tjockvawa

Blomkåls-pizza

Publicerad 2015-08-24 21:18:11 i Allmänt

Vawa tipsar! 
Funkar fint som LCHF-mat, glutenfritt o som Viktväktare! Jag tycker det blir riktigt gott men det gick inte hem i resten av familjens smak när jag testade första gången så idag gjorde jag min egen att ha som matlåda ett par dagar den här veckan. 8 points i hela pizzan men jag äter en halv o blir mätt! 4 points ( sen beror det på vad man väljer för pålägg såklart!)

Riv 400 gram blomkål (gärna finrivet i matberedare)
Blanda ihop det med 2 msk fiberhusk, salt o 2 ägg. Blir som en smet som du sen trycker ut på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda på 200-225 grader i ca 20-25 min. 
Lägg på vad du vill ha på din pizza o grädda igen! 
Blir gott o mättande! 
Glömde ta bild på färdiga pizzan o nu ligger den i två matlådor så jag kanske tar en bild när jag käkar den imorgon då om jag kommer ihåg! 

Tomatsås gjorde jag med lite krossade tomater som jag hade en halv tsk sambal olek, salt o oregano i o mixade. 
Tyckte det blev aningen smaklöst första gången jag provade o då hade jag ingen salt i "degen" o kryddade bara med oregano i tomatsåsen, så jag hoppas på bättre drag den här gången! 

Militärträning idag, trapporna till Ramunderberget 3 ggr, bland annat alltså! Härligt svettigt, kul o flåsigt! 
Jag tycker apropå träning, INTE min träning är ohälsosam! 😀 Jag tränar massor vissa veckor o lite mindre andra veckor. Ibland tar latmasken över o ibland besegrar jag den! Men mestadels tycker jag det är askul, o roligast o skönast är nästan känslan efter ett pass man innan var lite o-pepp inför men ändå utför o köttar gärnet!!

Hej hopp

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela