tjockvawa

Här är jag!

Publicerad 2017-05-29 13:25:33 i Allmänt

Fall nån undrade alltså! Jag är här o jag sköter mej inte ett dugg, fast jag börjar idag igen då!! Ska ju på bröllop om 2 veckor!! 


Känner att jag vill börja träna, o då menar jag främst kondition. Cykling eller joggning. Tyvärr får jag hålla mej till tåls lite till! Jag kan trampa runt på motionscykeln men det går ju inte så fort för jag måste lixom koncentrera mej o se till att knät är stabilt hela tiden! 
Joggning är tillåtet om 5 månader ca. Men jag får prova cosstrainer vilket jag tänkte skulle bli onsdagens nya projekt då det är sjukgymnastik igen. 

Imorgon ska jag jobba några timmar, ska ha en vårdplanering och ingen är gladare än jag!! Så kul o vara lite behövd o kunna hjälpa till lite på jobbet!! 
Eventuellt tänkte jag försöka ta mej till gymmet någon dag den här veckan oxå. Inte för jag vet exakt vad jag har tänkt göra där, men överkropp, mage o chins även väl i tankarna. Får klura ihop ett litet nybörjar-program till mej själv så får vi se... 


Där var lite av helgens bilder. 

Underbart sommarläger o ungar som badat! 

Hej hopp

Helgen!

Publicerad 2017-05-21 21:29:57 i Allmänt

Fredagen slutade med lite käk, öl o bubbel med vänner vi inte träffat på länge. Blev inte så sent men lite trött var man ändå igår. 


Men då gick vi en sväng på byn då det var "en dag för barnen" med tex fiskdamm, leta kulor i sandhög, godisregn o uppträdanden. 
Sen åkte vi in till stan för att fira min lillebror som fyllde 30 i fredags, lite lunch o fika! 

O så idag, inte gjort något speciellt mer än att spela lite spel, bakat en cheesecake utan recept o myst i trädgården. 
Ja, jo Putte har som vanligt kört enduro.

En bättre helg helt enkelt. 


Hej hopp

Inte som väntat...

Publicerad 2017-05-19 08:11:33 i Allmänt

Nej det gick inte riktigt som jag hade förväntat mej. 

Inte för att jag är superstrikt men jag känner mej lättare lixom. 
Men men minus i alla fall o jag är som sagt ändå på gång o känner mej frisk o mår bra! 

Hej hopp

På gång...

Publicerad 2017-05-18 09:22:45 i Allmänt

Jag har lagt undan kryckorna helt! Haltar ju fortfarande kraftigt men jag har inte ont! Kör bil dagligen. Har Cuba hemma ett par dagar i veckan, blir inga promenader men vi åker till rastgården och är ute i trädgården. 

Handlar, tränar mitt ben, är hos sjukgymnasten mån, ons o fre. 
Har denna vecka ätit vettigt o även lagt till minst 10 armhävningar x 3 o 10 sit up's x 3 när jag sjukgymnastiserar hemma! 
Har konstant träningsvärk någonstans. Underbart! 
Är trött på riktigt på kvällarna igen! 

Imorgon är det fredag o då hoppas vi på ett fint minus på vågen! 


Hej hopp

Oj då...

Publicerad 2017-05-12 13:00:41 i Allmänt

Nä det gick ju inte så bra... Hahaha! 

Bättre lycka nästa gång...? 

Skriv inläggstext 

Knä-läget.

Publicerad 2017-05-11 08:12:56 i Allmänt

Det gick fint hos läkaren i tisdags men han sjukskrev mej till 11/8! Känns skitlångt o nu är jag mest nervös för hur försäkringskassan ska knorra o krångla...?! 

De jag haft kontakt med tidigare där har varit jättetrevliga o tillmötesgående men reglerna är ju onödigt omständigt tycker jag! 

Ev. Kan jag i alla fall börja jobba några veckor tidigare med lite administrativa uppgifter, vårdplanerare! Vore jättebra! 

Så igår var jag o tränade med sjukgymnasten för första gången, gick bra ändå o jag känner att jag är på gång! Inomhus kan jag gå kortare sträckor utan kryckorna!! Snart kan jag cykla, än så länge får jag vagga tramporna fram o tillbaka för att töja knät att vilja böja sig mer, klarade knappa 90 grader efter ett tag igår! 

Putte har varit iväg i Göteborg ett par dagar så det har varit ett pussel att få ihop allt. Men jag kör bil nu så det mesta löser sig! 

Lithea hade ridning, Havanna fotboll o sen hade Litheas skola konsert igår så det skjutsades o hämtades o stressades lite igår. Jag var trött "på riktigt" igår kväll, somnade i soffan! 

Idag är det lite lugnare!
Mamma mår bättre o är hemma igen! De hittade inget fel på henne! 

3 dagar i veckan ska jag träna hos sjukgymnasten nu! 

Idag ska jag försöka klara att plocka undan lite här hemma. 
Imorgon ska jag väga mej... 

Hej hopp 

Nervös...

Publicerad 2017-05-09 10:14:10 i Allmänt

Återbesök hos läkaren som opererade mitt knä idag. Lite orolig för vad han ska säga. Både orolig att han ska förlänga sjukskrivningen OCH orolig att han INTE ska göra det... 

Jag vill jobba, men jag har samtidigt svårt att se hur det ska gå till redan om 3 veckor eftersom jag inte kan gå än!! 
Tänker att det bästa egentligen vore om han förlängde 4 veckor men att jag känner efter själv hur det känns går tillbaka till jobbet OM jag anser att det funkar! 
Sen har jag semester 4 veckor o efter det måste jag ju vara tipp topp! 

Sen ringde min mamma o berättade att hon är dålig. Andra gången nu som hon fått ett yrselanfall från ingenstans o den här gången hände det i bilen! Som tur är bara på lilla grusvägen en liten bit från där hon bor, hon måste ha tuppat av några sekunder eftersom hon körde av!! Tur i oturen att hon inte var ute på någon större väg o att det gick bra!!! 
Det hände igår men hon ringde VC idag, de skickade henne till akuten! 
Är kanske därför jag är nervös! 

Hej hopp 

Hitta formen igen!

Publicerad 2017-05-07 11:42:37 i Allmänt

Hur ska jag någonsin hitta tillbaka till den fina form jag en gång var i?! 


Ja suttit o kollat tillbaka på mina egna instagrambilder lite o blir så deppig att jag sitter här lönnfet o svullar! 

På tisdag kastar jag kryckorna åt helvete o springer mej o form igen!!! 

Nej det gör jag såklart inte! 
Men alltså, nu kan jag nog snart ta mej till gymmet o klättra upp i chinsmaskinen igen kanske? På ruta ett igen! Hahahahaha! Bläää! 
Jag dödar nån om doktorn säger något negativt om mitt knä på tisdag. Ja jag är lite rädd att operationen inte blev helt bra eller nåt! 

Hej hopp

Den bittra sanningen!

Publicerad 2017-05-05 09:08:52 i Allmänt

Jaha.. Haha, så här ser det ut nu... 


Kunde varit värre, men kunde verkligen varit mycket mycket bättre oxå. 

Denna vecka skyller jag lite för mycket glass o PMS. Illa av mej men det är så jävla svårt att stå emot när man sitter här, instängd dag efter dag! 

Men igår provade jag att köra lite bil o visst det går men jag vågar mej inte ut på de stora vägarna än, men nästa vecka alltså!! 
Eventuellt tar jag en tur till Fixområdet idag... 

Hej hopp

Biggest loser

Publicerad 2017-05-03 09:28:02 i Allmänt

Jag följer Biggest! Favoritprogrammet nästan just nu. 

Men alltså jag blir lite arg på dom!! Först blev jag arg för att de föll för frestelser igår o åt, en hel del!! Det var en tävling men alltså hela programmet är ju en tävling där den som går ner mest vinner! Hade de låtit bli att äta hade de inte fått ringa sina anhöriga men alltså!!! De kommer ju få träffa dom snart ändå, de har gett sig in i leken o varit medvetna om att det kommer kunna dröja!! Nä jag blev sur! 
Men det värsta är mobbingen!! Jag blir skitförbannad att de inte kan vara snälla mot varandra! Alla kämpar ju så klart, säkert mer eller mindre, men ALLA är olika o har olika bagage med sig i ryggsäcken! 
Onödiga kommentarer o tårar!! Fy skäms! 
Tur den med taskigast kommentar åkte ut igår! 

Jag heja på Jennie! O Micke, o en till som jag inte minns namnet på. 

Grillade hamburgare igår o premiäråt i trädgården. Underbar kväll! 
Havanna var skapligt pigg igår o skickades till skolan idag igen! 
Provade att klättra in i bilen o med möda gick det, kunde koppla men det är inte riktigt läge att ge sig ut på vägarna än men man kan ju övning-koppla lite varje dag så ska det nog snart gå... 


Hej hopp

Maj!

Publicerad 2017-05-02 08:14:42 i Allmänt

Haft en bra helg! 

Fick nog till och med lite färg på nosen igår då jag satt i solstolen ett par gånger. Underbart! 

Idag är det en vecka kvar till jag ska på återbesök till ortopeden. Tycker faktiskt det känns som om jag kan ana en liten lårmuskel på det opererade benet igen! Men jag har svårt att se att jag ska vara så pass stark att jag skulle klara av att gå 8 timmar om dagen på en tung vårdavdelning redan om en månad när det tagit så här lång tid att ens kunna lyfta benet o det är ju inte utan möda jag gör det nu direkt! Att jag dessutom inte klarar att böja benet ordentligt än och inte fullt ut har fått stödja känns ju oxå som ett stort hinder till att kunna utföra mitt arbete ordentligt! Men läkning, rehab o rörlighetsträning kanske går snabbare nu...?! Får se vad läkaren tycker o tror på tisdag. 

Havanna fick feber valborgsmässoaftonskvällen o hade även igår. Hon är hemma idag men sover fortfarande så jag vet inte hur det är med henne idag... 

En liten rättelse oxå från förra inlägget, min kusin ska ha bröllopsfest hemma men själva vigseln äger rum i rådhuset. 

Jag har varken råd eller möjlighet att följa kostschemat fullt ut men jag gör nu ett helhjärtat försök till att skärpa mej, jag vet, sa det förra veckan oxå men så kom Valborg o mamma lagade maten o jag hade lovat en sockerbomb till dessert, men igår började jag. 
Vägning sker på fredag men då har det gått ett par veckor sedan jag såg de fina siffrorna ( +3 kilo) sist o jag har hunnit äta på mej lite till antar jag o kanske som sagt väckt lårmuskeln igen (den är nog jättetung) 

Funderar på att ev prova att sätta mej i bilen idag (utan att köra) o bara känna lite på pedalerna... Måste ju börja övningsköra nästa vecka efter 6 veckors uppehåll...!? 

Hej hopp! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela