tjockvawa

För höga krav?!

Publicerad 2012-03-30 09:34:51 i Allmänt

Jag är återigen i en svacka! Kanske i en stressmage, katarr(?) ägglossning (?) svacka och vet inte varför jag inte kan hejda mej! Så fina siffror i måndags o så förstör jag det nu! Lite bitter på mej själv!! För jag har verkligen förstört för mej själv, var ju så nära mitt delmål.
Nu kommer ursäkten: Men alltså ni anar inte hur mycket det är i skolan nu, minst ett prov i veckan, 2-4 inlämningar i vecka, en redovisning förra veckan... Samtidigt som jag jobbar och försöker ta hand om mitt hem, min familj och försöker hitta ork o tid till att träna! Samtidigt börjar jag känna lite stress och oro inför framtiden! Jag vill ha ett jobb!! Fick min schemarad förlängd, vet ni hur länge...?! EN VECKA! Men hallå?! Känns som det går åt fel håll!

Hur dumt var det inte då att börja det stora projektet "Havanna-sluta med-napp". Men det var hon själv som föreslog det. Gick ju bra till hon skulle gå o lägga sig, sen har det varit kämpiga både dagar o nätter för henne och såklart då även för oss. Men så i natt, gick åtminstone det åt rätt håll. Hon sov i sin säng HELA natten, gör hon ju väldigt sällan annars!

Men idag är en hemma och plugga-dag, ikväll är vi bortbjudna vilken kommer påverka vikten åt fel håll oxå, men det kommer ju alltid en ny måndag och jag har faktiskt beställt introdution på ett gym, ska få gratis genomgång av maskinerna och sen tänkte jag köpa tiokort där. Finns även spinningspass osv några gånger i veckan. Dags o försöka få rutin på motionen. Sen har ju halva befolkningen börjar jogga. Är jag oxå sugen på då...
Funderar på vårruset men har tänkt om, vi kör vårruset 2013...?!
Kram

De finaste ungarna på jorden!! Vi gjorde l...

Publicerad 2012-03-23 12:15:40 i Allmänt

20120323_102839 (MMS)

De finaste ungarna på jorden!! Vi gjorde lekparken ett par timmar på fm o det är ju verkligen UNDERBART VÅRVÄDER!! Men nu måste läxböckerna fram en stund innan jag börjar jobba. Jobbar hela lååååååånga helgen. Men det känns helt okej. Helgerna är något lugnare, jag jobbar med bra folk o vi brukar ha riktigt kul!!

Aj aj ja!!

Publicerad 2012-03-22 13:49:51 i Allmänt

Aj vad jag har ont i arslet!! Eller nja, alltså skinkorna!! Om ni vill ha träningsvärk så ta trapporna upp till Ramunderberget!!



Kram

Kan ju inte låta bli...

Publicerad 2012-03-21 21:26:45 i Allmänt

... vågjäveln! Men shit så dumt av mej att ställa mej på den ikväll för jag tyckte inte den var vidare snäll mot mej! :(
Jag fick i alla fall arslet ur i morse och tog en långpromenad! Började med att ta trapporna upp till ramunderberget. Är ju svinjobbigt, men fattar ni att det bara tar ca 12 minuter hemifrån mej till man är uppe i utkikstornet!
Sen fortsatte i alla fall min promenad i 1 timma och 40 minuter, jag gick över en mil...
Har redan träningsvärk i rumpan! Och det kan ju vara därför som vågen retas lite, ska försöka undvika den nu fram till helgen i alla fall!

"Råkade" ringa snickaren idag oxå. Jag vill så gärna göra min altan-dröm sann! Jag tjatar om det och Putte tjatar om att vi måste måla om huset. Och han har ju egentligen vunnit då vi sagt att vi ska ta det först, men jag fattar inte varför vi inte kan göra båda! Är väl bara att låna mer pengar...?! *Host host* Jag har ju försökt spara i ett halvår nu, men min drömaltan är jäkla dyr så jag har nog inte ens kommit en femtedel på väg...
Men i vilket fall ska jag visa snickaren imorgon hur jag menar och vill ha det så ska han få räkna på det, vi väntar på offert från två målarfirmor oxå.

Sen ska jag bara köpa nytt kök, göra om båda badrummen och göra mitt drömsovrum oxå. Sen skulle jag kunna tänka mej att bara bo ett tag efter det... Kanske...
Ingen som har en miljon eller två att ge bort?!

Kram

Resultat...

Publicerad 2012-03-21 07:55:34 i Allmänt

Fick tillbaka ett prov igår. MVG! Men det fick nästan alla på provet, några fick VG oxå, så det var väl ett ganska enkelt prov.
Fick respons på ett arbete, oxå fint omdöme! Kändes halvbra när jag gjorde uppgiften o var osäker på om jag fattade riktigt rätt, men det gjorde jag tydligen och det känns så bra!
Mår bra, solen skiner, jag äter nyttigt och det känns som jag har kontroll på skoluppgifterna!

Jag känner att jag kan förvänta mig fina resultat fram över, i skolan och närmast på vågen. Vågen ja, ska låta bli att tjuvväga mej den här veckan o jag tänkte att det skulle vara fina siffror på måndag!!

Nu ska jag fortsätta mitt pluggandet, innan jag ska på P-möte på jobbet kl. 14

Kram

Äsch, nu får det vara bra!

Publicerad 2012-03-19 09:17:33 i Allmänt

Tre ynka hekto ner idag, har ju inte ens tagit bort det jag gick upp till förra veckan! Riktigt illa, och väldigt stillastående ett väldigt långt tag nu! Nu får det vara nog! Nu tar vi tag med hårdhandskarna och kör gärnet!
75,7 kilo.

2,7 kilo kvar att tappa till v 18. Dit är det 6 veckor kvar. Blir ju nästan ett halvt kilo i veckan vilket INTE är en omöjlighet utan ganska realistiskt och en hälsosam viktnedgång ju!

Promenader, minst 3 gånger i veckan är inte heller någon omöjlighet, trots pluggande och jobb så finns det nog några små luckor i mitt schema!

Mästerkatten var inte någon höjdarfilm om ni frågar mej. För mycket fäktande, skjutande o ovänner.

Kram

Lite knasigt men Lithea hade roligt... Det...

Publicerad 2012-03-18 18:52:48 i Allmänt

20120318_161430 (MMS)

Lite knasigt men Lithea hade roligt... Det är ju små gotlandsruss o jag är ju egentligen lite för stor men det var ju kul att få prova på lite ändå. Blir riktigt sugen på att börja rida igen!! Synd det är så dyrt o att Havanna är allergisk!!

En jobbarkompis som har hand om en massa h...

Publicerad 2012-03-18 18:50:18 i Allmänt

20120318_155700 (MMS)

En jobbarkompis som har hand om en massa hästar bjöd ut mej o Lithea dit idag. Var inte tänkt att jag skulle rida men Josefine tvingade upp mej på hästkraken... Men jag red bara 5 minuter o det var barbacka!! Jösses så ovant o läskigt! Men kul!! Lithea red barbacka utan problem. Fick sitta på massor av olika hästar, träffa kaniner o höns. Ungen fick även prova på att galoppera!! :-)

Fast egentligen...

Publicerad 2012-03-18 10:12:21 i Allmänt

... ska jag för tillfället inte äta mjukglass alls.
Och inte ska jag heller egentligen äta Mc Donald´s mat, men det är just vad det kommer serveras till lunch idag.
Var på bio igår med maken. Såg Kvarteret Skatan åker till Laholm och den var riktigt rolig!!


Idag ska Lithea ta med en kompis och Putte eller mej på Mästerkatten, medan jag eller Putte går på Alfons och Milla med Havanna, men innan dess blir det alltså lunch på Donken!
Det kommer kanske inte se så bra ut på vågen imorgon heller och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mej ur den här lilla svackan jag befinner mej i.
Tog en promenad, en riktigt lång en i måndags kväll och det kände toppenbra, men så har jag faktiskt inte hunnit med mer motion i veckan och det tycker jag är illa!!

Jag har ju mitt lilla delmål 73 kilo att försöka nå till maj och fortsätter jag i den här snigeltakten så kommer det inte gå! Sen är det ju tänkt att jag ska hamna på högst BMI 25 vilket är 71 kilo, men det är klart mitt slutliga mål är ju att komma till sextiotalet!
Vet ni att jag till och med övervägt att köra naturdiet ett tag för att få en skjuts neråt, men lixom, till vilken nytta när jag med all säkerhet kommer gå upp de kilon jag i så fall lyckas tappa med den metoden?! Ska jag byta ut bara vissa mål då kanske?! Eller nja...
Det är ju måndag imorgon igen och då ger jag mej en riktig viktväktarchans igen och hoppas på ett rejält skutt neråt till nästa måndag och då kanske motivatione är tillbaka?!


 




Puss och Kram

Ingen bra hårdag

Publicerad 2012-03-16 10:08:01 i Allmänt

... idag, så det känns inte så fel att jag har en tid halv två idag i alla fall.
Jag tror jag är mest inne på att klippa mej som på sista bilden i det inlägget med frisyrbilder. Ungefär så ljust vill jag nog ha oxå, kanske...

Supermega-snabb-fika idag med världens bästa kompis. Sen skulle hon iväg, kunde ju komma tillbaka sen men jag fick TYVÄRR tacka nej. JAG MÅSTE PLUGGA!!
Annars blir inte högen mindre.
Ett arbete om ljusterapi ska göras i ämnet alternatvimedicin. Har ni nån erfarenhet så berätta gärna!
Sen är det två andra inlämingar som bör bli påbörjade i alla fall, i hälsopedagogik. Och om ett par veckor har vi prov. Sen ska jag göra ett häfte om egenvård i ett annat ämne, och där kommer vi oxå ha ett prov till och en bok ska läsas... Och så två ämnen till med minst ett prov i varje!
 Kanske kan verka som det är lång tid till dess men jag jobbar ju en hel del av dagarna och tiden springer iväg! Men om två månader är jag klar!

Okej dags att börja plugga.
Hej hopp!

Men både igår o idag har jag haft en bra h...

Publicerad 2012-03-14 07:47:20 i Allmänt

20120314_071049 (MMS)

Men både igår o idag har jag haft en bra hårda ju! Nu vet jag inte om jag vill klippa mej alls... Måttbandet visade några cm här o några där men jag tycker inte det blir många åt gången. Men 7 cm runt höften o runt brösten sen jag började mäta är ändå okej. Runt midjan är det ca 5 cm bara o det är ju där man vill ha störst resultat... Sitt up's eller?! Dags för ännu en skoldag. Hej hopp

Tråkiga ni är...

Publicerad 2012-03-13 17:20:48 i Allmänt

... som inte tycker något om frisyrbilderna jag lagt ut.
Men jag tror i alla fall att jag ska se om frissan kan få till något i stil med den sista bilden.
Jag fick en tid på fredag halv två! JIPPI!

Första skoldagen idag efter 6 veckors praktik. Började med prov som jag tyckte gick helt okej.
Nu har vi bara 10 veckor kvar till det är sommar, till vi är undersköterskor och till jag kan pusta ut!!
En av dessa veckor är påsklov oxå, inte för att vi kommer få vara sysslolösa men ändå, garanterat kommer det vara en massa hemuppgifter!
Och jag antar att det lär bli ganska intensiva veckor fram till slutet nu, märktes av redan idag då uppgifterna redan börjar trilla in...

Jag har haft kul under vägen och jag ångrar mej inte ett dugg, men jag tycker det ska bli skönt när det är över! Börjar bli mättad på pluggandet nu men vill ändå försöka hålla ångan uppe och hoppas på att kunna prestera lika bra som tidigare, så jag inte lägger av mej nu de sista veckorna och nöjer mej med endast godkända betyg.

Kanske börjar jag redan ikväll med någon av uppgifterna för att ligga i fas och eftersom det inte är något viktigt på TV idag. Det känns som om uppgifterna bara kommer att hopa sig och läggas på hög annars!

Något superkul hände idag oxå!
Har en klassis som gått ner en del i vikt och det har gjort att hennes byxor blev lite för stora, på en liten fest vi hade innan jul gav hon bort dessa byxor till mej. Men tyvärr var dom på tok för små så jag gav dom vidare till en annan tjej, på henne satt dom perfekt, men hon gillade inte modellen och har aldrig använt dom. Hon hade de med sig tillbaka till mej idag och nu sitter dom som en smäck på mig! Men det är en väldigt låg modell och jag vet inte om jag kommer trivas i dom jag heller, men det som är poängen är ju att jag kom i dom!!
 Fick även en hel del kommentarer om att jag måste ha gått ner mycket, känns så kul när folk ser det och när man själv märker resultat i kläder och så.
Ska mäta mej ikväll oxå så får vi se om det blir några centrimetrar...

Kram

Korta frisyrer

Publicerad 2012-03-12 16:30:07 i Allmänt

Jag måste ganska omgående få tag på en frissa som har tid med mej!!
Ringde dit jag brukar gå, hon hade tid för mej 10/5! Men hallå?!
Hon skulle ringa om det dök upp en ledig tid, men jag sa även att jag kommer leta vidare, det här går inte. Lockarna har gjort sitt nu...

Och jag funderar på super kort och blont!

Hon är ju skitsnygg men det där långa på sidan kan ju inte jag ha då jag har permanenten som måste bort.



Det där tycker jag oxå är döhäftigt!! Lite rufsigt, spretigt vill jag nog ha!!



Så där MEGAKORT fast blont...?!



Fint tycker jag!



Eller typ nåt sånt?!

Jag ska ta med mig bilder dit jag får tid att klippa mej. Måste börja ringa runt nu!

Puss och Kram

Liten svacka

Publicerad 2012-03-12 08:14:33 i Allmänt

Alltså jag skulle kunna skriva ner en massa ursäkter, jag tycker till och med att jag har en del bra men så alltså jag orkar inte. Höll på att helt tappa suget och återgå till fetto-vawa men nej jag ska inte det, jag ska istället njuta av att jag ändå väger så här pass lite och faktiskt bara har lite övervikt och ändå är helt okej nöjd med vad jag presterat!
Vågen visade inte förvånande nog plus idag, det är alltid lika trist men gjort är ju gjort och nu är jag tillbka i vardagen igen, kanske något mer utvilad oxå och våren och sommaren är på väg...
76 kilo idag, + 0,6 kilo.
5 kilo till normalvikt och 3 kilo till nästa delmål. Har ju till 2/5 på mej.

Hej hopp

YES!

Publicerad 2012-03-05 05:45:22 i Allmänt

Så där ja, äntligen ett normalt, ordentligt skutt ner åt efter två trista veckor.
75,4 innebär en viktminskning på 0,9 kg!

Kram

Vaknade 04:57

Publicerad 2012-03-04 06:11:46 i Allmänt



Eller det vara Havanna som väckte mej, efter att ha sovit hela natten i sin säng!
Igår sov hon där till runt klockan 6!!
Jag bar i alla fall ner Havanna ivår säng o bestämde mej sen för att det är lönlöst att lägga sig igen, klockan ringer ju 06:00 o antagligen kommer jag vara tröttare då!
Så jag tog en dusch och rakade benen! Gjorde i ordning kaffe och åt frukost sakta...
Känns ovanligt för att vara på väg till jobbet, det brukar vara lite stressigare då...

Och vet ni vad, det kan vara ganska skönt att sitta för sig själv en tidig morgon o fundera på sig själv, på livet och på att klockan 16 är denna arbetsvecka slut,
 sen har jag bara 5 dagar kvar med dubbelarbete (praktik + jobb)



Har varit jobbigt med hunger och sötsug ett par dagar men som det sett ut har vågen varit ganska på min sida i alla fall, håller tummarna för att den kan vara det imorgon oxå!

Kram

Halvmotiverad

Publicerad 2012-03-02 10:32:38 i Allmänt

Ja, fick en liten halvsvacka igår kväll och var både hungrig och sugen så jag åt lite gottit.
Men jag var tvungen att kolla läget på vågen i morse och det ser helt okej ut, kanske kan det få mej motiverad att kämpa hela helgen ut nu så jag äntligen kan få lite fina siffror på måndag!

När jag tackade ja till vikariatet, schemat jag fick i februari, visste jag ju så klart att jag skulle ha praktik oxå, men jobb är ju jobb jag bad snällt min lärare om lite dispens på praktiktimmarna, gick ju inget vidare... Min tanke är ju att snart är vi klara och jag måste ju försöka få jobb till det att utbildningen är klar.
Men jag pusslade ju ihop det och har som ni vet jobbat som ett as hela månaden, jo för visso mitt eget val.
 Men hade du tackat nej till ett vikariat?!
När mars månad närmade sig fick jag förlängt den månaden oxå, jag tackade ja nu oxå och pusslade o bytte tider så jag ska kunna gå i skolan oxå. Men det krockar med min praktik-helg nu och jag trivs helt okej på praktiken, vill ha mina timmar MEN väljer ju så klart att vara på det stället som ger mej lön om jag ändå ska vara borta en hel helg (IGEN!) Men då försvinner det ca 24 timmar från praktiken (av 160) så jag bad återigen min lärare om dispens. Hon fortsatte att vara stenhård och sa att jag istället får ta igen dessa timmar andra dagar, men mötte mej väl då på halva vägen med att ge mej 8-10 timmar för jag behöver bara ta igen 2 dagar istället för tre. Ärligt, vad säger ni? Är det verkligen schysst? Jag har varit sjuk TVÅ hela dagar under hela utbildningen, jag har inte missat en timme från någon praktik förut, jag gör bra ifrån mej på prov, läxor och i klassrummet. Kan man inte då vara liiiiiiiite snäll och hjälpa mej då?! Min handledare var på min sida och sa till läraren att jag har mer än godkänt under denna praktik och dessa timmar skulle inte påverka något betyg eller omdöme!

Jag skulle ha haft praktik i torsdags, tagit igen för helgen, men Havanna har ju varit sjuk så jag var hemma, jag tycker det är mer normalt att jag är hemma från praktiken än att Putte som i så fall missar lönen om han vabbar, är hemma. Nästa vecka ska jag ta igen på tisdagen, en dag då jag hade tänkt lämna barnen vid halv tolv för att hinna plugga till provet vi har direkt efter vi kommer tillbax från praktiken och sen börjar jag jobba på hemtjänsten kl 16 men nähe. Jag har EN ledig dag innan provet, måndagen innan vi börjar... om jag nu inte måste ha praktik den dagen oxå eftersom jag missade igår...?! Tänkte faktiskt be min handledare ljuga för min skull o skriva att jag var där igår!? Får se idag vad hon säger om det?!

Min personliga åsikt om henne just nu är att hon är en riktigt elak häxa! Min lärare alltså, o hon skulle då bara våga ge mej ngt annat än MVG i hennes kurs när terminen är slut! Då kommer jag överklaga!

Vårt hus har sett ut som en soptipp, svinstia och rövarkula men det goda med att vara hemma o vabba en hel dag är att man hinner med en hel del. Har nu städat i 1, 5 dag med förmiddagen idag och äntligen ser det okej ut och jag känner mej nöjd med det!

Om en vecka är min lilla, lilla tjej som typ nyss föddes 6 år!! Fattar ni?! Förskoleklass-gammal, börja-få-lösa-tänder-gammal, börja-simskola-gammal och förpubertets-gammal (vilket man då o då redan sen länge sett tendenser till! Men hur fasiken gick det egentligen till?
Jag är i alla fall fortfarande bara 27 och att min lilla gullegubbe här hemma fyller 40 nästa gång kan ju inte heller vara riktigt sant va?! Han är ju bara 6 år äldre än mej o 27+6 är ju 33, så det stämmer ju inte ett dugg...?!

Heja alla viktkämpar över helgen nu! Vi ska visa världen (ja i alla fall oss själva och varandra) vad vi går för!!
Om två månader idag ska jag åka bort och där kan det vara ganska varmt o då vill man ju vara lite lättklädd och då vill jag inte vara något fetto!
Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela