tjockvawa

Shopping-måndag

Publicerad 2014-12-29 16:21:24 i Allmänt

Flickorna åkte in på bio med sin moster, så vi passade på att fixa födelsedagspresent till Havanna på Mirum o då passade jag även på att handla för mitt presentkort jag fick i julklapp av mamma, på intersport!
Älskar veerkligen mina nya träningsbyxor o Nike's logga är mitt nya motto!




Synd bara att jag har som lite kli o irritation i halsen o vaknar täpt i näsan just nu. Det bryter lixom inte ut helt men jag vet inte riktigt heller om det är så smart att träna..? Ställde in PT-träning idag pga det men nu har jag införskaffat Kan jang, Zyx o nässpray. Väck ska skiten o tränas ska det, men kan tyvärr vara så att det får vänta till 2015 för nu väntar två nätters nattjobb.
En liten tupplur först bara.
Hej hopp

Trerätters-frukost

Publicerad 2014-12-28 09:51:13 i Allmänt

Lithea har en kompis som sovit över här i natt. Det viskades o tisslades igår kväll o planerades en överaskning.
Det blev en stor trerätters frukost som bestod av yoghurt o flingor till förrätt, Macka-buffé till varmrätt o så kanelknäcke med russin till dessert.
Ha ha ha. De är för söta de små liven!





Hej hopp

Sista lördagen 2014

Publicerad 2014-12-27 21:18:46 i Allmänt

Började dagen med 2 pass på gymmet.
Välbehövligt, tuff o riktigt skönt!

Började sen stor-röj-rensning här hemma. Röjde i förråd, skafferi o kontoret. Så det syns ju inte att man slitit hela dagen, blev mest bara rörigt!




Planerar att flytta ner vårt vardagsrum igen. Tänker att vår bäddsoffa får flytta upp på övervåningen för den är ju mest till för barnens övernattningsgäster. På så sätt får ju barnen mer hela övervåningen för sig själva.
Havannas rum ska göras om o ett skrivbord ska införskaffas!
Matsalen får flytta till "spelrummet" o långt fram i framtiden ska vi nog bygga uterum på altanen o kanske ev en altandörr från nuvarande "matsalen"?
Helst skulle jag vilja göra allt typ NUUU men det görs ju tyvärr inte i en handvändning o helst skulle jag vilja ha en ny soffgrupp då...

Började ikväll även att planera nyårs-menyn. Kusin m familj kommer hit o firar med oss efter att jag sovit klart efter nattjobb.
Kollat på lite olika tilltugg/snittar till fördrinken (har inte bestämt vilken drink än...).
Det får bli toast skagen till förrätt tror vi. Enkelt o gott!
Så ska det ju vara oxfilé o så tror jag på hasselbackspotatis.
Provade en dessert jag såg på nåt matlagningsprogram på TV, fick godkänt av familjen men den går att variera o jag tror vi provar en annan variant på onsdag!

Hej hopp

Viktrapport

Publicerad 2014-12-26 17:11:59 i Allmänt

Fredag. Dagens vikt 73,0 kilo. Trots julhelg alltså en minskning på 0,8 kg. Jag är nöjd.

Nu ska jag koppla av o njuta av lite ledighet några dagar!
Jobbat hela julhelgen o det har gått bra o varit hyfsat lugnt o behagligt men nu i eftermiddags blev det lite körigt så det är verkligen skönt men lite ledigt nu!

Hej hopp

Julafton 2014

Publicerad 2014-12-24 20:51:24 i Allmänt

Först jobb o sen en mysig kväll med familjen hos mamma med syrran.




God jul o framförallt GOD FORTSÄTTNING!

Hej hopo

Spinning

Publicerad 2014-12-23 20:10:35 i Allmänt

Yes, spinning blev det idag.
Med min fina, magra moster


Några fler besök på gymmet kan jag nog hinna den här veckan men jag tar en dag i taget, vi får se...


Hej hopp

Wihooo

Publicerad 2014-12-22 15:26:06 i Allmänt

Sååå kul o så tufft o Herre min Gud så skakig jag blev i både ben o armar efter passet med min PT.
Jag planerar i huvet hur maten ska läggas upp i veckan o när jag ska träna igen, antar att jag kommer ha vääääldigt ont i kroppen fram till helgen eller så men tränas ska det göras ändå!
Jag är på G!!
Bästa av allt är att jag trots slav o för mycket socker faktiskt fick en trevlig överraskning på vågen i morse!!! Tack för den! Pepp pepp pepp!

Hej hopp

I ärlighetens namn...

Publicerad 2014-12-21 22:04:50 i Allmänt

Nä alltså jag mår inte jättebra.
Men jag kan inte riktigt ge mej själv någon diagnos... Men typ någon form av nedstämdhet eller "downperiod" som inte är PMS.
Jag kommer lixom inte upp på banan igen. Snart har jag varit ur spår i en månad o jag börjar bli stressad o orolig för att ska låta det vara o komma in i "det gamla osunda" igen.

Jag är så sjukt sockerberoende! Gör halvhjärtade försök men skyller på jul, trötthet, förkylningar mm.
Ja jo visst, man ska ta det lugnt med träningen när man är förkyld o när man är magsjuk får man ju nog med motion av att springa fram o tillbaka till toaletten men ändå, det finns ju några dagar den här månaden då jag faktiskt varit frisk... Men då är det ju tröttheten!! O den där känslan att man lixom aldrig är på topp!

Har kanske varit på gymmet 5 gånger den här månaden o då har minst 2 av dessa gånger varit för att besöka solariet. Känner mej lat, lite fet o som sagt sjukt sockerberoende!!! Har väl ätit typ 100 kg godis eller nåt! Blir besviken på mej själv o bestämmer minst en gång om dagen att imorgon tar jag tag i det igen!
Det brukar funka en förmiddag, sen ballar det ur igen!

Imorgon kl 13 har jag ett pass med min PT bokat o det blir omstarten efter den här "svull-o-för-lite-tränings-perioden"
Senaste vikten var som ni vet 73,8 (har jag för mej?) Fyra kilo ska bort o det tar jag på ett par månader om jag ligger i, så redan imorgon, INTE i Januari, går startskottet! Planering för maten o träning är vad som gäller. Sömn är oxå viktigt nu o eftersom barn o karl är lediga nu så borde det inte vara några problem! Planering o prioritering!!
Jag VILL ju o då KAN jag!

Det bästa av allt är ju oxå att nu, NU ÄNTLIGEN, vänder det! Mörkaste tiden är precis just nu men redan imorgon vänder det! JO! Tro det eller ej men det vänder nu! Man märker ju inte av det men bara vetskapen om att vi faktiskt nu går mot ljusare tider piggar ju upp lite!
Låt snöhelvetet komma oxå då så den hinner försvinna v 9, så börjar jag om med jogging o tar steget mot att målet, att klara milen!
Just v 9 är för att barnen ska få ha lite snö under sportlovet (v8).

När jag blir pensionär ska jag bo halva året i något lite varmare o vinterljusare land, om jag så ska bo själv!

Har en alkhol-plan för 2015 oxå, den får jag skriva om en annan gång. (Om nu någon som inte följt mej tidigare läser nu vill jag bara förtydliga att jag INTE är alkoholist eller så ;-) )

Så, nu är Nego-tjock-Vawa klar.
I fortsättningen kommer bara positiva inlägg med skryt om hur jag följer kostråd o träningsprogram!



Hej hopp

Kära Kusin

Publicerad 2014-12-21 16:14:36 i Allmänt



Usch.
Känns fortfarande helt ofattbart!

Hej hopp

December...

Publicerad 2014-12-20 22:03:57 i Allmänt

Usch säger jag bara! Världens mest avskyvärda månad! Räknar ner, snart är en av favvo-månaderna här o då jäklar!
Ja, jag känner att 2015 kommer bli ett bra år!

Havanna har feber.

Hej hopp

vikten

Publicerad 2014-12-19 08:50:35 i Allmänt

73,8
-0,5 kg.
Hej hopp

Ombytta roller...

Publicerad 2014-12-14 23:31:11 i Allmänt

Igår låg jag helt utslagen av magsjukan. Försökte ändå hänga med familjen o göra lite av vad barnen hade för förväntningar så jag krök in under trappen i röran o letade fram granen...
Där tog orken slut så efter det låg jag i bäddsoffan o log åt familjen som trasslade med belysningen o kivades om vem som skulle sätta upp stjärnan o vart pyntet skulle hängas...

Skjutasade sen Putte till 40-årsfesten som jag själv såklart (tyvärr) inte kunde vara med på. Lagade lite mat o försökte äta o sen däckade i soffan.

Idag var det Putte som låg däckad. Men hans sjuka var självförvållad o avslöjar att han måste haft det väldigt roligt på festen igår...

Jag har tvättat o klorinstädat!
Farväl magsjuka! Kom aldrig mer åter!

Hej hopp

Magsjuk

Publicerad 2014-12-13 11:32:42 i Allmänt

Kände det redan halvtimman innan jag slutade jobbet igår kväll o vägen hem har aldrig känts så lång! Profylax-andades för att inte kräkas i bilen men väl hemma kastade jag av mej jacka o väska o kutade in till toaletten!
Sen fick jag hålla på hela natten, från bakdelen kom endast rinnande o när jag kräktes min sista ca 4:30 i morse kom Litheas första. Där efter kräktes hon en gång till men säger att hon mår bra igen nu så barnens verkar ju vara lightvarianter.
Jag mår ju bättre men huvudvärk av vätskebrist o känner mej så ynklig o svag. Men nu äntligen får jag ju behålla cocacolan jag drack till frukost o vattnet. Provade även en liten skål med yoghurt, fick i mej lite i alla fall.

Jaha hej hopp o Glad Lucia då!

Uppryckning!

Publicerad 2014-12-12 09:00:27 i Allmänt

Nä alltså nu får jag rycka upp mej!
Känner mej typ bara så trälig, fast mest typ utan anledning..? Eller antar att det är så här jag känner mej en gång i månaden ungefär 1 vecka innan "tjejveckan"
O jag tror att semestern hjälpte till att trigga igång sockersuget ingen o som sagt vet jag inte riktigt hur jag ska lyckas ta mej ur det. Är mycket o väldigt ofta trött oxå, en kombo av kommande mensvecka, för mycket dålig mat, för lite träning, förkylning, Havannas kräknatt, höstväder, stress o mycket som ska hinnas med!
Jag längtar så till vi passerar gränsen! Över till 2015 så vänder det igen, man ser ljuset i tunneln, julen är över o vi har en vårtermin att se fram emot. Jag gillar vårenterminen så mycket mer!

Vabbar ju min odrinarie arbetstid idag men chefen undrarde om jag kunde komma in kvällen istället när Putte kommit hem så det ska jag göra. Så förmiddagen får bestå i att ta hand om det överfulla köksbordet o den proppfulla (igen!) tvättkorgen o som vanligt den där högen med ren tvätt. Kanske ett varv med dammsugaren oxå, att få lite ordning på stökigt hus brukar vara som lite balsam för själen o lugna lite inre stress...

Till helgen får vi försöka få till lite julstämnimg oxå så kanske lite mer stress lägger sig...

Just jag. Fredag idag. Vågen visade 74,3 kg. Det är ju 2,9 mindre än i lördags men ändå 0,3 mer än i måndags o 2,6 mer än innan semestern!!

Hej hopp

Fru Trötter...

Publicerad 2014-12-11 12:12:29 i Allmänt

Jösses så trött!
Mellan 22:30 o 01:30 höll lillMärtas kräkningar i, ca 2-3 ggr i timmen. Märkligt nog är sjuklingen pigg? Än så länge.
Ingen annan av oss har åkt på det, Än så länge?

Deppar pga att jag är inne i nån äta-allt-socker-jag-kommer-åt-svacka o vet inte just nu hur jag ska ta mej ur det!
Var faktiskt på gymmet igår en sväng, provade några övningar lite försiktigt bara o solade sen!

Bara rycka upp sej, bita i det sura vikt-äpplet imorgon o börja om på riktigt igen nu!

Hej hopp

Åhhh neeej!

Publicerad 2014-12-10 23:46:18 i Allmänt

(skrev nyss ett långt beklagande blogginlägg men det försvann..?)

Havanna vaknade för nån timma sen med en kaskadkräkning! Efter det har hon fått springa/häva sig över toaletten/hinken tre gånger till...

Magsjukehelvetet kommer ju aldrig speciellt lägligt men asså inte NUUU! Får ju kasta allt vi bakat till fikat inför Litheas "julmys" vi ska ha med hennes klass imorgon.
Man kan ju säkert tycka att jag måste vara hemma imorgon oxå men alltså jag är klassförälder o har styrt med typ allt till det där imorgon. Tipspromenad, lotter, mini-julmarknad mm.
Så länge inte Lithea o jag drabbas måste vi ju gå på det!

40-årsfest på lördag o även där... Skulle resten av familjen mot all förmodan klara sig så känns det ju inte jättebra gentemot barnvakten, farmor, som redan är nedsatt av värsta influensan, att lämna Havanna där.

Blir såklart inget dagis för Havanna mer den här veckan o VAB för mej första gången den här hösten (Putte har vabbat nån dag eller två) så vi har ju ändå klarat oss rätt bra...
Ja, det är väl bara att avvakta o se hur helvetes-sjukan artar sig, hur, vilka o när den tänker smitta o när den ger sig av!





Offert...

Publicerad 2014-12-10 10:31:08 i Allmänt

Sitter i comfort-butiken o väntar på vår "kontaktman" som ska ge oss en offert.
Spännande o så vad det landar på för pris...



Hej hopp

Fullt upp...

Publicerad 2014-12-08 23:24:07 i Allmänt

Jobb o slit, klassträff o förberedelser, 40-årsparty o julbord, renoveringsplaner o det vanliga vardagsbestyren.
Dessutom känns det som jag ligger 6-7 veckor efter, kan inte fatta att det är ju om bara ett veckor!
Jag har ju inte ens plockat fram adventsljusen...
Putte byggde pepparkakshus med barnen i helgen o i köksfönstren står två adventsstjärnor... Men det är allt än så länge...
Stackars mina barn, ingen julkänsla här hemma o då är det ju ändå Lucia till helgen...

Tycker inte vidare värst mycket om julen nu för tiden heller... Gillar nyår bättre! Men det bästa med att passera nyår är ju att man får städa bort julen, men då måste man ju först ha nån jul att plocka bort...

Hej hopp

Längtan...

Publicerad 2014-12-07 22:14:07 i Allmänt





Såg skylten redan första dagen...
Hittade tyvärr inte till gymmet innan halsontet kom på besök o skitförkylningen sitter tyvärr kvar men snart, väldigt snart ska jag träna igen!

Egentligen var det Putte som hittade dit först o när han visade mej hade jag varken hälsan eller träningskläder men jag provade ändå några sekunder...


Hej hopp

Vätska...

Publicerad 2014-12-07 15:31:49 i Allmänt

Jo en del vätska var det nog allt ändå!
-2,4 sen igår morse! :-)
Hej hopp

unbelievable

Publicerad 2014-12-06 12:36:57 i Allmänt

Ärligt talat...?
Som en väldigt rar o peppande vän sa, det är väl inte ens möjligt att gå upp 5,5 kilo i fett på en vecka? Lika mycket som det inte är möjligt att gå ner så mycket i fett på en vecka (för en skapligt normalviktigt, eller lätt överviktig person).
Men så känner jag att det där jävla tjatet om vätska hit o dit.. börjar det bli en bortförklaring eller?
Men som sagt... 5,5 kilo på EN VECKA!! Jag är så ledsen alltså! Oavsett om det är vätska eller fett eller båda delarna (vilket såklart är det troliga) så är det surt som faan!, men det är ju jag som ätit o druckit mej till det!
O så snart jag blivit av med förkylningen, eller åtminstone halsontet ska jag köra igång igen!
Jag skäms o är arg, ledsen o så jävla fucking skitsur!
Eftersom jag ändå inte kan träna pga. förkylning kanske man skulle köra med nutrilett-soppor (allévo/naturdiet eller vad som är billigast) några dagar...?!
 
Dags för kvällsjobb!
Hej hopp!

Förra fredagen...

Publicerad 2014-12-05 22:49:55 i Allmänt

För en vecka sen innan jag åkte till Gran Canaria stannade vågen på 71,7 kg. Såååå nära såååå nära normal-BMI.

Ställde mej på vågen ikväll när vi kommit hem! Asså fy fan i helvete!!!???
Ja asså det har inte gått så bra med att välja bra mat o jag har druckigt en del alkohol o jag har ätit glass typ varje dag o inte tränat ett skit för jag blev förkyld med hals ont men ändå va? Är det en möjligt att gå upp så mycket på en vecka?
Ska väga mej imorgon på morgonen o få morgon-siffra o nu blir det hårdhanskarna! Dessutom fick jag 3 nya PT-timmar av Putte i födelsedagspresent o 1 extra av PT:n.

Är förbannad o ledsen på mej själv!


Men i stort sätt har vi haft en bra smester-vecka även om vi varit lite krassliga.



Fler bilder kommer...

Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela