tjockvawa

Lite humor

Publicerad 2013-04-30 13:27:09 i

TVÄTTA INTE HÅRET I DUSCHEN!!

Valborg 2013

Publicerad 2013-04-30 09:29:49 i Allmänt

Skulle ha lite vänner hemma ikväll, grilla och ta nått glas vin och umgås! Barnen skulle ha några av favoriternakompisarna här. MEN, nä vi ställde in!
Havanna är super förkyld och har haft feber till och från. Hon får feber på kvällarna och när hon är så här förkyld blir hon rosslig och pipig i brösten och får det lite tugnt att andas. Ingen bra idé att stoja runt med kompisarna då.
Själv kände jag mig ju dyngtrött igår, men stack ändå i väg till gymmet och körde ganska hårt, tror ta mej tusan det var det jag behövde för jag känner mig piggare nu!!
Putte är aptrött när han kommer hem efter jobbet alltid och ikväll är det ridning för Lithea och allt blir så stressigt och sent om vi ska ha hem folk, så det blir som sagt en lugn hemmakväll istället! Såklart känns det lite trist och jag gillar ju att umgås med min kära vänner, men samtidigt känns det skönt att vi inte är bakis och trötta imorgon.
Och det känns himla bra att låt bli vin och ha koll på pointsen ikväll. Har planerat och skrivit in i checklistan redan nu!
Sparar mig istället till lördagens "vinafton" med jobbet! Men har inte bestämt mig än hur jag gör med vindrickandet då... Är ju så nära inpå vägdagen.
 
Planen denna vecka är att försöka hinna med motion 3 ggånger till. Onsdag, torsdag och lördag är tanken.
 
Glad valborg!
 

TRÖTT

Publicerad 2013-04-29 15:36:03 i Allmänt

Alltså, shit! Jag la mig 22:30 och sov till ca 06:30.
Lämnade Lithea på skolan och sen åkte Havanna och jag hem och jag slog på en film åt henne medan jag slumrade till och från fram till klockan 11.
Där efter gjorde vi lunch och sen hämtades Lithea.
Väl hemma la jag mig och läste lite, men vid 13:00 la jag ifrån mej boken och både jag och Havanna somnade. 14:30 pallrade jag mig efter Litheas tjat om mellis upp igen.
Borde väl piggna till nu..? Mellis och två stora koppas kaffe intaget! Klockan är halv fyra och jag längtar efter att det ska bli natt...
 
Nått är ju fel!
Antingen är jag utarbetad, på väg att bli sjuk och en till tanke  slog mig, men den är inte trolig, men jag är så trött som jag har varit i början av mina graviditeter!! Men oroa er inte, antagligen är jag inte helt kry helt enkelt.
Men eftersom jag varken är snorig eller har ont i halsen eller nån annan stans så måste jag väl kunna träna ikväll ändå eller...?!
Kan ju vara uppiggande och ikväll ska jag ju se BIGGEST LOSER!!
 

Rätt riktning!

Publicerad 2013-04-29 07:22:17 i Allmänt

Dagens vikt: 82,0 kg
Viktminskning: - 2,0 kg
Totalt: - 6,6
Kvar till delmål 3 kg
 
Hemma och vabbar idag och känner mig själv lite hängig. Men kanske är jag bara trött, ska känna efter sen...
Hade planerat gymmet med ett par hurtiga tjejer i kväll, men den ena har inte svarat säkert och den andra råkade glömma svärmors födelsedag, men jag tänker gå dit själv om ingen hänger med. Om jag inte är sjuk alltså!
Dessutom tänker jag vara mer noggrann med checklista den här veckan! Jag har hållt skaplig koll på pointsen men inte fyllt i så nog, veckan som var.
Känns ju lite tigt med 3 kilo på tre veckor!
Men målet får stå kvar så länge, jag kanske klarar det, och kanske inte.
 
Något av det jobbigaste med att "banta" är nog att umgås med folk...
Ta t ex valborg, vi har bjudit hem vänner. Tänkte grilla och ta några glas vin eller så.
På lördag tänkte några av oss på jobbet ses och ha "vinafton", käka gott och dricka vin. Jag höll på att tacka nej eftersom jag verkligen inte vill gå upp till nästa vecka!
Men så tänker jag att jag följer med och käkar men kanske är nykter, men jag vet ju, jag kommer ju bli avis på de som får dricka vin till maten.
Folk tycker ju och tänker så mycket! Att vaddå du kan väl följa med, "man måste leva oxå". "En gång gör väl inget", "man får inte vara för hård mot sig själv" osv osv
Alla fraser stämmer ju såklart men alltså om tre olika kompisar säger så samma vecka/månad och man ger efter så har man plötsligt unnat sig för mycket den veckan/månaden.
Det gäller ju lixom att man själv bestämmer när man vill unna sig och ge efter lite och om man tycker att det är värt det där glaset med vin eller ej. Jo för jag hävdar fortfarande att alkohol ställer till det för mig viktmässigt! Jag samlar på mig vätska, säkert var det ägglossningen som hjälpte till förra veckan men jag tror inte vinglaset var helt oskylldigt!
 
Trevlig vecka!
Kämpa på alla viktminskningskämpande människor!!
 
 

Uppskattad!

Publicerad 2013-04-28 14:20:49 i

Igår kände jag mig mycket uppskattad flera gånger!



Idag är jag inte lika uppskattad tydligen... Ingen bra jobb-helg o en karl som inte tycker jag är så snäll...
Men imorgon ska jag väga mej o det ska bli en bra dag som jag själv tänkte uppskatta!!
Puss hej!



Gymmat!

Publicerad 2013-04-25 20:05:59 i Allmänt

Trot eller ej men det har jag gjort idag! Gymmat alltså! Varit på gymmet! Jag har tränat, svettats och varit väldigt duktig!!
Har tänkt i flera veckor att jag bör ta mig i kragen och utnyttja mitt tio-kort jag köpte för ett år sen... Det var stämplat 2 gånger. Pinsamt ju!
Men nu ska det stämplas 7 gånger till och sen ska det inhandlas ett nytt!
Är ju inte direkt vältränad så jag tog det faktiskt lugnt med maskinerna!
Började med en sån här crosstrainer i 10 minuter, bidde riktigt varm! Sen körde jag lite på några maskiner, bland annat för armar men en jättejobbig för magen och så avslutade jag med att köra ett program på motionscykeln som heter fatburn. Varade 21 minuter och var svinjobbigt!
Så jag är nöjd och ska gå dit igen inom en snar framtid!
OM jag nu tar mig upp ur sängen nåt mer...?!
 
Så, skrytit klart!
 

Vegetarisk viktväktarmat utan laktos...

Publicerad 2013-04-25 09:03:20 i Allmänt

Imorgon kommer två vänner och deras barn hem till oss och umgås! Ska bli så roligt! Den ena har jag inte träffat på evigheter och hennes lilla prins har jag aldrig träffat!
Jag vill bjuda på lunch och fika såklart och jag har klurat och funderat i flera dagar nu...
Den ena vännen ska utseluta laktos för att se om hennes ammande bebis mår bättre i magen och den andra är vegetarian och jag vill hålla mig till mina points.
 
Lösningen får bli sallad, där man själv kan välja lite vad man vill ha på så jag köpte även tonfisk och kräftstjärtar (vet inte om vegetarianen kanske äter fisk o skaldjur, en del gör ju det). Jag har köpt lightdressing och laktosfri  lätt-gräddfil att göra lite vitlössås på. Så tänkte jag på barnen, där blir det pannkakor och det kan ju vara gott som efterrätt till kaffet oxå, så laktosfri mjölk och till och med smör att steka i.
Tror alla ska bli mätta och skapligt belåna i alla fall!
Längtar nu!
 

Det är ju inte roligt så man skrattar direkt...

Publicerad 2013-04-22 09:08:54 i Allmänt

Nä fy så trist.
Det såg visst inte så bra ut som jag trodde...
 
Dagen vikt: 84,0 kg
Förändring: +0,7
Totalt -4,6 kg
 
Men jag har skött mig. I alla fall med maten, sen får jag väl erkänna att jag inte motionerat så mycket som jag hade velat men inte trodde jag på plus i alla fall...
Fast så tänker jag skylla på ägglossning och att jag drack ETT glas vin i lördags, jo jag tror alkohol är min största fiende! Går alltid upp efter några (eller många) glas vin, men så trodde jag ju inte att ett glas skulle göra sån  stor skillnad, ska sköta mig exemplariskt denna vecka och tappa massor till nästa måndag istället.
Så faktiskt, Nä jag tänker inte deppa ihop! Vad hjälper det?
 
Lite städförmiddag och så kvällsjobb idag.
 
Smile!
 

Erkännande!

Publicerad 2013-04-21 12:08:39 i

Kom hem vid två i natt efter musikalen i Stockholm o jag var sjukt nyfiken på hur det såg ut på vågen så jag kunde bara inte låta bli!! Det så helt okej ut!!
Och som sagt den här helgen går fort. Den är snart över för efter stall o teater åker jag in o jobbar lite extra då det saknas folk ikväll. Det klirrar fint i plånboken! :-)

Uppdaterar såklart med vikten imorgon.
Hej hopp! Trav o galopp!

Helgen!

Publicerad 2013-04-20 13:51:15 i Allmänt

Underbart väder! Har varit ute på en långsam men skön promenad med hela familjen.
Lithea är nu hos en kompis.
Vi andra ska ta en fika på altanen innan  jag beger mej av mot min moster för att ta en tripp till Stockholm för att återigen sen Rock of ages. Den här gången ska jag inte missa föreställningen och tänkte vara nykter!
 
Imorgon har jag lovat stallet för Lithea och en kompis till henne mellan 11-13. Efter det kl 14 har jag lovat Barnteater för Havanna. Klockan 16 har Havanna gympa. Sen ska väl familjen tvagas och så var den helgen över!
Nästa vecka jobbar jag 3 vardagar och lördag och söndag.
 
Jag harvarit SJUKT SJUKT sugen på att ta en liten tjuvtitt på vågen men nix pix,tack  vare min vän har jag klarat mig! Har verkligen bestämt mig för att visa henne att jag klarar att hålla mig borta från smygvägandet en vecka...
Blir ju himla spännande på måndag då!!!
 
Trevilg solig helg vänner!
 

Vikt upp och ner

Publicerad 2013-04-17 20:21:24 i Allmänt

Ett par månader kvar innan Havanna föddes... 25/10-08
 
 
Ca 6 månader senare... 24/4-09
 
Har bantat ner mig till de tajtaste jeansen jag har, ursäkta grimasen, men jag drar in magen allt jag kan(för att dölja att den egentligen hänger över!)!!
Bilden är från april-09 
 
 
Vet inte några exakta kilon, mer än att jag var uppe på 103 innan förlossningen och klarade nog att banta ner mig till omkring 75. Hade jag fortsatt 5-10 kilo och brännt fett just på magen hade jag kanske varit smal!
Den här gången ska jag åtminstone stanna på 75 (alltså jag menar att jag ska sluta jojo-banta och går jag ner mer är det okej, men jag ska aldrig mer låta mej gå upp så mycket igen!) Hmmm har ni hört den förr??
Jo jag vet. Googlar man på jojo-bantning kommer det antagligen upp en bild på mej!!
 
Sa till min närmsta vän idag att jag är nöjd om vågen visar plus minus noll på måndag! Hon, som då känner mej utan och innan, sa att jag inte alls kommer vara nöjd då...
Undrar om hon känner mej bättre än jag själv gör kanske... Men min tanke är att jag i alla fall inte tänker deppa ihop om vågen står stilla, det var ju ändå så stort skutt neråt senaste vägdagen och jag unnade mig ju lite i helgen. Men visar vågen plus får jag deppa ihop lite.
Samma vän tror inte heller jag kommer kunna hålla mig borta från smygvägandet! Ha! ska nog visa henne!! JAG KAN!
 
Här är i alla fall vad som döljde sig i den stora magen. Sötaste bebisen 2009 med världens sötaste storasyster snart 3 år!
 
Kram
 
 
 

Besatt av vågen!

Publicerad 2013-04-15 22:10:11 i Allmänt

 
Usch på mig.
Har så svårt att låta bli att tjuv-väga mig mellan vägdagarna!
Blir på riktigt som besatt ibland.
Vägde mig nyss och helgens godsaker verkar ha satt sig fast! Skit oxå!
Men här och nu lovar jag er att inte ställa mina fötter på den förrän nästa måndag!!
 
Kram

Nästa delmål...

Publicerad 2013-04-14 16:04:40 i Allmänt

Funderar fortfarande lite på vad jag ska sätta upp för nästa delmål.
Jag kommer inte väga mig imorgon, utan jag använder mig av gårdagens vikt som den veckans resultat.
Jag tycker ändå jag var duktig igår, försökte sluta äta av maten när jag var mätt... (mmmm det var sååå gott!!)
Det blev även efterrätt och kanske att jag tog lite väl mycket vaniljsås.
Jag höll mig bra från godiset och tog endast 4 chokladbitar och ca 1 dl chips.
I dryckes-väg blev det väl ungefär 5 glas vin men även mycket vatten!
Putte föreslog att vi skulle ta bilen till vännerna igår, men jag övertalade honom att vi istället tar en promenad både för min och Havannas skull, vi behöver båda två motionen!
Jag vet ju att det skulle visa sig på vågen vid ev vägning det är därför jag hoppar över det imorgon och kämpar vidare till veckan efter istället.
Idag mår jag okej men är trött eftersom det blev sent och har ändå lite huvudvärk, men jag tror mycket beror på de 5 cigaretterna jag rökte oxå.
 
Jag tänker att nästa delmål ska vara att återigen få slippa se 8:an som första siffra och alltså tror jag det får bli 79 kilo som är nästa mål. Dit är det ju egentligen inte mycket, 4,3 kilo. Men när ska det vara avklarat då...
Ett kilo i veckan är nog ändå ganska mycket då jag ändå känner att jag vill ta det i realistisk takt och kunna ha chansen att klara det utan att vara för stenhård mot mig själv, man har ju en tendes att tröttna då...?
På 8 veckor då...? Då blir det ca 0,5 veckan det är nästan lite för lite istället...
Så hmmm... På 6 veckor då, lite mittemellan tänker jag här.
Vecka 16 imorgon, så v. 22, i sluet av maj...?
4,3 delat på 6 blir ca 0,7 kilo i veckan...
Om jag istället snabbar på liiite och tar 5 veckor blir det straxt över 0,8 kilo i veckan...
Det skulle bli till måndagen den 20/5. Då vet jag att jag är ledig. Har BVC-besök med Havanna och ska till tandläkaren...
Ska man samla allt till sammadag för att lätt komma ihåg det.
Och klarar jag det får jag ju fira det och trösta mig efter tandläkarbesök och BVC samma dag... Kanske kan vara  smart.
Jag ni märker, är lite flummig idag. Men japp.
Jag bestämmer mig för det.
Har ju tänkt tidigare att 0,8 är i veckan är ganska lagom så:
DELMÅL 2:
79 kg
20/5
 
Blir superbra kom jag på nu för då har jag 5 veckor kvar till semestern och det är ju en bra period för nästa delmåls-plan!
 
Idag firar och fuskar jag lite med "bakis-mat" men håller mig ändå skapligt på banan. Man behöver lite frossardagar för att orka med!
Kram kram
 

Delmål

Publicerad 2013-04-13 06:04:12 i

Tänkte bara meddela att även tjockvawa kan få unna sig ett par glas vi ikväll!
Vikt: 83,3 kg
Minskning: -1,6 kg
Totalt: -5,3 kg
Dags att funderar ut ett nytt delmål. Men jag suger på den karamellen en stund...
Hej Hopp

Fel matval...?

Publicerad 2013-04-09 18:38:05 i Allmänt

Känns som vi är i stort behov av storhandling!
Har mest mat med mycket points hemma för tillfället!
Jag har hållt mig till pointens orentligt nu mån och tis och har onsdagen planerad, men just nu känns som jag gör lite fel mat-val, äter av vad vi har hemma, har fasiken aldrig tid att handla... Och då kan jag inte äta så stora portioner och därför känner jag mig ganska hungrig!
Hungern kan även påverkas av att jag tog en ordentlig promenad igår med 2min * 3 jogging...
Jo jag trotsade skoskav, knäont, en ömmande höft och kyliga vindrar och var ut och rörde på mig 70 min.
 
Imorgon ska jag hämta min bil!!
Och då har jag planerat in att äta en Big mac- hamburgare. Jag längtar! Både efter bilen och hamburgaren! Och hamburgaren ska jag verkligen njuta av!
 
Ha det gott - igelkott

Vecka 4

Publicerad 2013-04-08 06:57:56 i

Vikt: 84,9 kg
Viktminskning denna vecka -0,6 kg
Totalt: - 3,7 kg
Kvar till delmål (13/4) -0,3 kg

Tycker ju ändå jag får väga mej på lördag morgon oxå för att se om jag når målet i "tid".
I övrigt är det skärpning utan att ta av veckobonus o ordentligt med motion som gäller i veckan för att ha lite points att röra mig med på lördag utan dåligt samvete! :-)
Puss o Kram

Mys på kottebanan.

Publicerad 2013-04-07 14:19:48 i



Lithea leker med en kompis så Havanna o jag passade på att dra till kottebanan en sväng. Det var kallt i skuggan o lite halt men kul hade vi ändå. Det bästa var fruktstunden i solen...




JIIIIHAAAA!

Publicerad 2013-04-06 15:57:25 i Allmänt

Längtar till jag får åka och hämta min nya röda pärla!
 
 
 
 
Hämtar den nästa vecka!
Då blir det baj baj till den andra skrothögen!
Vill aldrig mer se den sen, bara den håller ut den här veckan oxå!
 
Kraaaaam

Morgonpromenad och skoskav

Publicerad 2013-04-04 10:10:47 i Allmänt

Ja det är väl klart det, när man väl bestämmer sig och när man väl kommer ut!
Alltså jag ställde klockan imorse trots att det är påsklov, barnen börjar frita och dagis 11:30 o jag börjar jobba 13. För att hinna ta en ordentlig morgonpromenad innan frukost!
Gav barnen frukost och tog på mig mina nyinköpta skor som jag ändå hunnit använda ett par dagar... Alltså jag gick i 10 minuter innan jag började känna att det nog snart blöder om hälarna...
Trotsade det i fem minuter till innan jag vände hemåt, men alltså den kvarten jag hade hem... aj aj aj så ont det gjorde! Jag fick vika ner hälarna på skorna och gå med dom som tofflor, men det kändes inte så roligt att gå så med nya fräscha skor, det slits väl något enormt.
Blir tofflor till jobbet ett par dagara så hälarna får vila!
Men det är ju så typiskt!!
Blev ju i alla fall en halvtimma innan frukost och det är bättre än inget!
 
Jobb ikväll och imorgon sen ledig helg då jag ska ladda upp inför en 6-dagars arbetsvecka!
 
Puss och Hej!

Aj aj aj...

Publicerad 2013-04-03 15:40:00 i Allmänt

Hummm. Ingen bra mat-dag alls!
Gick och hämtade min bil och bestämde mej för att INTE fixa i ordning den utan den ska säljas, bilmekanikern köper den! Har den själv till den 15:e då det blir körförbud.
 
I alla fall, sen skulle jag i väg till en kompis men innan det ville vi ha lite lunch, jag och barnen. Blev en varsin korv med bröd och en banan... En korv med bröd mättar ju typ inget och det är 7 points idet! :(
Hos vännen stannade vi bara en kort stund, för vi skulle vidare och hämta min kusin för att åka och besöka farmor o frafar. Det var där allt fallerade... Kakor och tårta!! Kunde ju inte låta bli då jag var hungrig och sugen efter den dåliga lunchen.
MEN det är inskrivet i checklistan och går på veckobonusen, men känns INTE bra! Ikväll MÅSTE det bli en promenad!! Helst magträning oxå!
 
Bara att kämpa vidare!
Inga mer sötsaker den här veckan i alla fall!
 
Farmor och jag!
Kärlek!
<3 <3 <3

Trött

Publicerad 2013-04-02 18:39:06 i Allmänt

Det har gått så bra att jobba helapåskhelgen trots lite för lite sömn men tröttheten kommer idag istället. Antagligen för jag vet om att jag har två lediga dagar framför mej och inte börjar jobba förrän kl 13 på torsdag!
Måste säga att det blev ett himla bra schema den här veckan eftersom Lithea har påsklov och endast behöver vara på frita två dagar och att vi får "sovmorgon" alla dagar utom en! Underbart! Så jag ska nog hinna vila upp mig igen!
 
Blev lite konstigt med maten igår, eftersom jag inte kade någon matlåda med mig till jobbet så tog jag en portion av patientmaten. Den var INTE god så jag var vrååååålhungrig när jag åkte hem vid 15:30 och då bestämde vi oss för att jag skulle köpa kycklingrulle och kebabrulle med mig hem. Jag åt en halv kycklingrulle och lite av Puttes kebabrulle och har inte exakt koll på hur mkt points det var i patientmaten, men jag höftade lite på checklistan och med det godiset jag åt under kvällen  översteg jag mina dagliga points men har fortfarande en hel del veckobonus-points kvar så jag håller mig ju egentligen inom ramen, bara det att det kändes så fel att unna sig så mycket en vanlig vardag (som ju egentligen var en helgdag men ändå).
 
Putte är sjuk så jag har stora bilen hemma och eftersom Putte är hemma är även hans kontokort hemma... Men jag lånade det 3 timmar på eftermiddagen för båda barnen och jag behöver verkligen nya skor! Jag är dyr i drift tydligen.... 1000:-/timman. För när jag ändå var i affärer och med Puttes kort så bidde det en vårjacka till mej och vårjackor och utebyxor till prinsessorna oxå. Plus att det fanns ett par jättefina tröjor till mig på Lindex...
 
Min bil är i verkstan där en kille skulle kolla hur mycket det skulle kunna kosta att fixa rosten jag fick två tvåor på. Han ringde när jag shoppade som bäst, och nä nu bestämde jag mig! Den får säljas till nån som vill ha en reservdelsbil eller skrotas! HATAR VERKLIGEN SKROTHÖGEN!!!
4000-5000 tusen (till) lägger jag INTE ner på den!!
 
Hej Hopp

Yes!

Publicerad 2013-04-01 05:57:27 i

Vikt: 85,5 kg
Minskning: -1,6 kg
Sammanlagt: -3,1 kg
Kvar till delmål: -0,9 kg
Hej hopp!! :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela