tjockvawa

Vintern rasar ut...

Publicerad 2011-04-30 14:45:33 i Allmänt

Och det ska kilona oxå, rasa alltså!
Men idag är det valborg och får man unna sig. Det lite jobbiga är ju att man får unna sig så ofta eftersom det är jul, påsk, midsommar, nyår, födelsedagar, partyn, fester och bara sommar!!
Men ärligt, jag har gjort ett halvhjärtat försök i veckan. Det går så där och är ju riktigt jobbigt när jag har praktik och jobbar så oregelbundna tider. Men jag försöker hålla mej bort från godis, vilket har gått skapligt.
Promenader får jag börja med nästa vecka, har inte haft tid.
JA ja ja jag jag vet, undanfykter hela tiden men det tar ett tag att jobba bort dom.

Ljuger gör jag oxå för det har väl inte gått skapligt att hålla sig borta från söt saker HELA tiden, åt inte mkt godis i går till fredagsmyset, 3 bitar av barnen bara. Men nu har jag suttit vid datorn ett tag o spelat spel, bidde lite choklad o äppelcider (direkt ur flaskan).

Ikväll blir det grillat, öl, vin och snacks.
Trevlig Valborg alla glada! Välkommen våren!
Puss

Torsdag 28/4 2011

Publicerad 2011-04-28 08:38:10 i Allmänt

I dag är första dagen på resten av mitt liv och jag började dagen med att ställa mej på vågen för att få en startvikt.
Morgonvikt naken: 87,0 kg
Jag är endast 169 cm och mitt BMI ligger då på: 30,5 vilket innebär att jag lider av fetma.
(Normalt BMI=19-25, övervikt BMI = 25-30, Fetma 30 o över).

Första delmål är att hamna unde BMI 30, = 85 kilo.

Skulle egentligen mäta mej och fotografera mej oxå. Ska göra´t vart efter.
Puss

Hur jävla vackra människor är ni inte?!

Publicerad 2011-04-27 12:54:27 i Allmänt

Nästan så tårarna rinner! Tack att ni finns!!
Tack för kommentarer, tack för pepp! Nu jävlar kör vi!!
Skulle ha ställt mej på vågen imorse och ta morgon-startvikt from idag, men jag glömde, det får bli imorgon.
Skit sak samma egentligen ju. Jag gör det för min hälsa, för att må bra! Jag vet ju att jag mår bra när jag äter "rätt" och motionerar lagom.
Har praktik nu, på ett boende i Norrköping, 4 våningar upp, har varit där i 1,5 vecka (av 4) och tagit hissen varje gång så klart. Men idag tog jag trapporna upp, var nära döden när jag äntligen landade men jag kände mej duktig!

Jag ska göra som ni säger, jag ska sätta upp små mål, inte tokköra från början! Göra småändringar och försöka ta en promenad istället för att sitta och glo framför datorn om kvällarna.

"Du är ju ganska ung fortfarnade, du har väl inte fyllt 50?" Kul kommentar jag fick av en vårdtagare på mitt jobba va? Antar att det har med min sömnbrist och min övervikt att göra att jag ser äldre ut än vad jag är. Sen kan det även bero på att hon som sa det är ca 90 år, förvirrad och antagligen ganska närsynt, men ändå.

Det där för att jag gör det för min hälsas skull är väl bara halva sanningen då, jag gör det en aning för mitt utseendes skull oxå. För att både slippa känna mej som och se ut som 50, för att jag ska kunna klä av mej i sommar utan att skämmas ihjäl, för låta bli att klä av mej kan jag inte göra, man svettas en del när man är så här tjock o sola med kläder brukar vara varmt, bada med kläder är oxå aningen omständigt och när dom bli blöta smiter dom ju ändå åt och visar bilringar, gäddhäng och gropiga lår.
Skulle även vara roligt att komma i lite av sommarens garderob.

"99% av alla vanliga viktminskningskurer misslyckas. Idag finns det fler gym, fler träningsprogram för hemmabruk, mer info om diet och motion och ändå fler överviktiga människor än någonsin, så det är uppenbart att det är något som inte fungerar. Bantning och motion tar varken itu med eller botar de emotionella problem som ligger bakom det faktum att många stoppar i sig för mycket mat.

Du kan bli smal är en ny och mycket effektiv metod som hjälper dig nå idealvikt och behålla vikten - för alltid denna gång...

Det handlar främst om våra inre självbilder, våra vanor och vårt känslomässiga förhållande till mat. Allt detta går att förändra!"
Så står det på baksidan av min bok som ska göra mej smal!

I boken står bland annat:
Det som driver oss att äta för mycket är känslor. Jag behöver det. Jag måste ha det. Den här maten kommer få mej att må bättre. Dessa känslor påverkas inte av bantning.
Möjligen kan de undertryckas lite lätt på kort sikt. Eftersom känslorna alltid kommer att vinna (en av hjärnans huvudregler är nämligen att känslor alltid vinner över logik eftersom känslor är så mkt starkare) så förefaller det ganska rimligt att det är känslorna som bör ändras snareare än kosthållningen.

Ja, ni boken är ganska intressant och jag antar att detta i alla fall stämmer in på mej!
Bara att börja ändra på känslorna då.
Ja fast på ksothållningen och motionen oxå.

Det är ganska bra ändå att jag pluggar samtidigt, vi läser ju om en hel del ganska trista sjukdomar och det är oftast större risk att drabbas om man är överviktig. Diabetse, kärlkram, hjärtsvikt, mag-tarmsjukdomar och vanlig slöhet!



Puss

Tillbaka igen!

Publicerad 2011-04-26 20:43:32 i Allmänt

Fast än så länge lite hemligt.
Funderar för tillfället på vilka som ska få veta om nått...
Saknar ibland att blogga, men kommer kanske inte att blogga som förr, får se.
I vilket fall så kommer denna blogg till störta delen i alla fall till en början handla om vikt och för hoppningsvis mest viktnedgång. Och jag kommer inte lägga så stor energi på att fixa snygg design o så. (kan ju inte själv heller...)
Kanske borde börja att erkänna för mej själv att jag inte riktigt mår bra. Att jag hamnat i nån slags ond cirkel där jag tröstar min feta kropp med mer mat typ. Kan om jag vill brukar jag ju säga, men alltså, njae... Är det verkligen så lätt, är det verkligen bara viljan som saknas? För jag vill ju vara smal! Eller åtminstone mindre överviktig!!
Tänker vara ärlig. Och ni som får äran att läsa måste lova att stötta mej och inte skratta men läget är så här:
Vågen visade igår kväll 89,6 kilo!!!!!!
Tänkte idag att jag ska börja sköta mej, men det sket sig redan vid frukost eftersom vi inte hade något bra pålägg. Det blev smör o kaviar, och så åt barnen kräm, jag åt upp det dom lämnade. Orkade inte laga lunch, var ute i den fina vädret med barnen o stannade på pizzerian o delade en pizza med dom, dom äter typ en varsin bit... Tog lightcola till... Vem försöker jag lura?
Lagade middag, kycklinggryta och ris med för mycket gelé åt jag upp min portion o lite till, innan dess slank det ner en varsin glass till mellis.
Tog kaffe nu på kvällen, är så gott med Bailey´s i, det hade vi inte funkade med Dooley´s oxå (hur dessa drycker nu stavas??), till detta letade jag reda på lite choklad ur en av 5 påskägg som finns i skafferiet...
Jag har inte köpt dom själv o jag blir tokig på att svärmor övergöder både mej o mina barn och att det inte går att säga nej!!

Det står en kartong med naturdiet drinkmix på köksbänken, tittar på det ibland och funderar... Men alltså usch, nae va? Eller byta ut ett mål om dagen kanske? Men då blir jag ju så där överhungrig.
Jag behöver er, ni som jag vet kan stötta mej!!
Jag har avslutat mitt abonemang på viktis på nätet, kostar ju bara en massa pengar i onödan om man ändå inte använder det.
Köpte en bok för ett halvår sen som jag trodde skulle göra att jag gick ner i vikt bara av att läsa den, jo alltså det står på den att det funkar ungefär så. Har läst en fjärde del av den, ska kanske läsa ut den en annan dag...
"Du kan bli smal"
Så här står jag nu, fet, olycklig och helt utan karaktär och har inte rört på mej ordentligt på veckor!!
HJÄLP MEJ!!!!!



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela