra också? PMS-helvete!
 
När jag nått 73 kilo ska jag fasen kasta ut vågen o börja ta bilder och ta fram måttbandet istället? Ha ha ha Önska mej lycka till!
PT-träning imorgon, dagen innan vägning... Hmmm brukar inte gynna siffrorna att styrketräna dagen innan vägning! Jag är ju så näääära 73 nu! Idag 74,0 men på de senaste 3 veckorna nu har jag pendlar mellan 73,6-74 kilo. Så man vet aldrig... Om jag kissar mycket två dagar o bränner mer fett än jag bygger muskler o inte ska ha mens eller ägglossning o bla bla bla... Kan det ju hända att det blir fina siffror på vågen på fredag ändå!
 
Hej hopp!

Stegtävling

Publicerad 2014-11-03 20:55:04 i Allmänt

Ja, idag påbörjades en tävling på jobbet. Stegtävling o alla som vill får en stegräknare från jobbet o man får ha den på sig både på jobbet o hemma.
Kul tycker jag. Man kan ställa in hur långa steg man tar o kan då även ta reda på hur långt man går!
Här mäter jag mina steg. ca 75 cm/steg kommer jag.



Körde riktigt hårt på gymmet idag efter programmet som jag fått av min PT. Hade min moster med mig som kunde hjälpa mej med ett par övningar som jag inte riktigt klarar på egen hand.
Jag tycker allt jag känner mej lite starkare redan.

Sen kunde jag inte hålla mej borta från vågen såklart. Tjuvkollade nyss o nej jag vet i fasen men jag verkar ha slutat gå ner... Tyvärr ser lite alltså inte ut som om jag kommer klara mitt viktmål innan vi åker på semester men jag får försöka tänka positivt, det är bara siffror o hur siffrorna än ser ut så börjar ju kroppen att snygga till sig lite. Är ganska nöjd med mej själv ändå!

Nu tänkte jag nog har ett par vilodagar fram till torsdag då jag hoppas Jessica (PT) är frisk igen o kör hårt med mej! :-) Men promenader ska jag nog ändå tillåta mej om jag tycker jag har tid o ork.

Hej hopp!

Sjuk PT

Publicerad 2014-11-03 08:40:37 i Allmänt

Aj då min PT ät sjuk! Trist då vi skulle köra hårt idag!
Men inget att göra åt. Jag åker till gymmet o kör hårt själv! Så får PT:n o jag ta igen det när hon blir frisk!

Hej hopp

Vila!

Publicerad 2014-11-01 12:02:53 i Allmänt

Ja nu ska det bli skönt för min kropp att vila resten av helgen. Så hoppas det blir en skapligt lugn jobbhelg! :-)


Först spinning o sen core!
Tack för sällskapet o bilderna Nilla!
Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela