tjockvawa

Ett hekto den här veckan oxå...

Publicerad 2012-02-27 08:01:03 i Allmänt

JA så det blev ett litet minus i alla fall då... :p
Ett litet hekto idag igen! Är jag riktigt nöjd med faktiskt! Men nu vill jag ha lite snabbare resultat några veckor oxå!

Hej Hopp!

Kidnappning

Publicerad 2012-02-26 15:49:26 i Allmänt

I fredags kidnappade jag min man och åkte till Elite Grand hotell där jag hade bokat juniorsviten! Farmor hämtade barnen och vi njöt av bubbelbad, skumpa o jordgubbar innan vi gick till Charlie´s där jag hade beställt bord för två!
När man inte dricker så ofta och när man tappat ungefär 5 kilo sen sist, så blir man ganska vinglig på ganska mycket mindre än vad man är van vid!!
Vi hade verkligen supermysigt men det var inte tänkt att jag skulle bli full...
Det blev jag och det var ju trist att huvudet kändes så tung dagen efter och att man inte kände sig så utvilad som tanken var...
Men det gör inget, vi avnjöt hotellfrukost och checkade sen ut för att ta en sväng till Hageby för att shoppa lite åt oss själva utan barnen.
Jag hittade massor med fint på Gina och som jag kom i och som sagt, jag känner mej nästan smal o lite snygg nu! Hi hi! Eller så är det vårkänslorna som gör det!!

I alla fall idag klädde jag mig i mina nya kläder och åkte till min underbara vän för att lite försent fira hennes dotter som fyllt ett år!
Speglade mej o kände efter hur jag trivdes i mina byxor o dom kändes nästan lite stora!!!
Vännen sa oxå att ja dom ser nästan förstora ut! Och tanken är ju att jag ska ta bort ca 7-10 kilo till så jag åkte in o bytte dom till en storlek mindre och jag trivs bättre i den storleken!! Underbar känsla!

Som sagt, det har blivit för mycket mat, godis och dricka den här helgen och jag avslutade den med att vi käkade på MAX idag, så jag räknar med ett plus på vågen imorgon, men det gör mej inte så mycket. Jag ska sköta mej igen nu och jobba bort de sista kilona oxå!

Tyvärr är Havanna sjuk så det blir att vabba imorgon vilket inte heller känns helt fel. För veckan är lång ändå. Är bara (förutom vabb) ledig på torsdag.

Kram

Borde verkligen komma igång med pluggandet...

Publicerad 2012-02-23 21:36:40 i Allmänt

20120223_213229 (MMS)

Borde verkligen komma igång med pluggandet. Mycket som ska hinnas med innan vi börjar skolan igen v 11 men alldeles för lite tid i tjockvawas nuvarande liv... Sömn är oxå viktigt o nu ger jag mej o bäddar istället ner mej. Bör inte försova mig en tredje gång till praktiken. Klockan ringer 05:15 imorgon. Natti natti

Check

Publicerad 2012-02-22 21:12:31 i Allmänt

Måndag: Löpband och AB-slider check!
Tisdag: Löpband och "styrka" (AB-slider, sit up´s armhävningar) "Ändrade planer..."
Onsdag: Promenad minst 45 min check! (ganska snabbt tempo över en timma)
Torsdag: stallet (får räcka!)
Fredag: Vilodag
Lördag: Promenad/löpband?!
Söndag: Promenad

Middagen idag blev lite för dyr, men det är okej.
Kyckling, ris, sås, grönsaker o gelé

Kram

Aj aj aj

Publicerad 2012-02-21 21:41:49 i Allmänt

Måndag: Löpband och AB-slider check
Tisdag: Löpband och "styrka" (AB-slider, sit up´s armhävningar) "Ändrade planer..."
Onsdag: Promenad minst 45 min
Torsdag: stallet (får räcka!)
Fredag: Vilodag
Lördag: Promenad/löpband?!
Söndag: Promenad


På grund av ENORM
 
och tidsbrist fick jag ställa in dagens motion!

Men jag gjorde min "styrka" igår och joggade 30 min + promenad i snabbt tempo. Idag blev det dessutom en del jobb-promenader så jag tycker att det är helt okej ändå.
(gårdagens "styrka" = 100 sit up´s, 30 armhävningar, AB-slider-rullningar: 30 st, kissande hunden: massor. Idag gör det så jävla ONT!!!!!!)
Hämtade barnen som var blöta in på trosorna, Havannas skor var plaskvåta, det rann ur dom och hon hade lånat ett annat barns skor. Lånade med dom hem men gick förbi skoaffären. Hennes utebyxor ramlar sönder så vi gick även förbi Evaboden o köpte ett par halvdåliga, men hade verkligen inte råd att köpa ett didrikson-set för nästan 800 kr.
Sen dåligt planerad i mat väg som jag var gick vi förbi Ica för att försöka klura ut vad vi skulle hitta på för mat, köpte då fyra semlor som vi kunde festa på som efterrätt.
Blev hemmagjord potaismos (skriver så för att vanligast i denna familj är pulvermos) och köttbullar, massor med broccoli och lingon.
Trodde det skulle dra iväg i points o tänkte äta upp min semla i ren trots och tjurskallighet...
Skrev sen i checklistan efter middag och insåg att jag hade 3 pp kvar o shit så onödigt att då äta en semla när jag inte ens tycker det är gott och ännu värre då jag inte utfört min planerade motion.... Har typ aldrig hänt förut men "duktighets-Vawa" vann!! Jag åt ingen semla! Och jag har hållt mej precis till mina dagliga points och inte nallat av motions-pp eller veckobonus.
Jag behöver mycket points att äta o dricka för på fredag (det är allt jag säger nu...).

Ialla fall, vi var hemma från jobb, dagis, shopping klockan 17, maten var färdig ca 18, barnen skulle badas och födelsedagsinbjudningar skulle fixas. Barnen skulle nattas och föräldrarna skulle ta en dusch. Efter det har jag sett "30 grader i Februari" som jag missade igår och nu tänker jag gå o lägga mej, så jag har inte haft en chans att hinna med att ställa mej på löpbandet, dessutom gör min höft ont. Ja o sen har jag slut på bortförklaringar mej jag tycker dom är bra o räcker gott o väl.

Vet inte riktigt hur jag ska få till 45 min promenad imorgon heller, jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag skrev det men jag kanske trodde att dygnet hade ett par timmar till... Man får ju inte heller missa "mästerkocken".
Att jag aldrig lär mej, man måste ju planera sitt liv efter TV:n! ;)



Kram

Veckans resultat

Publicerad 2012-02-20 08:31:07 i Allmänt

Ja alltså inget megaminus direkt... Ett ynka litet hekto men det är ju neråt i alla fall.
Jag är inte bitter för jag vet vad det beror på. Jag har ägglossning. Jag har chockat kroppen med en hel del mer motion den här veckan, då jag joggade i måndags och körde med ABslidern, jag har sprungit runt i ridhuset två gånger och jag joggade i 30 min på löpbandet i lördags oxå.
Men jag tänkte försöka att hänga i med motionen nu så blir det nog ett fint minus till nästa vecka istället.
Tänkte skriva upp min motion-plan för den här veckan här så kanske det blir lättare att följa den...

Måndag: Löpband och AB-slider
Tisdag: Löpband och "styrka" (AB-slider, sit up´s armhävningar)
Onsdag: Promenad minst 45 min
Torsdag: stallet (får räcka!)
Fredag: Vilodag
Lördag: Promenad/löpband?!
Söndag: Promenad

3 veckor kvar på praktiken nu och handledaren och jag hade halvtidsbedömning igår (utan läraren). Hon är nöjd och tycker att jag är jätteduktig! Jag smörar på...

Kram

Klarat mig hittills

Publicerad 2012-02-17 13:13:26 i Allmänt

Hittills har jag helt klart mig från smygvägandet. Men jag var på väg att plocka ner vågen från hyllan av rena vana här om kvällen...
Lite jobbigt är det för det känns som om jag har bättre kontroll på mig själv om jag väger mej lite då o då... eller typ en gång om dagen!
Jag sköter maten helt okej, ska väl erkänna att jag ibland tycker att 27 pp om dagen är lite lite så jag smånallar lite av veckobonusen ibland, men försöker att hålla mig på en jämn nivå.

Jag är otroligt trött och känner mej ibland stressad, hoppas bara att den här månaden kan ta slut snart så att vardagen lugnar ner sig lite.
Känner att jag knappt hinner träffa mina barn, o karln jobbar fortfarande över en hel del de gånger jag inte jobbar kväll. Barnen är trötta och just detta livstempo känns faktiskt inte helt okej. Men när jag vet att det faktiskt snart är över tror jag att jag kan leva med det!
Helt ledig från jobb o praktik idag men är tvungen att plugga massor! Har verkligen försökt men har inte ens kommit halvvägs och det är redan dags att hämta hem barnen snart.
Vi börjar första veckan i skolan med prov och vi har en ganska stor inlämningsuppgift att göra under praktikperioden nu.

Nu blir det i alla fall fika med barnen och en vän.
Ikväll blir det tacos o fredagsdaim o resten av helgen spenderar jag sedan inne på avd 25.

Hej Hopp

Motion!!

Publicerad 2012-02-14 10:31:05 i Allmänt

Tog mej i kragen idag och gick 20 min på löpbandet och joggade 10 min.
Gjorde tio övningar på Abslidern oxå.
Förutom lite promenader på jobb o praktik är nog det enda jag hinner med den här veckan. Eller förresten Lithea ska ju rida två gånger oxå, då får man upp lite puls o joggar lite. Städade igår oxå och är ju ledig på fredag, då får det bli lite löpband igen, så helt stillasittande är jag ju inte i alla fall...

Fick något ryck igår o tömde skafferiet på godsaker, la det tyvärr inte i papperskorgen utan det bara råkade slinka in i munnen. Det var ca 2 dl chips, 5 kolor, och en kall pannkaka med smör o socker på. Har ni provat det? Är det godaste att ha på pankisar, kalla som varma!!
Det var väldigt onödigt o dumt, ångrade mig men gjort är gjort. Är det nån gång man ska synda så är det ju på vägdagen. Ha ha ha. Då är det ju en hel vecka kvar till nästa gång!

Jag har bestämt mig för en svår utmaning denna vecka. INGET "tjuvvägande". Jag ska inte ta ner den från hyllan förrän det är dags för måndagens vägning! Jag har en förmåga att bli lite manisk... Särskillt i slutet av veckan. I söndags tror jag att jag vägde mej 4 gånger!! :(

Kram kram

Mycket nöjd!

Publicerad 2012-02-13 08:16:50 i Allmänt

Veckans viktminskning: -1,4 kg.
Aktuell vikt: 76,5 kg

Jag har alltså nått mitt första delmål (77 kg) som jag skulle klara senast 12/3, jag ligger ganska exakt en månad före då! Tjoho!
Nästa delmål är att landa på 73, till senast 30/5, dit är det 11 veckor kvar.
0,3 kilo är ju en lätt match!

Kramis

Mina mått mätta

Publicerad 2012-02-09 20:37:34 i Allmänt

Japp idag åkte måttbandet fram, men det blev lite av en besvikelese. Tycker inte det händer så mycket där, runt magen var det plus minus noll o den största förändringen tror jag runt höften som var -3 cm. Jag menar det är över en månad sen jag hade måttbandet framme sist...
Och ringarna provade jag för nån vecka sen, känns inte som det är i närheten ens.
Jag tror jag måste börja träna igen! Var rinktigt länge sen jag blev riktigt svettig!
Ska bara skaffa mej lite tid till det.
Men jag tror det ser okej ut på vågen, men så har vi ju en hel helg kvar till vägning. Nästan lite tur att jag ska jobba, bara gamlingarna kunde sluta bjuda på godis!!

Kämpa på nu alla mina viktvänner, vi fixar den här helgen oxå!!
Och tänk på att ett halvt kilo i veckan är hälsosam viktminskning.
Alla minus är minus!
Drick ordentligt med vatten och unna er lagom med fredagsmys eller lördagsgodis!
Snart är sommaren här o då åker kläderna av, utan att vi ens behöver tänka på att hålla in magen!!
KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄMPA!!
Biggest looser nu!

Under det gula strecket!

Publicerad 2012-02-08 12:02:33 i Allmänt

Ja där hamnade jag den här veckan!
Förra veckan var ju 3 % av min kroppsvikt borta o jag hamnade över det gula strecket.
Den här veckan hade jag nog åkt ut om jag var med i Biggest.
0,6 % bara... Men vem vet, får se hur duktiga deltagarna har varit imorgon ju!
Längtar alltid till torsdagarnas TV! :D
Men skit, kom precis på att jag längtar till onsdagarna oxå, då är det ju mästerkocken! O jag har praktik till klockan 21:30, missar det idag då. :(

Kram

Kan nån förklara för mej?

Publicerad 2012-02-07 21:49:27 i Allmänt

Finns det någon som kan förklara för mig varför jag är så dum att jag köper något jag inte ens tycker om?!


Tog med barnen till en kompis på fika idag, köpte med mig något jag vet att vännen tycker om. Hade lovat barnen en varsin oxå, men varför köper jag då en till mej själv när jag inte ens gillar det?!
Jag åt locket och grädden, plus en tugga till...
Ännu mer dumt är det ju för att min lilla Donna bör begränsas i mat och sötsaksintaget oxå och det var nog hon o min vän som åt mest...
Havanna åt sin egen, en bit av min och det Lithea lämnade, så smmanlag 1 och en halv semla i den lilla ungen. Lithea åt lite mer än en halv...

Med detta översteg jag mina dagliga points med 3, igår var inte heller någon toppendag. Jobbade kväll, och gamlinga som bjuder på godis. Suck, jag brukar ju kunna säga nej. Men inte igår.
Jag räknar där med att alla mina veckobonus-points redan är förbrukade och får köra stenhårt resten av veckan!
Har ju ändå bara 9 hekto kvar till nästa delmål o det vore ju gött o klara det en månad innan det är tänkt!

Första och sista semlan för i år.

Jobb o sånt:
Min handledare tycker att jag är duktig och berättade detta för chefen för avdelningen igår. Jag hade ett samtal med henne senare angående sommarjobb. Jag berättade som det är, att jag väldigt gärna kommer dit och jobbar OM jag inte får ett långtidsvik eller en tillsvidareanställning någon annanstans.
När jag kom hem kollade jag mailen och hade fått ett mail från chefen på avd 3, som undrade om jag kunde jobba hos dom i sommar.
När jag kommer till jobbet igår kväll hade jag fått ett brev från den chefen där som undrade vilka veckor jag kan jobba i sommar...
Inte undar på att man blir kluven.

Jag tänker så här:
Jag ska ställa lite ultimatum på chefen på hemtjänsten. Tänker hon inte ge mej ett schema en längre period än en månad efter denna eller ett långtidsvik så kan hon inte räkna med mej under sommaren heller för då väljer jag avd 25, eftersom det är det området jag har minst erfarenhet av och som jag tycker är mest intressant för min "karriär".
Samtidigt tänker jag att det är ju omöjligt att få en tillsvidareanställning om man inte söker några tjänster, så idag har jag kollat platsbanken och sökt 4 underskötersketjänster i Norrköping kommun, på lite olika boenden och hemtjänst. Sökte en i januari oxå.
Fortfarande tycker jag ju att det vore smidigast att jobba i Söderköping men som läget ser ut nu så finns inga lediga tillvidaretjänster, och chefen verkar ju aningen förvirrad och har nog lite mycket på sitt bord just nu så jag har inte en aning om hur hon tänker om ett längre vikariat för mej heller...?!
Det jag tycker är jobbigast är att jag inte kan ge några direkta svar till någon av de som vill ha mej som semestervikarie, och jag blir lite nojjig att jag ska missa chanser om jag går och väntar för länge på önskningar som kanske inte ens slår in...

Familjelivet:
Idag var jag ledig från både praktik och jobb. Barnen var på dagis några timmar, men vi tog mysmorgon, jag hämta dom innan mellis och har verkligen umgåts med dom, lek, lyssnat, kramat och gosat. Jag läste nattsaga för båda och jag känner hur jag riktigt har saknat dom!!
Karln däremot har jag knappt hunnit träffa för då jag äntligen varit ledig idag, så har han kunnat passa på att jobba ikapp, eftersom han inte behövt tänka på dagistider alls idag. Han var hemma halv sju- sju.
Nu ser han TV o jag "pluggar" (snart ska bara blogga färdigt)

Resten av veckan:
Imorgon: praktik kväll, torsdag: dag, fredag: dubbelt (praktik först, kväll på jobbet sen, plus att vi ska klämma in ett läkarbesök för Havanna kl 13) o jobb resten av helgen...

Hej Hopp Gummisnopp. Puss och Go natt (ja efter att jag pluggat lite... Kanske)

Vägdag

Publicerad 2012-02-06 15:23:58 i Allmänt

Och jag är nöjd att vågen visade minus ett halvt kilo idag! 77,9 kg och det känns helt okej!
Hemma mellan jobben nu och äter lite mellis, skrev i checklistan oxå och idag översiger jag mina dagliga point lite, trots att jag tycker jag gör bra val... Men jag har inte hunnit planera så bra o då är det lätt hänt. Men även det känns okej för jag har lixom koll på det!

Kram

Omringad av ragator...?!

Publicerad 2012-02-05 12:00:52 i Allmänt

Okej, lärt känna min handledare lite bättre, har svårt för hennes attityd och översittarfasoner, men håller humöret uppe och ärligt talat jag fjäskar lite för henne... Känns som man måste det och att man måste visa sig lite... sämre, eller alltså att man måste bekräfta henne och berömma henne och ibland hålla tillbaka sin egen kunskap för att inte "såra" henne och kunna mer än vad hon kan... Det kan jag väl inte heller kanske, jag har inte i närheten av så mycket erfarenhet av psykiatrin som hon, jag har 4 dagars-praktik-erfarenhet och det jag kunnat läsa mej till-kunskap. Men resten kan jag ganska bra, jag är bra på bemötande och omvårdnad och omsorg. Sen är jag inte bra på att alltid veta hur jag ska förhålla mig i vissa situationer. Hon älskar att veta bäst!
Sen råkade hon snacka skit om en annan som hon hade som elev en gång, det hon inte vet är att det är en väldigt nära anhörig till mig, det tänker jag hålla tyst om oxå så klart men det kokade inom mej när hon pratade illa om mitt hjärtgull!! Du vet ju vem du är och JAG (och du själv) vet att du gjorde bra ifrån dej och att du är så mkt bättre än vad hon vill erkänna!

Nästa ragata var på samma 40-årsfest som vi igår. När hon o hennes karl kom kände jag igen dom, åh några vi känner, trevligt tänkte jag. En dagismamma! Nä men hej sa Putte och jag. Dom hade ingen aning om vilka vi var o deras unge har gått på samma dagis som våra i 3-4 år! Hon ser ut som en häxa på riktigt och hade bröst som på riktigt var nära att ramla ur hennes tighta fodral, låg ungerfär precis under hakan gjorde dom oxå, undrar hur långt ner dom hämger när hon släpper lös dom ur BH:n...?!
Hon själv skojade om sin ålder och jag gjorde det oxå efter ett tag, jag är ändå 10 år yngre än henne och sa det lite på skoj til henne, då hotade hon mej och sa att nu ligger mina barn pyrt till... Öh jaha? Okej, det var på skoj, glöm o gå vidare, hon hade väl inget bättre att komma med...
Men när jag skulle åka hem, jag var nykter, trött och orkade inte med festen längre vid 21:30, sa jag till Putte att han kunde ringa när han ville åka hem om ingen annan skjuts fanns att tillgå. Ragat-mamman frågade om jag hade möjlighet att skjutsa dom oxå i så fall. "Absolut" sa jag då. Och åter igen kom ett hot: "Ja, det är väl bäst för dej annars ligger Lithea och Havanna pyrt till"
Då tyckte jag att det inte var kul längre och jag kunde inte riktigt släppa det. Kan det inte nu heller vilken äcklig häxa!! 42 år är hon men ser ut som 52, Putte trodde på allvar att hon var mormor första gången han såg henne hämta på dagis. Och igår såg hon riktigt sliskig och äcklig ut oxå, o då var hon ju festfixad. Blärk!

Hämtade dom klockan tre i natt! Dom erbjöd sig inte ens att ge några soppapengar, jag hade inte tagit emot det heller, skulle ju ändå ut o åka för o hämta Putte, men dom bor i Mariehov, utanför Sörping, kanske en halvmil mot Norrköping och festen var hos ett par som bor en halvmil åt andra hållet, mot Viken, kanske oxå en halvmil? Och jag var ju ändå en helt okänd människa för dom trots att jag vetat vilka dom är i 4 år, så jag tycker ju att man åtminstone erbjuder nåt åt den som kört hem dom? Moderat-jävlar är dom oxå...



Ja ja, ska försöka släppa det nu och åka in till praktiken, kanske ska åka förbi o hämta häxan, hon verkar höra hemma där jag är och jag ska nog se till att det blir ett rum ledigt, ett rum med bältessäng, hon blir utskriven igen när hennes barn slutat på dagis...

Jag räknade inte så noga på festen igår, åt av vad som bjöds, men drack vatten. Kom nog garanterat upp i min Veckobonus men har inte ens lite dåligt samvete, det är ju tillåtet och jag kör som vanligt igen nu och jag var värd det!

Kram

Tänk om man hade en egen tränare!

Publicerad 2012-02-03 10:21:38 i Allmänt



Älskar verkligen Biggest loser! Det peppar mig enormt, fasiken så duktiga dom är!!
Ser så skönt ut när dom svettas gärnet och jag blir så träningssugen!
Men jag har helt enkelt inte tiden till det just nu...

Men jag räknade ut att om jag hade varit med i tävlingen den här veckan så hade jag hamnat över det gula strecket! :D
Jag har tappat 3 %.
Ska nog kolla procenten nästa vecka oxå, det är ju lite kul! Men så förstår ju jag oxå att jag inte kan tävla med de som väger 150 kg, klart att dom tappar mer, speciellt killarna, men det finns ju några tjejer jag kan tävla med om dom kommer att splittra lagen...?! Men dom gör ju inget annat än tränar om dagarna typ men i alla fall.

Idag blir det kräftstjärtsallad i matlådan och kesella till efterrätt. Till lunch innan jag åker in till praktiken blir det viktväktarkorv o potatismos kanske? Fiberberikad havregrynsgröt till frukost. Jag är så på banan och snart tänker jag komma i mina ringar, provade här om dagen, gick inte än men det börjar närma sig...

Kram kram

Praktik

Publicerad 2012-02-01 16:36:12 i Allmänt

Har haft praktik två dagar nu och det känns riktigt bra, min handledare är helt okej. Lite... hur ska jag beskriva henne, hon är lite lite av en "översittare" och väldigt rättfram, hon har en speciell attityd men hon är snäll och jag tycker att vi en så länge funkar ihop. Jag brukar vara ganska bra på att ta de flesta människor och jag tror jag kommer trivas hela vägen i mål... De andra jag hunnit träffa är oxå bra och jag känner mej mycket välkommen! Fick redan andra dagen (igår) väldigt god kritik och de verkar gilla mig!
Sen är jag väldigt ovan vid att jobba på en avdelning fullt av psykiskt sjuka människor och har dålig erfarenhet av olika psykiska sjukdomar, men jag känner att jag redan efter ett par dagar hunnit få erfara olika symptom som vi läst om och jag har lärt mig en hel del redan!

Jag sköter maten och min handledare bantar oxå så det är ju toppen! Då kan vi stötta varandra! Men jag är trött!! Väldigt trött och igår gick jag o la mig 20:30, läste nån halvtimma o minns inget av natten men vaknade i morse med Havanna brevid mig, så jag har sovit som en stock!
Däför tror jag det kommer dröja ett par veckor innan det blir någon ordentlig träning, jag är helt enkelt för trött 19:30 om kvällarna för att orka släpa mej bort till friskis och den lilla tid jag är hemma nu prioriteras högt! Men varken jobbet eller praktiken är ju speciellt stilla sittande och vi har båda praktik-dagarna varit ute på promenad med en av patienterna, visserligen i en knapp halvtimma bara men koridorerna och trapporna till och från omklädningsrummet räknas väl oxå!

Det var faktiskt skönt att komma "HEM" till jobbet idag oxå där jag känner mej mer säker på vad jag gör och känner alla betydligt bättre.
Hemtjänstarbete imorgon oxå och sen kör jag praktik och 40-årsfest i helgen, dock nykter, och på måndag först praktik och sen kvällspass på jobbet. Snacka om att det ska bli skönt med en ledig dag på tisdag! Då ska jag visserligen hinna plugga lite men jag tror jag ska hinna med lite annat oxå, vila typ och plocka undan en del hemma.

Hej Hopp!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela