tjockvawa

Biodling

Publicerad 2014-05-31 12:15:33 i Allmänt

Grannarna skaffade bikupor förra året. Vi bor ju ganska centralt o väldigt nära våra grannar, bara vårt garage mellan våra tomt-gränser o bakom garaget står deras kupor.
Tidigare har vi inte märkt av det men nu i år har vi sett åtskilliga döda bin på vår altan.
Dessutom har både jag o Putte blivit stuckna o bina verkar typ ganska aggressiva.

Nu har de tydligen förökat sig o byggt bon i ett träd precis utanför grannens trädgård o vi har roat oss med att sitta i köksfönstret o tittat hur de har försökt få bort bina o deras bon i trädet. Det verkligen svärmar av bin såklart o det är ju tur att vi inte tänkt vara ute i trädgården just då.
Tycker ju att man åtminstone kunnat förvarana o sagt till innan!!

Blir någon av våra ungar stuckna blir jag galen!







Hej hopp!

Plusset

Publicerad 2014-05-30 09:44:24 i Allmänt

+1,1
Lite surt men inte minsta förvånad.
Det har varit gott...
Hej hopo

skärping nu för fasen!!

Publicerad 2014-05-29 23:09:28 i Allmänt

Kan tala om att den här "Glass-5:2-dieten" men 5 glassar ibland o 2 ibland funkar riktigt jävla dåligt! Ännu sämre när man inte tränat något o äter annat osunt mellan alla glassar!
Biter i det sura o tar ett stort kliv uppåt på vågen imorgon men från om med nu får det bli ordning på torpet igen!!

Hej hopp!

Jag verkar ha fastnat!!

Publicerad 2014-05-23 05:58:06 i Allmänt

Nu vaar det verkligen länge sen jag tog ett skutt neråt på vågen o det börjar bli frustrerande!
I alla fall denna vecka när jag skött mej duktigt (alla fall fram till igår då jag tog ett par godisbitar) o tränat lagom mkt.
Men idag, samma vikt som förra veckan.
73,9 kg.
Hej hopp

Faan

Publicerad 2014-05-22 15:47:48 i Allmänt

Inte bra med pms-frossar-godis-sug-dag, dagen före vägdag!
Ja ja ja!

Ont!

Publicerad 2014-05-21 08:23:09 i Allmänt

Ha ha ha...
Nä inte 45 km som jag skrev i förra inlägget utan 45 MINUTER, men fortfarande 7,4 km o det räcker gott för att idag ha ont i både knän och höft!
 
Hej hopp!

Motionstisdag!!

Publicerad 2014-05-20 22:09:11 i Allmänt

Började i och för sej dagen med att vara på utbildning 8-16 o ca 1 timma i bil x 2 så det känns ju att man suttit mycket idag men när jag lom hem gav jag mej ut på en joggingrunda o tänkte försöka jogga lite längre än 5 km... Det var tungt redan efter 4, antagligen på grund av värmen kl 17:00. Så jag gick lite då o då men totalt var jag ute o jogga (gick) 45 km o 7,4 km!! Tycker jag är bra kämpat av mej ändå o höftfaan o båda knäna gör lite ont nu.
Men ja inte nog med det nu då, tisdag betyder ju även ridning o det var riktigt svettigt idag det oxå!!

Maten sköter jag oxå ordentligt så jag hoppas verkligen på ett fint resultat på fredag nu...


Fina, härliga Krusa
Hej hopp

Hamsterjakt

Publicerad 2014-05-18 22:54:43 i Allmänt

Jösses! Hamstern rymde i morse, in i ett litet hål under en garderob. Sån där som alltså sitter fast i väggen.
Vi försökte i över en timma att få ut henne innan vi var tvungna att åka på dansavslutning o vi var hemma ca 16:30 igen o då hade hon inte kommit ut än.
Blev operation rädda Engla för Putte medan jag o Lithea åkte till ridningen. Men det misslyckades o hamster hördes sen springa runt ÖVER garderoben o jag lockade, knackade o lockade ännu mer innan tvingade Putte att borra hål i taket till garderoben...
Nu har vi alltså hål både nere vid listen under garderoben o i taket men ängla "förlöstes" o räddades till slut - levande!




Hade tänkt ge mej ut på en joggingrunda idag, men hann ju inte i morse/förmiddags innan dansuppvisning då jag ville rädda hamster...
Tänkte efter att barnen lagt sig att jag kunde ge mej ut (20:00) men då hörde jag den stackars hamstern så tydligt o kunde verkligen inte släppa det o Engla var ju inte räddad förrän kl var över 22:00 o då var det ju för sent.
Men jag körde spinning igår på gymmet o kanske orkar/hinner jag med en runda ute eller på löpbandet imorgon innan kvällsjobb. Får se...

Hej hopp

Städnoja!

Publicerad 2014-05-16 22:08:41 i Allmänt

Fick ett ryck! Höll i sig ca 1 timma, men det hinner man kasta mycket skräp på!
Försent för dammsugning tycker jag eftersom barnen sover men det hinner man väl imorgon, i övrigt tänkte jag hålla mej utomhus imorgon eftersom det lovas fint väder o det finns VÄLDIGT mycket att "städa" ute oxå!

LEDIG HELG - I LOVE IT!

Hej hopp

vikten

Publicerad 2014-05-16 05:54:37 i Allmänt

Vägdag idag o denna vecka klarade jag min 0,5 minus på pricken men så ligger jag ju efter med ett halvkilo så snart måste jag göra ett jätteskutt neråt.

Nu mot jobbet!
Hej hopp

Toppresultatet

Publicerad 2014-05-15 22:11:51 i Allmänt

30:34

Men alltså jag skyller på alla idioter som startar i fel grupp! Folk som sprang 200 meter o sen stannade o GICK ivägen! Man kan väl åtminstone flytta sig lite om man tog lite för mycket det första metrarna...?
Ja eller så kanske jag hade kunnat tränga mej fram o stratat lite lite längre fram i min startgrupp... Men jag kunde ju inte veta att de andra som startade i "springa-gruppen" bara tänkte springa förbi Blossom i starten o sen gå...?

Jo okej lite bitter är jag väl då men jag är nöjd över min prestation ändå o jag tror mi moster kanske lyckats övertala mej till statsloppet oxå nu..? Där kan man välja 5 km eller 10 km... Orkar man det dubbla...?!

Hej hopp

Vårruset

Publicerad 2014-05-15 17:56:15 i Allmänt

Laddar hos världens sötaste bebis!


Återkommer senare med mitt toppresultat!!


Hej hopp!

spinningpass inställt

Publicerad 2014-05-14 08:24:03 i Allmänt

De ringde från gymmet igår. Det spinningpass jag bokat upp mej på ikväll kl 18 är inställt pga sjukdom.
Kanske skulle kroppen må bra av lite vila idag men jag bokade istället walking.
Imorgon springer jag vårruset men fredag är vilodag igen!

Smygvägt mej o det kan gå att komma i fas! :-)
Hej hopp

Orkade o kul var det!!

Publicerad 2014-05-12 20:44:20 i Allmänt

Tjoho va kul det ändå är att helt själv orka ta sig till gymmet för ett walkinpass o lämna trotsiga ungar (i alla fall en av dom!!) hemma o så köra så det ryker! Jag är nöjd över mej själv. Nu ska jag se på vad vi här hemma kallar : "Mina tjockisar" Men så himla tjocka är de snart inte nån av dom duktiga kämparna i Biggest loser.
Hej hopp

Sliten!

Publicerad 2014-05-12 11:23:34 i Allmänt

Haft en bra helg, i stora drag. Mycket känslor, diskussioner, minnen, skratt ja o så lite irritation o frustration oxå.
Jag har ätit onyttiga saker o druktit för mycket!
Jag är oerhört trött o av oförklarliga skäl lite deppig... Kanske saknar jag min pappa o mina bröder nu o kanske känner jag att jag vill ordna upp saker o ting för "gammelgubben"

Vågen har jag inte vågat ställa mej på nu men jag känner ju att jag är precis full av vätska efter all sprit o jag kämpar för att hinna bli av med det till på fredag!
Fick i alla fall fina kommentarer av pappa o bröder.
Gör allt som står i min makt för o bli av med vätska till på fredag o ikväll ska jag till gymmet o köra ett walkingpass! Om jag orkar hålla mej vaken till 19:15.

Hej hopp

Resultatet

Publicerad 2014-05-09 07:14:25 i Allmänt

+/-0.
Jag står still på mina 74,4.
Det positiva är att jag inte ligger på plus!
Hej hopp

Snart vägdag nr 1

Publicerad 2014-05-08 21:53:51 i Allmänt

Ja alltså i min egna lilla 10-veckors-utmaning.
Sa ju 5 kilo på 10 veckor o bör då alltså gå ner 0,5 i veckan. Sen i måndags har jag kämpat hårt men redan då låg jag tyvärr på rätt stort plus så det kan dessvärre vara så att jag även imorgon får se ett trist resultat på vågen, om jag inte har supertur! Om det så bara är 1 hekto ner imorgon kommer jag vara supernöjd eftersom jag inte förväntar mej nåt minus! Men det innebär att jag MÅSTE ta ett ordentligt skutt neråt till nästa vecka istället!!!

Idag joggade o gick jag på löpbandet, straxt över 6 km 50 minuter o jag följer mitt lilla "träningsschema" jag skrev i början på veckan, bara behövt ändra lite på det då jag bokat 2 pass på mitt nya gym till nästa vecka. Imorgon står det cykling minst 45 min innan jag har "tillåtelse" till 1-2 vilodagar i helgen. Får se om jag lyckas knöla ut min cykel ur garaget o om den i så fall är funktionsduglig eller om jag får göra ett första besök på gymmet innan jobbet...

Tog mej i kragen idag o gjorde äntligen cellprovet som jag egentligen skulle gjort i november, passade även på att lösa preventivmedel-frågan idag efter 10 år utan... Senaste 5 åren har det ju varit ganska riskabelt att inte skyddat oss men det har ju gått bra! Men vi vill verkligen INTE ha några fler ungar. Börjar med minipiller nästa mens o det enda som jag är nojig över är att jag ska gå upp i vikt och få ännu värre PMS-besvär

Så, förra veckan 74,4 (+0,5), undra om jag kan sova bort det plusset nu...? Vore ju det optimala men knappast det troliga...

Hej hopp o Go natt!

Gymkort

Publicerad 2014-05-08 12:25:18 i Allmänt

Jahopp då har jag fixat nytt gymkort på ett mycket trevligt gym!


Bara försöka trolla fram lite tid oxå...
Kanske skulle ta o boka sig på nåt pass nästa vecka...?

10 veckor kvar till semester!

Publicerad 2014-05-05 09:58:32 i Allmänt

Har INTE skött mej nåt vidare.
Halkade åter igen ur banan i helgen och hade riktigt svårt att ta mig upp igen. Latmasken var här och det var helt omöjligt att mota bort den!!
Men nu jävlar tog jag tag med hårdhandskarna och sparkade ut den!
Men tog det lite lugnt och joggade bara 2,5 km på löpbandet men passade även på att göra lite sit up´s, armhävningar och plankan x 2
Fyller i checklistan ordentligt från och med nu också.
 
Har en målplan, en realistisk plan och den sträcker sig fram till semestern. Jag har semester från v 29, och tänker att till dess ska jag sköta mej hela tiden trots att jag har några hinder/utmaningar på vägen. Den första är utmaningen blir på lördag då jag ska åka till min pappa tillsammans med mina bröder. Jag vet ju hur underbart god mat min pappa gör och att det förväntas att dricka lite. Men jag får använda mig av min veckobonus och hålla igång med träningen till dess!
(Nästa utmaning blir ju midsommar)
Nästa vecka är vårruset och om jag håller i nu med lite jogging och annan motion så tror jag att jag är i lagom form till dess eftersom jag EN gång fixat 5 km under 30 min (bra för att vara mej!)
Mitt (lägsta) mål är att gå ner 0,5 kilo i veckan de 10 veckor som är kvar till semestern och det innebär från i fredags att jag fredagen v 28 skulle vara nere på 69,4 kilo!!
Tyvärr tror jag inte v 1 (nu på fredag) blir så men jag får kämpa vidare och hoppas på några veckor med mer än ett halvkilo för att komma ikapp (kollade vågen i morse och helgens godis, pizza, marknadsgodis mm har satt sina spår!)
 
På markanden igår träffade jag såklart hel del massa folk och det var väldigt många som gav mej komplimanger om att jag var smal och att de knappt kände igen mej och det gör mej så himla glad och extra peppad nu (speciellt eftersom jag ett par veckor nu inte känt mej ett dugg smal utan istället lite "nere" över att jag varit ur banan o känt mej "pluffsig")
 
Men tänka va!! Vilken dröm! Bara 5 kilo kvar så är jag under 70-strecket!! Det skulle ju vara underbart! Jag kan ju om jag vill!!
OCH NU JÄVLAR VILL JAG!!
 
Hej hopp
 
 

Fredag

Publicerad 2014-05-02 08:43:30 i Allmänt

74,4 är 5 hekto plus o det ser jag som godkänt efter påskfrossan o Barcelona-resan.
Jag är ju skapligt på banan igen o imorgon börjar jag fylla i checklistan igen.
Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela