tjockvawa

Jag har en plan...

Publicerad 2014-03-31 17:00:21 i Allmänt

Jag får så sjukt mycket komplimanger nu och det är så kul! Jag blir superglad o jag känner mej väldigt fin o trivs i min "nya" kropp!

MEN: Jag har även för april satt upp ett mål o planen för denna månad är att jag nu ska ta de där sista kilona för att uppnå det jag från början hade som slutmål. 73 kilo. Dit är det endast 1,5 kilo kvar. Sen är det ju faktiskt så att man börjat fundra på om jag verkligen vill ha 73 som slutmål när det endast är ett par kilo kvar till normalvikt enligt BMI. Och om jag nu bestämmer mej för att nå 71 istället som slutmål har jag ju bara nått kilo kvar för att nå 60-talet o det vore ju häftigt!
Nå ja åter till min plan. Jag ska alltså först o främst komma ner till 73 kilo i april sen ska jag koncentrera mej på att HÅLLA VIKTEN ett tag, våren är här o vips är det sommar o semester o då tänkte jag inom rimliga gränser unna mej att njuta av mat, glass o kanske ev ska jag även njuta av ett eller annat glas vin (där har jag inte bestämt mej än). Sen när jag fixat att hålla vikten ett tag kanske jag bestämmer mej för att ta några kilo till efter det?

Det där med alkoholen har jag inte helt bestämt hur jag ska göra än. Har ju när dagen idag gått varit nykter i 3 månader o det har ju onekligen varit bra för min viktminskning. Men vi ska ju till Barcelona i slutet på april o jag vet i katten om det inte vore gott med ett glas vin eller ett par kalla öl då... O på midsommar vill jag nog kanske ha en drink eller två, likaså på semestern annars hade jag nog kunnat tänka mej att vara nykter 3 månader till för en fortsatt ev fin viktminskning.
Får helt enkelt se hur jag gör. Jag har i alla fall inte planerat att dricka något än på 1,5 kilo (innan Barcelona förhoppningsvis).

Varit hos frissan idag

Hej hopp

Ledig dag

Publicerad 2014-03-31 08:58:32 i Allmänt

Städardag!
Havanna och jag är i full gång!


Hej hopp

Blogguppdatering från Januari

Publicerad 2014-03-28 10:13:41 i Allmänt

Vet inte om det går att läsa men det är från rad 4 som är intressant



"Dessutom bestämde jag mej nyss för att vara spiknykter i 3 månader. Inte en droppe förrän tidigast 1/4. Låter som jag har alkoholproblem eller nåt, men så är det alltså inte, det är för att jag vill gå ner 10 kilo på dessa 3 månader oxå o alkohol har motsatt effekt på mej"

Detta skrevs 2/1 o jag har ju faan nästan lyckats!! Tänkte faktiskt att jag väger mej 1/4 som är på tisdag. Har jag tur har jag tappat 9 hekto till dess o helt lyckats med mitt 10-kilos mål.
Jag är satan i mej stolt! Nöjd! Mallig! Glad o ger mej en stor stor klapp på axeln!!

Hej hopp

Marsmål uppnått.

Publicerad 2014-03-28 05:59:56 i Allmänt

Jag hade som marsmål att väga 74,5 kilo.
Jag väger exakt det o har denna vecka gått ner 0,2 kilo. Är faktiskt helt okej nöjd med det. Har ju gått väldigt bra de senaste två veckorna o 2 hekto är ju ändå åt rätt håll.
Nu är det bara 1,5 kvar till 73 som jag skrivit som mål! Men jag ska fundera lite på målet o livet o så...
Men först ska jag jobba från nu 6:45-21:30 idag o så imorgon 6:45-15:30...
Hej hopp

Dagens lunch

Publicerad 2014-03-27 12:07:10 i Allmänt



Vet, bilden blev visst lite suddig.
Det är makaroner med bacon o champinjoner stekta med lite vitlök. Blev sjukt gott men mycket fast det bara var 2 dl pasta. Orkade inte allt.

Joggade 5:an idag. Orkade jogga ganska mycket mer än sist men antagligen joggade jag lite långsammare för tiden blev inte så himla mycket bättre. Bara atr kämpa på. Jag kommer fixa det!

Spännande med vägdag imorgon!
Hej hopp!

Dagens goda gärning

Publicerad 2014-03-26 18:27:58 i Allmänt

Tyckte synd om min kusin idag som har ont i ett knä o som missat spårvagnen två gånger och fått gått i ruskvädret från sonens skola på morgonen. Jag erbjöd mej att hämta min favoritkille på frita o köra hem honom så hon slapp halta efter fler spårvagnar idag.
Axel blev nog lite förvånad men jag tror även han tyckte det var skönt att få åka bil hem.
Jag fick ju även chansen att flirta lite med Axels lillesyrra.


Åkte sen hem o hämtade mina barn, käkade lite o drog in med Havanna till cirkusen, helt i onödan! Väl där ångrade hon sig! Såg redan hemma att hon nog egentligen var lite för trött men hon själv propsade på att hon ville dit... Men jag kunde verkligen inte tvinga henne när hon absolut inte ville sen eftersom vi var försenade o det var en annan tränare idag. Bara att åka hem...
Ja ja!

Hoppar över motion idag jag oxå. Det är latmasken som är på besök. Men hen får nog gå hem innan morgondagen igen.
Hej hopp

Lunch

Publicerad 2014-03-25 11:33:07 i Allmänt



En favorit bland färigrätterna.
Hej hopp

Måndags-kontroll

Publicerad 2014-03-24 11:49:51 i Allmänt

Skönt att man får ha lite kontroll på vågen igen.
Kollade idag måndags-vikten efter en frossarhelg o 1,1 kilo har jag lyckats lägga på mej genom att slarva två dagar! Är ju inte klokt ju!
Men jag är som sagt på banan igen och har jag riktig tur kan jag gå ner det igen!
För att fixa Mars-målet måste jag ner 1,3 kg (till nästa måndag som är den siste Mars.) Kan gå om det är så att jag vätskat på mej väldigt mycket!
 
Joggade 2,5 km på löpbandet idag!
Ridning imorgon som sagt och jag har längtat sedan i tisdags 21:15.
 
Nu jobbkväll!
 
Hej hopp!

På igen!

Publicerad 2014-03-23 22:06:27 i Allmänt

Jag är på banan!
Skrev till o med in allt onödigt ätande från fredag o lördag i checklistan i efterhand idag. Har ingen veckobonus kvar o ska fram till fredag vara petnoga nu!
Ledig nästa helg oxå o det brukar vara de lediga helgerna som veckobonusen ryker men min nya vision är att nästa helg ska vara bra matmessigt!

Blev en tur på 5-kilometaren idag oxå men jag hade sällskap o det sällskapet har liiite mer träning framför sig för att greja vårruset under halvtimman... Men det spelar ju ingen roll, jag var ju ute o rörde på mej i alla fall!
Motionsplanen för kommande vecka är nån form av motion alla dagar mån- tors. Vilodag fredag o ev söndag.
Då tänker jag löpband imorgon fm, ridning tis, jogga eller promenad onsdag o löpband/utejogg tors fm.
Det är så krångligt att komma ut i spåret bara när jag har ledig fm eftersom Havanna är hemma då oxå. Har "fuskat" några ggr o joggat när jag lämnat henne men då blir jag sen till jobbet o skulle dagispersonal se mej skulle de nog bli lite sura...



Hej hopp

Usel matdag!

Publicerad 2014-03-22 17:39:38 i Allmänt

Nä fy så obra jag skött mej idag! Tryckt i mej godis o middagen blev på Sibylla!
Dessutom är inte lördagkvällen slut än så jag antar att det kommer fortsätta lika illa.
Men unnar mej det nu. Fredag-lördag-fross o hoppas på att snabbt hoppa upp på banan imorgon igen för att rädda situationen till nästa vägdag!

Hej hopp!

Fredagsfrossa o joggning

Publicerad 2014-03-22 11:44:38 i Allmänt

Havanna o jag hade fredagsmys hos min mamma igår. Fick grillspett, bakad potatis o jag tog för mycket smör. Fruktsallad o glass o en godisskål jag inte kunde låta bli o nallade för mycket av...
Lithea hade kalas igår kväll o två kompisar som sov över. Putte fick styra med det.

Kom hem på förmiddan. Puttes öra spöka o han har feber. Ska in till jourVC på eftermiddan.

Sovit rätt illa, trångt, varmt o en Havanna som inte ligger still ett dugg.

Tog en joggingrunda, 5 km nyss. Går inte alls lika mycket längre men orkar fortfarande inte jogga hela tiden så tiden är ännu ingen sensation. Delmålet är ju under halvtimman.


Hej hopp

Yes!

Publicerad 2014-03-21 05:58:44 i Allmänt

Mycket trevligt att träffa vågen igen!
Jag har gått ner exakt 1 kilo den här veckan o väger nu 74,7 kg! Endast 0,2 kilo kvar till Marsmål o 1,7 kg kvar till delmål/slutmål!
Yes yes yes!!

Hej hopp

Kärt återseende..?

Publicerad 2014-03-20 22:17:32 i Allmänt

Imorgon ska vi äntligen få ses igen! Hoppas vi kan hålla sams o att det blir ett bra möte! Att du gör mig så där lycklig som bara du kan göra. Imorgon! Då ska du äntligen få komma ner en stund från din plats på badrumsskåpet!


Hej hopp!

Dålig koll på pointsen

Publicerad 2014-03-20 12:21:02 i Allmänt

Ja blev så sugen på smakrik o lite stark thaimat idag.
Tog bara en knapp dl ris till men tror ändå det drog iväg en aning. Smakrikt o starkt var det inte heller.
Kanske inte smartaste valet dagen innan vägdag heller men men...


Gissade lite på pointsen, men ca 12 kanske?
Drack en annan smak av Celsius idag. Smakade bättre men jag föredrar de kolsyrade, tänker fortfarande att dessa hjälper till med förbränningen. Dessutom har jag stödstrumpor på idag för bättre cirkulation o kanske samlar jag mindre vätska då?




Träningsvärken efter ridningen är nästan olidlig idag. Ljumskar o lår är värst. Framför allt vänster av nån anledning...?

Imorgon är det ÄNTLIGEN vägdag o jag är nervös o jag har faktiskt ingen aning hur det ska gå. Kan vara både plus o minus, kan vara både stort o litet.
Men jag ska behålla den här känslan att jag faktiskt känner mej mindre. Får plats i gamla jeans o många kläder börjar bli förstora. Det är ju faktiskt inte bara siffran på vågen som räknas!

Hej hopp

Cheeseburgare...

Publicerad 2014-03-19 16:42:00 i Allmänt

... morötter o vatten.
8 points


Ja okej då. Har snott 4 st pommes o ett par klunkar milkshake av barnen.
Håller mej inom dagliga pointsantalet.
Hej hopp

Trasiga Jeans

Publicerad 2014-03-19 10:01:19 i Allmänt

De här var länge sen jag kom i. Nu gick det utan problem!


Längtar efter att få väga mej!
Vill åtminstone gått ner nått halvkilo!!
Hej hopp

Hej HOPP var det ja...

Publicerad 2014-03-18 22:08:51 i Allmänt

Helt galet roligt!! Jag travade, red lätt, kunde sitta i traven, galopperade OCH HOPPADE!
Asså satan så roligt o svettigt! Hade en lite trög o slö häst så jag fick jobba lite för att ta mej framåt men jag fixade det o efter bara några minuter kändes det ganska tryggt där uppe på Carabas!
Kommer garanterat fortsätta o längtar redan till nästa tisdag!!

Hej, hopp o galopp!

Celsius

Publicerad 2014-03-18 17:27:57 i Allmänt

Innehåller bland annat 7 olika vitaminer, krom o grönt te o så koffein.
Men fyyy faaasen vilken "ogod" smak detta var!!
Har smakat andra smaker o de har varit kolsyrade, kanske var det jag saknade nu...?
Har i alla fall fått för mej att dessa hjälper till med förbränningen oxå så jag passade på att ta en till kvällsmaten idag (0 points) eftersom jag idag ska rida!


Ja, eftersom jag inte har en aning om hur jag ligger till i vikt o känner mej nojig för plus trots att jag är noggrann med checklista o motion så kanske den kan hjälpa mej med nåt hekto eller två åt rätt håll...?
Nästa gång vet jag i alla fall vilken smak jag inte ska välja!

Ridning ikväll var det ja... Mmm återkommer om jag överlever...
Hej hopp

Kontrollbehov!

Publicerad 2014-03-17 12:14:37 i Allmänt

 
Usch vad det är läskigt att inte hålla koll på vågen!!
Är såååå sugen på att kolla läget! Men snart är det ju fredag igen så det är bara att hålla ut!
 
Hej hopp!
 

Utmaning!

Publicerad 2014-03-16 16:40:31 i Allmänt

Jag utmanar min moster i vågfri vecka!!
Vi ska bara väga oss på våra vägdagar. Jag har faktiskt inte ställt mej på vågen sedan i fredags så jag har ändå kommit en bit på väg! Brukar vara väldigt nyfiken måndagar, så där efter helgen men jag ska alltså hålla mej undan imorgon!!
Moster har vägdag måndagar så hon väger sig imorgon o sen inget mer nästa vecka!

Joggingtur idag direkt jag kom hem från jobbet, 5 km o det är inte så himla långt från delmålstiden nu. Måste bli liiiite uthålligare och/eller liiiite snabbare. Snart fixar jag det på under 30 min.

Hej hopp!

Lördagsgodis

Publicerad 2014-03-15 20:54:37 i Allmänt



Svårt att sluta bara...

Här kommer en bild på kel-hamstern Engla igen (fast så kelig är hon egentligen inte än).


Hej hopp!

Sluta blåsa för h-vete!

Publicerad 2014-03-15 15:44:18 i Allmänt

Usch vad jag avskyr blåst! I alla fall stomvindar!! Hade det inte blåst så in i norden idag hade jag kunnat ta en liten joggingrunda tänkte jag men jag inser nu att det får blåsa bästa fasen det vill mina ben är slut efter allt spring på jobbet idag o den lilla 2,5 km-aren jag tog på löpbandet igår.
Men jag känner mej nöjd med gårdagens kvällsjobb o dagens prestation på jobbet oxå. Hade sån energi o tycker att jag gjort ett bra jobb o spridit lite arbetsglädje! Borde få dubbelt betalt den här helgen! ;-)

Nu tar jag lördag!
Hej hopp!!

Helnöjd!

Publicerad 2014-03-14 07:22:49 i Allmänt

Vågen visar 75,7 kilo (ändå två hekto mer än igår) o jag är nöjd o glad med ett minus på 1,1 kg men väldigt orolig att jag ska hinna lägga på mej en hel massa till nästa vecka nu då. Håller tummatna för att detta nu inte är nån tillfällighet som bara beror på magsjukan...
Hej hopp!

Kanske var lite för snabb...

Publicerad 2014-03-13 10:40:57 i Allmänt

 
Igår fm, eller ja redan kvällen innan mådde ju både jag och Havanna mycket bättre, så vi åkte in till stan igår förmiddag för jag har länge suktat efter en skinnjacka och Havanna behövde nya varskor.
Vi gick på stan nån timma eller  två, dyrt blev det och snygga kommer vi vara till våren och sommaren för jag hittade även två sommarklänningar till Havanna för 49 kr/st!
Men när vi kom hem började min mage spöka igen och jag fick springa på toan minst 1 gång i kvarten några timmar. Antar att jag började äta (läs frossa) lite för tidigt!
Tog det lugnt med mat resten av dagen sen och tänker vara lite försiktig i dag också så till frukost blev det en halv smörgås och lite blåbärsoppa, och nu verkar magen så smått komma i fas.
Kollade vågen i morse igen och blev glatt överaskad men tyvärr är vägdagen imorgon och jag antar att det mest var väska jag tappat pga av lös mage. Det innebär ju att jag kommer att ha väldigt svårt att hålla denna fina vikt jag såg i morse, kommer ju såklart att väska på mig igen.
Dessutom beror nog viktminskningen en del på utebliven motion, har ju inte direkt varit läge för det de senaste dagarna och nu är jag faktiskt lite sugen på att låta svetten lacka igen! Men jag gör nog smart i att lugna mej en dag till för både vikten och hälsans skull.
 
Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska göra med gymkort. Det är ju mycket pengar man lägger ut och då bör man ju hinna dit ett par gånger i veckan, MINST! Det är inte lätt att få ihop livspusslet alla gånger. Men om 1,5 år börjar Havanna förskoleklass då kommer jag ju ha några förmiddagar i veckan för mej själv, men dit är det ju som sagt 1,5 år!! (nästan).
Sen är jag ju sjukt sugen på att börja rida som sagt och på tisdag kör vi en provtur, vill jag sen fortsätta så är det ju inte direkt gratis! Jösses! Men det kanske är värt det för det är sjukt roligt och himla bra motion!
Jogga är ju gratis och det behöver man ju inget gymkort för att uträtta. Men det är ju kul att  gå på lite pass och skutta runt också.
Kanske ändå ska vänta till jag har liiiite mer egen tid, för jag vill ju inte offra barnens aktiviteter heller.
Ja ja!
Ni kan väl vara snälla att hålla tummarna för fina siffror imorgon och så vill jag såklart att tummarna hålls för att det är bestående så jag inte går upp två kilo till nästa fredag sen bara...
 
Bilder på nya kläder kanske dyker upp vart efter!
 
 
 
Hej hopp!
 

Tänk om...

Publicerad 2014-03-12 13:15:47 i Allmänt

Jo alltså magsjuka kan ju resultera i viktminskning. Men alltså jag är ju inte som alla andra. Så fort jag börjar känna mej bättre blir jag ju vrålhungrig o äter ikapp.
Tänk om jag kunde vara som alla andra!!

Hej hopp

Magsjuka

Publicerad 2014-03-11 13:47:11 i Allmänt

När jag kom hem från jobbet igår kväll sa Putte att han inte mådde så bra, straxt efter det blev det kräks o bajsfestival...
Såklart började det köra i min mage oxå då, inbillning.
Försökte sova efter att jag messat en kollega för att berätta att jag blir sen till jobbet för om P är sjuk får ju jag lämna barnen.
Städade även av den ena toaletten med klorin o letade fram nr till städerskan som skulle komma idag...

Slumrade väl till o från men medan jag var uppe hos en hostig Havanna men vid två ropade hon att hon blivit magsjuk. Bara börja sanera unge o byta lakan. Sen fick hon ligga hos oss men var uppe o kräktes 4-5 ggr. Ringde jobbet o sa att jag blir hemma för VAB för Havanna.

Tror kl var ca 4-5 när jag själv fick börja springa på toa. o vid 6 halv sju kom min första o enda kräka. Ringde frita o sa att Lithea inte behöver gå idag, bara skola. Ringde dagis o sa att Havanna blir hemma till fredag (ledig torsdag).

Körde Lithea till skolan o sen har vi andra tre legat i sängen mellan toabesök o kräkningar till det var dags att åka o hämta Lithea igen. Hon mår för övrigt prima.

Havanna o jag har ätit en macka o druckigt lite juice. Hon har även fått i sig en pigelin o vi har suttit på altanen i solen en stund. Piggare nu såklart men måste försöka få i oss något mer vart efter o hålla oss vakna resten av dagen så vi sover i natt, dessutom hålla tummarna att Lithea klarar sig!

Jag o min kusin, moster o mamma skulle börja rida idag ju! Havanna missar sin dans! Får skjutas på en vecka då... Usch så olägligt denna snuskiga sjukdom kom. Men inte finns det någon dag som är mer lämplig heller...?



Hej hopp

Räknefel...

Publicerad 2014-03-10 22:07:24 i Allmänt

Nä 1,1 är det jag ska ner för att komma ikapp mej själv med 0,7 i veckan (eftersom jag bara gick ner 0,3 i fredag)

Hej hopp

Godsaker.

Publicerad 2014-03-10 07:25:21 i Allmänt

Inte kunde jag låta bli nån tårta igår inte. Varken under tiden de bakades eller när det var fikadags. Blev en usel matdag igår men det lägger jag nu till hisroria o blickar framåt igen.
Vågen pendlar med stora stora skutt fram o tillbaka från 75,9-77,3 (smygvägningar lör-mån) men nu ska den bara peka neråt igen o på fredag ska det helst vara -1,3 för att jag ska komma ikapp mej själv (skulle ju ner 0,7 i veckan sa jag ju när jag satte Mars-målet).

GRATTIS LITHEA!

Publicerad 2014-03-09 10:18:33 i Allmänt

Hipp hipp hurra för min lilla 8-åring idag!!


Tjipp tjopp

Mat-bilderna

Publicerad 2014-03-08 18:42:15 i Allmänt

Skulle jag ju ha med i förra inlägget... Ha ha ha.




Tjipp tjopp!

Engla

Publicerad 2014-03-08 18:41:09 i Allmänt



Ja o så dagens middag och Havannas efterrätt.
Kunde inte hålla mej, åt lite dessert men försökte peta bort mycket av det friterade men jag åt ju en del glass. Men av maten lämnade jag mycket av potatisen så jag tycker nog tusan jag var duktig i alla fall.

Kanske till o med är värd en lördags-daim idag men då får jag verkligen lova mej själv att hålla mej borta från födelsedagsbarnets tårta imorgon!!!

Hej hopp

Utomhus-joggning

Publicerad 2014-03-08 15:15:09 i Allmänt

Joggning-tabell

Datum

2,5   km (tid)

5   km (tid)

Anteckning

18/2

 

44:47

 

22/2

 

40:16

 

24/2

 

40:20

 

27/2

 

38:57

 

28/2

17:40

 

 

3/3

 

39:02

 

5/3

 

47:15

Snabb promenad, utomhus

7/3

 

Ca 40

Löpband på gym ca 4,5 km? (fummel med   knappar)

8/3

 

33:50

Första löprundan utomhus (gick då o då)

 

 

 

 

Mitt första delmål här är ju att fixa det under 30 min o idag gjorde jag ju STORA framsteg!

Är nöjd!

Om jag får tillfälle ska ni få se lite bilder på nya familjemedlemmen vart efter. Guldhamstern Engla.

Lithea blev såklart väldigt glad!

 

Hej hopp!

Åhhh...

Publicerad 2014-03-08 08:39:56 i Allmänt

Så trist att jag inte har vägdag idag...!!
Såååå fina siffror idag, o säkert med min otur kommer jag lägga på mej vätska eller nåt till fredag igen?
Ja ja. Nu dags o fixa iordning oss. Sen ska en hamster köpas som sagt!

När man fyller år i vår familj får man bestämma mat. Men eftersom vi imorgon kväll har cirkus o ridning o så får Lithea bestämma idag. Hon har valt kinarestaurangen....
Ska låta bli desserten!!

Hej hopp

Motion shopping o förlovningsring

Publicerad 2014-03-07 19:27:59 i Allmänt

Hallå där sköna fredag! Jag har varit på ett walkingpass odag 45 min efter det joggade och gick jag på löpbandet i 40 min! Klapp på axeln, va jag känner mig duktig!
Innan dess var jag o skulle hitta lite födelsedagspresenter till min stora sessa som blir 8 på söndag.
Hittade endast en bok om hamstrar (hon ska få en hamster redan imorgon!) till henne men hittade desto mer till mej själv! I ganska små storlekar för att vara kläder till mej... Jag gillade nästan det jag såg i provrumsspegeln! Jag börjar bli fin



Jag lämnade ju även in min ena ring för nån vecka sen för att göra den lite större, hämtade den idag o den sitter perfekt! Nu ska jag bara banta ner i vigselringsstorlek oxå.




I morse var jag rätt tjurig på vågen faktiskt o tänkte för en stund att jag ger upp o skiter i träning för jag tror det är det som gör att det går lite trögt just nu. Men nä jag börjar ju äntligen så smått komma i någon slags form så jag tänker inte ge mej!

Behöver antagligen lägga in lite mer styrketräning för att bränna mer o jag ska försöka. Ja till nästa vecka vill jag se resultat!! Ordentligt resultat!!

Trevlig kväll o helg!
Hej hopp

Lååååångsamt.

Publicerad 2014-03-07 07:26:43 i Allmänt

Trist börjar det bli men lite lite tappade jag den här veckan oxå 0,3 kg o vågen visar 76.8.
Alltså trist när det går så seeeegt men jag går ju neråt i alla fall...
Bara att hålla i o kämpa på antar jag.

Hej hopp

GAVA-Party

Publicerad 2014-03-06 16:00:10 i Allmänt

Har egentligen slutat jobba för idag, men sitter kvar.
Vi ska ju ha GAVA-party 17:30 så jag kände att det inte riktigt fanns tid att åka hem och göra sig i ordning, eller jag skulle ju hinna men det blir ju bara en massa farande varm och tillbaka så jag stannar på jobbet och samlar flex... ;)
Har hunnit med några "administrativa" uppgifter och tänkte nu snart gå ut i omklädningsrummet för att ta en dusch och fräscha till mej lite inför kvällens festligheter.
 
Ska bli roligt men jag känner mej lite trött efter en hel jobbdag även om den varit lugn.
Hoppar över checklistan lite idag, då jag köpte mej ärtsoppa och pannkaka till lunch och ikväll kommer det väl inte direkt bli "viktväktarvänlig" mat, men jag ändå försöka att inte överäta som sagt!
 
Smygvägde mej i morse och det har slutat vara några sensationer på vågen tydligen. Går trögt och långsamt o det är ju alltid lite trist, skulle vilja att det rasade några kilo till så kan det få gå lite långsammare om 2-3 kilo (om det nu måste... ;) )
 
Hej hopp!

Promenad

Publicerad 2014-03-05 13:05:28 i Allmänt

Mätte upp en bra, plan, 5 km´s-stäcka med runkeeper nyss.
Ett par ganska små backar i övrigt helt okej terräng, bara det får torka upp lite också.
Att gå den sträckan tog 47:15 min, då gick jag i rasande tempo ( för det mesta)!! Jag fick flås, och blev svettig.
Tänker mej att jag ska ta o prova att jogga sträckan nästa vecka eller möjligtvis till helgen, ja nu fixar jag ju inte att jogga hela än tror jag, men minst halva och så hålla tempot uppe när jag går.
 
Måndag: Promenad, styrka o jogga (2,5 km)   (Fast det blev ingen promenad o 5 km istället) check
Tisdag: Jogga (5 km) (Fast det blev Indoor Walking istället) check
Onsdag: (Ev. lite styrka) Jogga (2,5-5km) (Fast det blev 5 km snabb promenad istället)check
Torsdag: Vilodag
Fredag: Styrka o jogga 5 km (Blir Indoor Walking istället)
Lördag: Valfritt (promenad, styrka o jogga 2-3 km vore optimalt)
Söndag: Vilodag (eller promenad, beror lite på hur jag jobbar veckan efter o hur jag har tid att motionera då)
 
Nu ska min kropp få vila från motion ända fram tills fredag lunch då jag ska köra ett Walking-pass igen!
 
Jobbkväll idag, imorgon jobbar jag dag och sen har vi GAVA-fest, alltså fest med jobbet. Det blir käk och alkoholfri dryck (man får ta med sig alkoholen själv) och jag ska göra allt jag kan för att inte överäta och helst inte äta av snacks eller godis om det finns! Dessutom är jag ju inne på månad 3 av 3 utan alkohol så nåt sånt tar jag ju inte ens med mej o jag ska ju köra hem sen!
Så håller vi tummarna för ett fint minus till på fredag!
 
Nu är det bäst jag skyndar på, börjar egentligen om en halvtimma men ringde o sa att jag flexar lite o blir ca 30-60 min sen (alltså för att hinna gå promenaden!!)
 
Hej hopp!

Barnen efter frissan

Publicerad 2014-03-05 07:16:19 i Allmänt



Som små regnbågar.
Jag har ont i hela kroppen idag efter måndagen styrka o tisdagens walking.
Får bli en promenad idag. Det får fasiken räcka! Helst vill jag gå 5 km utomhus o mäta upp en bra sträcka att så småning om börja jogga...
Hej hopp

Indoor walking

Publicerad 2014-03-04 20:09:10 i Allmänt

Har jag provat idag! Kul, jobbigt o jag gillar't!
Gillar nog hela gymmet o suger på karamellen om att bli medlem efter min "prova-på-vecka"

Hej hopp

Hos frissan

Publicerad 2014-03-04 14:20:02 i Allmänt

Barnen får klippa sig idag o jag sitter o bläddar i "Lilla fruntimret"


Hej hopp

Planer för dagen

Publicerad 2014-03-04 08:12:36 i Allmänt

1, Softa!
2, Ev kanske orka 2,5 på löpis (börjar tröttna på blä-bandet)
3, Två tjejer som ska till frissan
4, Candy crash
5, Gym med moster
6, Lite mer softande!

Trött idag. Både i kroppen o i skallen.
Alltså jag måste börja jogga utomhus. Tror jag tar större steg då, får mer syre, roligare omgivning, folk kan se mej o jag har kommit på att det på riktigt är OMÖJLIGT klara 5 km under en halvtimme på löpbandet eftersom det snabbaste man kan ställa in hastigheten på är 10km/h.

Hej hopp

Dagens motion

Publicerad 2014-03-03 19:57:53 i Allmänt

Jag jag följer ju inte mitt schema exakt... Hmmm börjar ju bra med lite "ändring" redan första dagen. Men jag hade inte tid till någon promenad. Putte blev sen från jobbet. Men jag gjorde lite (med betoning på lite) styrka. Armhävningar, benböj o plankan.
Sen joggade (o gick) 5 km istället för 2,5. Tog i för mycket i början tror jag men tiden idag blev 39:02. Helt ok ändå.
I morgon kanske jag ska med min moster o köra indoorwalking på ett gym. Har jag aldrig provat förut. Så det blir lite ändringar imorgon med men jag motionerar ju i alla fall! :-)

Hej hopp

Tränings-schema

Publicerad 2014-03-02 22:55:41 i Allmänt

Måndag: Promenad, styrka o jogga (2,5 km)
Tisdag: Jogga (5 km)
Onsdag: (Ev. lite styrka) Jogga (2,5-5km)
Torsdag: Vilodag
Fredag: Styrka o jogga (5 km)
Lördag: Valfritt (promenad, styrkao jogga 2-3 km vore optimalt)
Söndag: Vilodag (eller promenad, beror lite på hur jag jobbar veckan efter o hur jag har tid att motionera då)

Kan tyckas hårt kanske men jag har vilat lördag o söndag o jag vill verkligen komma igång o inte tappa den lilla form jag börjat bygga upp.

Med styrka menar jag lite hemmaträning som sit up's, armhävningar, plankan ect.

Skrev upp det här på bloggen för att komma ihåg själv.
Jag är rädd om mitt knä o jag lovar att inte ta i för hårt så jag tröttnar men denna vecka får bli lite hård bara. :-)

Hej hopp!

Trött!

Publicerad 2014-03-02 05:56:20 i Allmänt

Jobbhelg o en svårt-att-sova-natt är ingen bra kombo. Usch, känner mej helt väck!
Nu vill jag bara att det ska bli eftermiddag så jag får åka hem till min familj igen!
Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela