tjockvawa

Mitt nuvarande BMI

Publicerad 2011-05-29 09:24:33 i Allmänt

Upptäkte precis att jag "BARA" är överviktig nu!! BMI 29,9.
Tänkte försöka bli mindre överviktig bara för det känns för stort att bli normalviktig eftersom att då måste jag ner till 71 kilo tror jag o då är det precis på BMI 24,9 om jag minns rätt. Kan ju inte ha FÖR högt mål. Nästa delmål...? Vad är rimligt...? Kanske 82,5 kilo... Det blir ett BMI på under 29...
Nu ska jag ta o mäta mej oxå!
KRAM

Vägdag

Publicerad 2011-05-28 11:39:26 i Allmänt

-0,5 kilo.
Totalt -2,4
= 85,5

Var på Å-cafét igår, åt plankstek, drack en öl o en halv Irishcoffé och en Bailey´scoffé.
Är okej nöjd men förväntar mej bättre resultat till nästa vecka eftersom det blev så pass lite denna vecka...

Puss o Kram

Den blomstertid nu kommer...

Publicerad 2011-05-25 21:49:59 i Allmänt

... för nu är skolan slut för terminen.
Och det återstår endast 2 terminer av min utbildning! Jag är så jäkla duktig oxå!
6 ämnen avklarade och jag har MVG i rubbet!
LYCKA!

Promenerade igår och planerar att göra det imorgon oxå.
Nån dag ska jag göra lite sit up´s oxå... :p
Tjuv-vägde mej två ggr igår, första gången var det stiltje men sista gången nykissad, naken och med x antal timmar sedan måltid såg det fint ut...
Det är ju egentligen morgonvikt jag går efter och det kan hinna ändra sig en del på tre dagar nu men jag hoppas att trots att det blir klassfest på Å-cafét på fredag blir ett litet (ja läs stort) minus till på lördag morgon.
(Det där lilla, stora minuset jag hoppas på är omkring 1 kilo!?)

Puss och god natt

Promenerat

Publicerad 2011-05-22 21:49:01 i Allmänt

Blivit lite motion i helgen. Jobb till 13 igår, ni vet trappor, hundpromenader och jag cyklade runt till en del vårdtagare oxå.
Efter det blev det att gå på Barnens dag med Lithea, blev att vi fick traska en bit, hon och jag för att komma ikapp tuffetåget som hon så gärna ville åka.
Idag har jag trimmat och klippt gräset och så blev det låååååååååånga promenaden ikväll oxå, kändes riktigt tungt idag men skönt att det är gjort. Men jag vill låna en cykel som har km-räknare eller en stegräknare som räknar ut hur många km man går för jag är nyfiken på hur lång sträckan vi går är...
Nån som har en att låna ut?!
Planerar att köpa badkort och simma en del i sommar oxå!
Skött maten bra oxå.
Är på G nu!

Puss och Kram

Minus

Publicerad 2011-05-21 18:13:45 i Allmänt

- 1,9
= 86,0 kilo

Kram

Vilken dag är egentligen min vägdag?

Publicerad 2011-05-19 21:58:02 i Allmänt

Har tappat bort mej lite.
Började ju en torsdag, men slutade ju typ samma fredag...
Började om torsdagen där på slutade den fredan oxå men så tog jag mej i naturdiet-kragen i lördags, vägde mej då o hade ju gått upp 9 hekto sen mina torsdagar då typ.
Kör väl vägdag på lördagmorgonen då.
I lördag med andra ord: ÄCKLIGA 87,9 kilo!
Usch.
Ska bli spännande med en morgonvikt på lördag igen!
Går riktigt bra att byta ut lite måltider och de måltider jag äter är jag riktigt duktig och försöker dra ner på kolhydrater men äter fortfarande lite, som igår till middag blev det lasagne med familjen.

Idag har jag ätit:
FRUKOST: Naturdiet
MELLIS: 2 knäcke med makrill, äpple
LUNCH: Naturdiet
MELLIS: Frukt
MIDDAG: Ägg,keso, avoccado, skinka och frukt
KVÄLL: Kaffe och en Naturdiet-bar

Imorgon tänkte jag köra naturdiet till frukost, mellis 1: ägg o keso. Lunch: Naturdiet, Säkert nån frukt till mellis 2 för att orka, tacos till middag och en fredagsdaim!!

Kram

Svettigt!

Publicerad 2011-05-18 21:57:20 i Allmänt

Gick en låååång promenad idag, 1 timma och 15 minuter. Bidde svettigt!
Känns toppen!
Naturdiet går okej fortfarande!

Puss

Promenad

Publicerad 2011-05-17 16:50:01 i Allmänt

Gick faktiskt en promenad igår. Det var tackvare att en vän ringde och frågade om vi skulle ta oss i kragen och gå en sväng! Det var riktigt skönt och jag hoppas att det gett mersmak!
Men idag känner jag mej oerhört trött, första dan iskolan efter praktiken. Började dagen med prov och har fått ett par uppgifter att hinna med innan vi slutar nästa vecka. Kan vara därför eller sså är jag på G att bli sjuk för det är sån trötthet känns det som, men vi får väl se.
Jobbad i hemtjänsten igår oxå, är ju motion oxå faktiskt som man far omkring mellan husen och i trapporna och städar hos folk.
Jobb på torsdag och lördag oxå denna vecka.
Känns fortfarande okej med naturdiet och det är för min humla lyckades med det en gång som jag känner mej motiverad att fixa detta jag oxå, men det känns långt till midsommar...

Kram

Naturdiet

Publicerad 2011-05-16 18:28:25 i Allmänt

Är vad jag använder mej av lite grann just nu. Byter inte ut alla måltider för då skulle jag dö!!
Jag MÅSTE verkligen äta lite och jag försöker att dra ner på kolhydrater under mina riktiga måltider och äter mycket grönsaker. Som mellis äter jag en del frukt oxå och just nu känns det bra. Tänkte jag skulle försöka få bort 5-10 kilo med den här metoden och har till midsommar på mej...? Är väl inte att ta i för mycket? Det är ju 5 veckor kvar o 1 kilo i veckan borde jag klara av med hjälp av naturdiet, eller?
Och vad tänker ni nu då? "Åh!! Inte nu igen, har hon inte fattat att hon inte fixar det?! Varför har hon så bråttom? Viktis är ju det hon mår bäst av, att hon aldrig kan lära sig..." ?? Typ va? Ja ja jag vet. Men nu är det vad jag gör och det har i alla fall fått mej att må lite bättre och jag känner att jag i alla fall gör något åt min övervikt istället för att bara klaga o deppa!!
En kickstart typ?!

Idag fyller min pappa 57 år!!
GRATTIS till honom

Kram

Känns lite bättre

Publicerad 2011-05-15 16:08:24 i Allmänt

Ja, nu känns det lite bättre eftersom vi tagit det lugnt i helgen och hunnit med att umgås hela familjen. Och för att jag tagit tag i mitt liv, ska berätta mer om det om ett par dagar. Ställde mej även på vågen i morse, ingen kul besked, viktuppgång men vem vet kan hända att jag ta mej en promenad under kvällen oxå...
Återkommer!

Kram

kommer inte på någon rubrik

Publicerad 2011-05-13 13:45:33 i Allmänt

Vet väl egentligen inte vad det är jag vill skriva heller. Men gör ett försök.
Glömde väga mej igår, gjorde det inte idag heller och vet inte när jag tänker göra det nästa gång. Kanske imorgon, kanske om 3 veckor...
Jag är så in i helvete trött!!
4 intensiva veckor med praktik är nu över, jag gjorde bra i från mej och fick väldigt bra omdöme! Så klart är jag glad för det, men det är sorgligt att sluta, har trivits så bra! Men samtidigt ska det bli kul att gå till skolan igen, 2 veckor sen har vi sommarlov!
Havanna har helt slutat snarka men sover ändå inget vidare. Lithea ville flytta in sin säng i sitt eget rum igen (har förut stått i Havannas o så har en av oss sovit där uppe mellan barnen, ungefär varannan natt). Men det funkar inget vidare för nu får vi springa mellan barnens rum om nätterna för båda vaknar, då var det ju lättare att dela säng med båda två, men Putte tycker att vi ska ge dom lite mer tid o se om dom kan sova ordentligt i sina egna sängar i sina egna rum snart...
Okej, men alltså ärligt talat, funkar inte detta snart så åtminstone en av dom sover hela nätterna så hänger jag mej!! Jag orkar faan inte!! Vet inte om det är nått PMS på G men bara för att jag skriver detta nu o tycker synd om mej själv o är så TRÖTT så tjuter jag nästan!!

Men i alla fall, allt detta men att man typ aldig är utvilad, jobbar mkt och pluggar samtidigt är väl kanske inte så hälsosamt. Jag har hamnat i en ond cirkel o äter för att jag ska bli piggare, gärna socker, vilket funkar 10 minuter, sen har det motsatt effekt. Så jag äter lite för att jag trösta mej oxå, och mår då efter ett tag ännu sämre och äter lite till... Bestämmer mej 4-5 ggr i veckan att nu får det vara bra. Men det känns hopplöst.

Just idag undrar jag om min man älskar mej oxå. Får ibland sånna konstiga känslor... (speciellt innan mens så jag garanterat PMS då... :p) Men först o främst undrar jag hur han kan vilja leva med en så fet ko som jag. Sen har han mycket på jobbet och är väl lika trött som jag så vi hinner sällan prata så mkt med varandra när barnen äntligen somnat och det är lugnt här sitter jag gärna o försöker plugga... Ja det brukar sluta med att jag sitter på facebook eller spelar spel. Han ser på TV. Skulle jag sätta mej framför TV:n skulle jag somna efter 30 min.
Sex, blir det inte så mycket av och sällan vi är... romantiska. Nej nej jag vet vi är inte nyförälskade längre och det blir så här ibland i alla förhållanden, men då när jag får dom här tankarna att tänk om man inte vill ha mej längre egentligen, så funderar jag på om jag älskar honom då...?! Och jo innerst inne det gör jag!! JÄTTEMYCKET!! Men han irriterar mej för trots att man kanske är trött så är det saker här hemma som behöver göras. Är det verkligen så att det bara är jag som ser det?!?!? Han vattnar blommorna o tömmer diskmaskinen 2 ggr i veckan typ. Jo okej jag är orättvis nu men ni vet va? Man känner väl så här ibland eller?
Tänk så skönt det skulle vara att ensam, helt ensam bo i en tvåa, som man själv skitar ner o själv städar. Utan ungar, sover hela natten, vaknar när man vill på helgen, ser vilka TV program man vill o har vilken musik man vill hur högt man vill....

I dag är en riktigt neredag med andra ord och nu ska jag gå o hämta mina griniga ungar som bara tjatar slåss o skriker. (Älskar dom ändå. Ibland!)

Kram

Resultat

Publicerad 2011-05-06 07:58:19 i Allmänt

Ja, jag skulle ju ta tag i livet förra torsdagen och alltså väga mej igår igen när det gått en vecka.
Resultatet bidde plus minus noll. Stod på precis samma vikt och får väl vara nöjd med det! Nu är det kanske dags att ta tag i saker och ting på riktigt!
Eller alltså imorgon för idag började dagen med rostat bröd med smör o marmelad...
Igår satt vi på sjukhuset hela dagen eftersom Havanna opererade bort halsmandlar och körtlar bakom näsan, då åt jag typ inget alls förrän klockan 17:00. Inget bra, eller jo en macka vid halv elva, elva.
Idag ska jag hälsa på min farmor o få lunch, dessutom är det fredag så vi får väl se hur bra det går.
Praktik hela helgen sen.

Puss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela