tjockvawa

Drar på mig hårdhandskarna och växlar upp...

Publicerad 2011-11-28 22:13:18 i Allmänt

Japp! Jag är helt okej nöjd med min viktminskning den här veckan. Men jag höftar nog en del även om jag inte tror att jag faktiskt stoppar i mej för mycket alltid, kan till och med vara så att det vissa dagar blir för lite. Men nu ska jag ha koll igen, börjar betala för att fylla i checklista på viktväktarna online from idag!! Ger det till mej själv i födelsedagspresent!
Grattis tjockvawa!
Loggade in och fyllde i min mat idag, som faktiskt var helt okej fram till kvällen. Trötta familjen, men en karl som inte är frisk än och en tant (på 32 år!!) som blev väckt av jobbet i ottan och inte hade planerat något blev det ett supermeal från Kockens (typ Sibylla). Med pommes frites o coca cola o allt! Jag åt, jag skyndade mej lite oxå för att inte hinna ångra mig... Jag blev proppmätt o ångesten började smyga ikapp... Äsch man fyller ju bara en gång om året.
Svärmors hund ville bli rastad av mig idag igen så jag skyndade dit, på vägen hem tog jag fasta på Havannas önskan:
Om mamma fyller år måste man väl äta tårta...?!
Hittade en jättegod glasstårta på Ica, gick hem o kalasade, åt väl typ halva tårtan själv... Liter mer ångest, men va tusan man fyller ju bara en gång om året...
Har vi inte lite pepparkakor i skafferiet oxå...? Jo men jag kan ju passa på nu när det ändå är kört, man fyller ju bara år en gång om året...
Frågade sen Putte varför jag gör så här...?! Varför hetsäter jag? Vad är det som får mej att göra så här mot mej själv när jag mår så dåligt efteråt? Stackarn, hade visste väl inte vad han skulle svara, den lilla kraken som nätt o jämt fick i sej en hamburgare, utan pomme och en liten, liten bit av tårtan och tycker synd om sej själv för det!!!??
Ja, ja älta, ångra o deppa då. Men bara en stund. Gjort är gjort!!

Skrev upp alltsammans på checklistan och insåg att jag smockat i mej 55 pp idag! Min dagliga ranson är 29. Men så har man ju 49 i veckobonus och jag har med andra ord använt ungefär hälften... Man fyller ju bara en gång om året...
Men det känns ändå på något vis okej igen då. Jag skrev upp det, har koll och ska sköta mej resten av veckan! LOVAR!!
Kunde kolla tillbaka oxå o första gången jag skrev in mej på viktis online, 26 juli 2010, vägde jag 92,9 kilo! Jag är åtminstone 10 kilo lättare än då (nästan)!! Där efter har jag pendlat en del men legat runt 85 som verkar vara min ständigt återkommande vikt... Hej då 85, välkommen 75 (typ?)
3,2 kilo kvar till första delmål, att komma under 80-strecket. Klart det går!

Faan va synd att jag inte är född på skottdagen!!



Kram

Blev inringd till jobbet. 6:20 ringde tele...

Publicerad 2011-11-28 06:56:26 i Allmänt

Blev inringd till jobbet. 6:20 ringde telefon. Klockan är nu 6:50 o jag är på jobbet! Stannar här till 15. Kom precis på att jag fyller år idag oxå o vågen gav mej en snäll present. 83,1 alltså 9 hekto denna vecka. Nöjd! Kram

Vilken vecka...

Publicerad 2011-11-27 00:58:51 i Allmänt

Skulle vilja kalla den riktigt slitig faktiskt!!
Mycket i skolan fortfarande, en hel del jobb, en sjuk karl (riktigt sjuk oxå! typ 40 graders feber!!), mens, försvunnet halvfärdigt skolarbete, hästar som blir osams o kastar av två flickor på Lithea ridlektion, en "farmor" med ryggont som behöver hjälp att rasta hunden och adventspynt. Typ om man ska sammanfatta det så var det nog allt, eller nja, sen ska man ju få ihop vardagen i allt det här oxå. Se till att barnen är rena, klädda och mätta. Hinna planera för sig själv så man äter rätt och regelbundet, hålla sig själv ren och hemmet i någelunda skapligt skick.
Jag har inte hunnit träna en enda gång den här veckan, om man inte räknar alla hundpromenader såklart.
I torsdags skulle jag vara duktig o göra ett stort skolarbete och såkar så klart radera hela när det var ungefär halvfärdigt. Jag började tjuta! Då är det tur man har en underbar vän som ställde upp o hjälpte mej lite att komma igång igen och som har stor erfarenhet av det vi pluggar just nu och som kunde komma med lite "nya" infallsvinklar åt mej, så ikväll har jag åter igen använt min lördagskväll-natt åt att plugga. Tack vännen!
Jag är inte helt klart men kommit en god bit på vägen och har nu varit väldigt noga med att spara dokumentet!!!

I tisdags hade jag mensfrossar kväll, och unnade mej det i tron om att jag skulle kunna låta bli sötsakerna till helgen, det gick så där, åt lite både igår och idag men höll men skapligt inom ramen tror jag...?! Men det känns inte riktigt okej när jag inte tränat något heller.

Hoppas nästa vecka blir något lugnare och att min älskade make kan ta o bli frisk snart. Han var på VC i fredags o äter penicellin nu, typ hans 5:e kur det här året, han har varit mycket sjuk och åkt på många udda åkommor. Tur han nästan har en undersköterska här hemma som kan ta hand om honom!!
Funderade på det idag, men jag kan inte komma ihåg att jag någon sin ätit penicellin!!?! Kanske som barn nån gång, men jag är en väldigt frisk människa! Förutom en förkylning eller två detta år har jag inte varit sjuk sen vi var på Mallorca oktober-2010, då vi var magsjuka, eller jo en gång till fick jag o Lithea nån konstig magbacill, det var nån månad efter Mallis så inte i år alltså. Och Putte, det magra eländet har lyckats gå ner 4 kilo på den här veckan, kanske inte skulle vara så dumt att bli sjuk ändå... ;) Fast det funkar väl inte på mej, jag äter ju till och med när jag är magsjuk!
Ha ha ha!!

Visst är bilderna jag bloggade in idag helt underbara oxå!
Vi har varit o hälsat på min moster Nilla, som är barnvakt åt mitt kusinbarn Axel. Världens tuffaste lilla kille, om ni frågar mej!!
Då tog vi i alla fall en liten skogsprommenad i blåsten.
Kram kram

Vågen stannade på 84 kg idag. En minskning...

Publicerad 2011-11-21 07:52:09 i Allmänt

Vågen stannade på 84 kg idag. En minskning på 7 hg är väl helt okej. Men jag börjar få lite bråttom jag ska klara mitt mål till nyår. Så hur har det gått för mina bantarkompisar?

Besök

Publicerad 2011-11-20 23:41:01 i Allmänt

Har tänkt blogga hela dagen idag och vetat precis vad jag ska skriva.
Nu sitter jag äntligen här men minns inte riktigt vad som var så intressant...
I vilket fall, mina flickor och jag åkte ut till Östra Ryd idag och besökte min kära vän och hennes underbara unge (ja o så den gulliga pappan i familjen oxå)
När vi kom hem bestämde sig familjen Andersson för att besöka pizzerina och inta lunch. Jag delade en kycklingrulle med min äldsta dotter men jag ska erkänna, jag nallade av min yngsta dotters pizza oxå, några bitar. Och drack Cola light...
Sen fick faktiskt löpbandet besök av mig oxå, det behövdes ett riktigt svettpass och 75 minuter blev det!
Jag joggade 27,22 minuter i sträck!
Jag har även besökt vågen ett antal gånger idag, ja som vanligt är jag nervös inför vägdagen. Borde gömma vågen mellan måndagarna.
Mina läxor är oxå i stort sätt klara, bara lite finslip som jag ska göra imorgon förmiddag innan jag besöker jobbet för ett kvällspass.
Kram o Go natt

Sköna lördag!

Publicerad 2011-11-19 22:02:07 i Allmänt

Startade dagen med storstäd!
Hela familjen hjälptes åt, var och en på sitt sätt.
Barnens sätt håll på att göra mej galen så till slut körde jag i väg den lilla tillsammans med sin pappa att handla lite, den större tvingade jag att sitta still framför en film...
Ja jag vet det låter elakt men alla blev nöjda och speciellt jag!

Efter korv-med-bröd-lunchen kom Puttes mamma, Puttes bror o sambo hit på fika. Dom hade med sig tårta!
Jag åt en bit! Den var himelsk! Jag njöt!

Sen bar det iväg på en riktig familje-promenad, fast Lithea cyklade. Hon har övat länge. Hon har kunnat cykla rakt fram helt själv ett bra tag men behövt öva på att starta, stanna och svänga själv. Hon blir bara säkrare och säkare och nu är det riktigt roligt att se henne susa iväg!

Jag körde iväg familjen igen när vi kom hem. Bilen behövde tvättas och jag började med middagen. En salgs gryta med grytbitar av nöt som får koka läääääänge o så har jag potatis o lök i innan jag häller i krossade tomater o så lite lätt creame fraich.
Äter med sallad och det är så gott! Lite typ som gulasch-gryta.

Sen blev det lördagsgodis och då var det lika bra att köra iväg mej själv en sväng, tog en halvtimmas prommenad med svärmors hund. Hon har ont i ryggen o vi och hennes granne hjälper henne med hundpromenaderna tills hon känner sig bättre igen.

"Så mycket bättre", kaffe och mörk choklad och nu sitter jag här och ska försöka få lite plugg gjort.
Har en ganska svår uppgift.
Vi har valt varsitt land och så ska vi ta reda på hur dom ser på hälsa och sjukdom, smärta och död i det landet.
Jag valde Kuba!
Vissa saker var lätt att hitta och som vanligt går jag in (kanske lite för mycket) i det och nu har jag snart skrivit en hel bok om det...
Det ska lämnas in och redovisas för klassen på tisdag, då ska även en ganska mastig uppgift i "Social omsorg" lämnas in och dessutom har jag en uppgift i "Etik och livsfrågor" som jag inne hunnit titta på och alltså inte vet hur mastig den är, som ska in på tisdag. Jag jobbar alla "skollediga" dagar (utom helgen) men trots att det känns som jag har massor att göra och är lite stressad över det känns det okej, tror jag jobbar bäst under lite press och ett bra tag nu har det varit så lungt o flummigt i skolan att jag nästan börjat tröttna...
Och jag brukar ju kunna göra bra i från mej så jag känner mej vid gott mod.

Det är värre det här med att vägdagen närmar sig...
Jag har ju så svårt att låta bli vågen mellan måndagarna och just nu ser det helt okej ut men jag har kanske lite för höga krav på mig själv även där. Jag hade även förväntat mej att få mens, blöda bort ett kilo extra eller så... :p Nä men alltså, straxt innan brukar jag vätska på mej och väga lite mer, så jag har hoppats på att den ska komma i några dagar nu, men den verkar dröja....
AAAAAAHHHH?!
Ha ha ha. Nu skräms jag va?!
 Hi hi, inget att oroa sig för JAG ÄR INTE GRAVID (bara fet ändå!) och min kropp brukar inte vara så regelbunden. Det är alltså inte det som oroar mej, det är den dära mensvikten...
Men jag har skött mej bra i veckan, bara nu i helgen som jag har haft svårt att motstå lite fresteleser men jag tycker ändå det jag unnat mej faktiskt varit med motta.
Inte lika bra med motion denna vecka dock, men inte helt stilla sittandes heller och imorgon kanske löpbandet får besök av mig igen...
Får se.
Jaha ja plugga var det jag.
Ses o hörs!
Kramis

Alltid en massa gott på jobbet! Jag ska ly...

Publicerad 2011-11-18 10:07:04 i Allmänt

20111118_100130 (MMS)

Alltid en massa gott på jobbet! Jag ska lyckas motstå idag oxå!! Det går fortfarande bra men jag har ganska fullt upp, både med mkt jobb o massor i skolan. Fick hoppa över friskis igår för att plugga. Satt uppe till tolv o började jobba 7 morse. Sliten nu!

Hualigen...

Publicerad 2011-11-15 22:05:57 i Allmänt

Det var tungt att komma iväg idag. Det är så skönt att vara hemma. Jag gillar egentligen inte att friskis är så sent (19:45). Det är ju då man vill ha träningen och duschen avklarad o krypa ner i soffan.
Men jag gick dit och som vanligt räckte det med uppvärmingslåtens första steg så kände jag hur pepp jag blev. Hon som är ledare på tisdagar har sån energi oxå, som smittar av sig! Underbart! sen är det ett medel-styrkepass så det är inte så många och långa konditionslåtar, det är ju bra att variera sin motion så jag är glad att jag gick dit o svettades lite!
Nu är ju Robinson slut och o snälla berätta inte för mej om det är något bra på TV på torsdagskvällarna framöver så kanske jag kommer iväg på friskis i alla fall tisdagar o torsdagar!

På bilderna där jag är på löpbandet ler jag med flit för jag tänkte på det där ordspråket som många gillar... "Att när jag ser en leende joggare ska jag oxå börja jogga"!
Ni som nån gång sagt så, varsegoda. Då har ni sett det nu!
Börja jogga!

Kram

Att motstå frestelser är inte alltid det l...

Publicerad 2011-11-15 17:17:33 i Allmänt

Att motstå frestelser är inte alltid det lättaste men just nu känner jag mig stark! Inga sötsaker i skolans kafé och idag var det en klassis som hade med sig kladdkaka att bjuda på. JAG TACKADE NEJ!! Jag blev även bjuden på en kopp kaffe o en skumtomte av en annan klassis , jag tog tacksamt emot kaffet men sa nej till tomten! Lite stolt faktiskt. Puss

Tjockvawa tränar o jag bjuder på dessa bil...

Publicerad 2011-11-14 20:49:22 i Allmänt

20111114_181728 (MMS)

Tjockvawa tränar o jag bjuder på dessa bilder... Om en sisådär 10 kilo ska jag ta nya bilder. Inget friskis igår o jag har ju inte varit där sedan i tisdags. Men jag har inte legat på sofflocket heller utan det har ju blivit 2 riktigt långa promenader sen dess. Lek o stoj på busfabriken och lärt min 5-åring att cykla lite säkrare, kan tala om att det är jobbigare än det låter. Men idag cyklade hon nästan hela vägen till dagis. Och det är att starta själv hon behöver träna mest på och svänga, även om hon blivit riktigt duktig på det oxå nu. På löpbandet idag överraskade jag mig själv. Jag gick raskt i 10 min o joggade sen 20 min i sträck!!! Gick sen i 10 min till innan jag gav mej. Har en stor utmaning denna vecka oxå, ska umgås med våra grannar. Då brukas det ätas för mycket o framför allt drickas för mycket o så rökas en del. Jag uppfattas som tråkig om jag avstår och det kommer att trugas en del. Har därför inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra... Vara HELT nykter eller unna mej ett par glas vin...? Jag vill inte bli bakis heller för det är nästan det som är det farligaste! Får suga lite mer på den karamellen innan jag bestämmer mej... Kram

Yes barra! Lite seg i starten kanske men n...

Publicerad 2011-11-14 07:36:37 i Allmänt

Yes barra! Lite seg i starten kanske men nu så. 84,7 kilo visade vågen idag o det blir en minskning på 1,8 denna vecka. Och totalt 3,3. Behöver jag närma att jag är nöjd över veckans resultat?

Kanske höftar lite för mycket?!

Publicerad 2011-11-13 10:37:47 i Allmänt

Jag är lite nervös inför vägdagen imorgon...
Äter jag kanske ändå lite för mycket? Men det känns som om jag borde hålla mej inom ramen då jag tränat och motionerat så mycket och eftersom man har 49 pronits i veckobonus som man kan använda sig av...
I veckorna tror jag inte att jag överskrider mina points så mycket men kan ha gjort det i fredags o i går... Är kanske lika bra att börja för checklista?! Känns ju som man borde kunna detta utan att kontrollera sig själv efter att ha varit en "viktväktare" i 10 år...?! Men antagligen lurar jag mig själv bara...
Eller så har jag fixat bort ett kilo i morgon?! Jag vet ju inte säkert men då jag smygvägt mej har det väl inte sätt superpositivt ut, eller jo, jag har nog inte gått upp men jag har lite höga krav på mej själv till imorgon och kommer bli besviken om vågen visar mindre än minus ett kilo! Det beror ju på de senaste veckorna då det bara blivit några ynka hekto o för att vara under 80-strecket till nyår bör det börja hända grejer nu, funkar ju inte i den här takten.
För då kommer jag bli "målviktig" först som pensionär...

Igår gick jag 7 kilometer och använden mej av en rolig app som räknar km, tid och kalorier. Enligt den brände jag 450 kalorier under min promenad, därför var jag lite nyfiken på vad min frukost innehåller, jag åt lite extra frukost igår eftersom  det var lördag och jag hade tänkt äta lite fattigare lunch. En vän hjälpte mej räkna ut frukostkalorierna (ca 350-400, jag glömde nog säga till henne att jag åt lite lätta på smörgåsen oxå) vilket ju innebär att jag motionerade bort hela frukosten... :D Bara lite kul att veta ungefär hur mkt man stoppar i sig och hur mycket man gör av med...

Så nu får ni hålla tummarna inför vägdagen imorgon. Vill att vågen ska visa max 85,5 för då är det 1 kilo sen i måndags men alldra bäst är ju under 85,1 för då blir det minus ett kilo sen förra fredan (gick ju visst upp några hekto under förra helgen).

Kram

Jo då jag kämpar på!

Publicerad 2011-11-10 10:25:44 i Allmänt

Eftersom jag inte bloggat på några dagar kanske ni tror jag gett upp viktkampen (igen), brukar kunna vara så men inte denna gång! Jag kämpar på och om jag får säga det själv gör jag det riktigt bra oxå!
Blivit mycket motion och träning vilket känns skitbra i kropp o själ. Även om jag inte direkt rasat i vikt hittills så känner jag ju att jag mår så himla bra!
Och förhoppningsvis blir det ett litet ras till på måndag, annars blir det att ändra taktik en aning.
Just nu, tänker jag på vad jag stoppar i mej och tänker som jag lärt mig av viktväktarna men jag fyller inte i nån checklista och jag höftar väl en del. Men så tränar jag för tillfället som sagt en hel del oxå.
Utmaningen att inte äta några sötsaker i veckan har än så länge gått bra, ett digestivekex smulade jag ner i min mellis-fruktsallad igår som jag åt med lättyoghurt och kanel. Så gott!!
Friskis i tisdags, långpromenad (1,5 timma) med underbara vänner igår, och idag när jag lämnat barnen på dagis tog jag en ordentlig promenad, ca 45 min eftersom jag helt enkel bestämt mej för att inte gå på friskis idag eftersom det är Robinson-final...

Min plan är att fortsätta så här och om jag inte tappat minst ett kilo på måndag så blir det att logga in och betala på viktis för att kunna köra online och fylla i checklista (tror mej ju klara mej utan och är kanske lite snål).

Dagsplanen är att röja upp i den här rövarkulan som ska föreställa mitt hem. Fast jag borde plugga oxå men jag hoppas få tid till det i helgen och på måndag. Är ju möjligt att jag hinner med lite idag oxå.
Ridning för Lithea på eftermiddan oxå vilket ger mamman ännu mer motion, det bränner nog en del att skena runt i ridhuset oxå.

Motions-vilodag imorgon. Ska jobba!
Kramis

Inte riktigt som jag tänkt...

Publicerad 2011-11-07 10:11:48 i Allmänt

Suck då!!
Min taktik (fusk?) funkade inte alls som jag hade tänkt ju...
Alltså att jag skulle väga mej idag och sen köra måndagar då. I fredags visade ju vågen 86,1 och det var ju okej men så tänkte jag förstås att till idag skulle det minska med några hekto till. Det gjorde det INTE...
Jag har skött mej exemplariskt hela helgen och tränat varje dag sen i fredags, så det kan ju faktiskt bero på det för jag brukar ibland öka lite i vikt eller stå still när jag tränat ordentligt och musklerna fick jobba ordentligt på friskis igår. Sen tror jag att jag har ägglossning och då brukar viktminskningen oxå gå trögt. Så visst är det trist att jag hade gått upp 4 hekto sen i fredags men jag räknar istället med ett väldigt fett minus till nästa vecka och tänkte inte deppa ihop för det nu!
Jag tycker ändå att det känns bra i kroppen och den svullna äta-fel-hela-tiden-magen har sjunkigt ihop en aning.

Så mitt mål att vara under 80-strecket till nyår består, det är bara att kämpa på!
Som utmaning denna vecka har jag att låta bli sötsaker (godis och kakor) och låta den mörka chokladen jag har kvar av ligga i kylen fram till fredag eller lördag och bara unna mej EN av dagarna!! Kan bli svårt för imorgon börjar skolan igen och i cafeterian finns mycket gosaker!1
Puss och Hej Leverpastej!!

Här är vad som står o väntar på mej när ja...

Publicerad 2011-11-06 17:21:34 i Allmänt

20111106_171609 (MMS)

Här är vad som står o väntar på mej när jag kommer hem från friskis... Smart o göra klart maten innan o lägga upp EN port så äter familjen medan jag är borta o så kan jag inte äta mer än bara en normal portion, eftersom jag hoppas det är undanplockat till jag är tillbaka.

Stora duktiga tjejen! För att inte tala om...

Publicerad 2011-11-04 18:52:53 i Allmänt

Stora duktiga tjejen! För att inte tala om hur duktig hennes mamma är som nu mer kan blogga från telefonen! Nåt mer duktigt mamman kan göra är att låta bli barnens fredagsgodis o istället ägna sig åt små söta vindruvor. Trevlig helg alla sötisar!

Förlåt!

Publicerad 2011-11-04 17:25:38 i Allmänt

Jag skrev fel!
Tyvärr väger jag INTE 76,1.
Det är 86,1 det ska stå.
Ops ops.
Kram

Ska döda den där latmasken!

Publicerad 2011-11-04 11:09:19 i Allmänt

Jo för den verkar leva fortfarande!
Skulle ju till friskis igår kväll, jag var ombytt o klar. La Lithea men berättade inte att jag skulle iväg o träna för då somnar hon aldrig o annars somnar hon på tio minuter. Det gjorde hon inte igår. Dessutom har jag svårt att slita mej från Robinson...
JÄVLA LATMASK! Det fick bli löpbandet idag 50 minuter, joggade 22 av dom minuterna. Så sen i söndags har jag tränat på löpbandet 3 ggr, det räknas ju som 3 ggr i veckan. Känns okej men jag behöver annan träning oxå, så friskis måste få besök nästa vecka (jobbar söndag så jag vet inte om jag hinner då...) Fast på torsdag är det ju final i Robinson tror jag... oj oj oj vilka dilemman!

I alla fall, fredag. Vägdag. Vågen visade 76,1. Efter förra helgen känns det okej, men jag tror jag i alla fall ska byta vägdag. Tänkte att fredagen var bra eftersom att sen kommer helgen med fredagsdaim o lördagsgodis. Men då lurar jag nog mej själv lite och tycker att jag kan trycka i mej lite extra eftersom det är helg o så långt kvar till nästa. Måndagar är kanske ändå bättre för då måste man "sköta" sig även på helgen o begränsa sitt lördagsgodis...
Då får jag även samma vägdag som mina två "bantarkompisar"
OCH, sen är det ju så att jag faktiskt bara bantat sen i måndags eftersom jag hade frossarhelg o det skulle ju vara fint o veta vad vågen säger efter en veckas ordentligt, sunt ätande o tränande (inkl en helg).
I vilket fall som helst är det nu sammanlagt 1,9 kilo på ca 3 veckor och då har jag varit på två 50-årsfester och frossat två helger av det...
Men jag kommer uppdatera min vikt på måndag oxå.

Funderar lite på delmål o utmaningar...?
Vet inte jag vill inte sätta för höga mål heller.
Det är ca 6 veckor kvar till julveckan 8 veckor kvar till vi passerat årsskiftet.
6 kilo till jul kan bli för mycket då det innebär att jag måste ner 1 kilo i veckan, o det är inte säkert att det går (fast det beror på vad vågen visar på måndag lite oxå, det är där ifrån jag börjar utmaningen...?) Men 6 kilo på 8 veckor skulle ju normalt funka, tror jag men då är det jul jul o nyår under de 8 veckorna och julmat är ju så gott!
Men å andra sidan har jag ätit jul mat i 30 och räknar med att att jag har över 30 år kvar att äta julmat på, kanske kan jag dra ner lite ett år då... Åren går ju så snabbt o nästa år när jag är smal o smärt kan jag ju unna mej lite extra... Ha ha ha



Kram

Tredje inlägget på 2 timmar nu...

Publicerad 2011-11-03 12:04:23 i Allmänt

Så för att hänga med bör ni kanske läsa det första inlägget jag skrev idag om mitt stora problem...?

I alla fall, jag sökte lite på hur man egentligen ska mäta sin BH-storlek. Jag har nog den mest udda storleken i världen egentligen då!!! Trodde väl jag hade 85 A (kanske i vissa väldigt sällsynta fall 85B)
Men jag har HELT HELT fel!

Här följer en liten BH-storleksskola:


1.  Omkretsen precis under bysten. Mät med måttbandet tight runt bröstkorgen.

2.  Omkretsen där bysten är som störst.
Kupstorleken mäts bäst med en BH på. Lämna lite utrymme när du mäter.

Det första måttet, omkretsen under bysten, omvandlar du nu till BH:ns omkretsstorlek, med hjälp av Tabell 1 nedan. Mäter du t.ex 82 cm under bysten har du storlek 80 i omkrets.

BH:NS OMKRETSSTORLEK - TABELL 1
OMKRETS UNDER BYSTEN, CM STORLEK
63-67 65
68-72 70
73-77 75
78-82 80
83-87 85
88-92 90
93-97 95
98-102 100
103-107 105
108-112 110


Steg 3: Räkna fram skillnaden mellan de två måtten


För nästa steg behöver du
skillnaden i centimeter mellan de två måtten; ta helt enkelt måttet kring bysten minus måttet under bysten.


Steg 4: Omvandla måttskillnaden till BH:ns kupstorlek

BH:NS KUPSTORLEK - TABELL 2
SKILLNAD I CM KUPA
13 A
15 B
17 C
19 D
21 E
24 F
26 G
30 H
32 I
- -

 Exempel:
Din omkrets under bysten är 82 centimeter, och din bystvidd är 99 centimeter.
BH:ns omkretsstorlek blir då 80 enligt Tabell 1, och med en måttskillnad på 17 cm, har du en C-kupa enligt Tabell 2.

Enligt BH-guiden är din BH-storlek alltså 80 C.

Källa: http://storlekar.se/bh-storlekar.html

*****


Usch detta gjorde mej verkligen deppig för vet ni vad som hände...?! Den första skillnaden i sista tabellen är ju 13 cm o då har man A-kupa...
Men om man inte ens kommer upp i en skillnad på 10 cm då?! Vad har man då?! AA (har jag fattat rätt då att AA är mindre än
Jag är ju inte helt helt platt o tycker inte jag kan gå utan BH!!
Nu ska här letas på nätet... Undrar just om det finns någon som säljer BH:ar i 95 A...?! Som är fina och som det finns ordentliga inbyggda kuddar i!!

Något stort har hänt. Denna lilla sötnos h...

Publicerad 2011-11-03 10:06:46 i Allmänt

20111102_161805 (MMS)

Något stort har hänt. Denna lilla sötnos har både kissat o bajsat på toaletten igår o idag. Är nu på dagis, gick dit med bara trosor under byxorna. Ska bli spännande att se hur hon lyckas under dagen!

Mitt stora stora (LILLA!!!) problem!

Publicerad 2011-11-03 09:55:45 i Allmänt

Jaha, jag vet inte hur mycket jag måste berätta, ni känner ju mej, jag är ju ganska öppen så ni som läser min blogg vet väl egentligen att jag är missbildad och en gång i tiden opererad för det.
Mina bröst är helt enkelt väldigt olika och jag har därför opererat det ena och det ser fortfarande inte klokt ut med ett äka och ett silikonbröst.
Har varit tillbaka till läkaren som gjorde operationen, nu för bara nåt år sen, han vägrar göra om o göra rätt. Han säger att jag måste lära mej leva med min kropp och att det inte syns med kläder på...
Men tänk om jag inte alltid vill ha kläder på då?!
Egentligen är det väl inte riktigt där heller som det stora problemet ligger, utan det mest problematiska är när jag ska köpa en BH. Trots att jag typ har silikonpatte är dom väldigt små...
Att vara så här tjock som jag är och ha små bröst är tydligen väldigt väldigt ovanligt för det är nästan helt omöjligt att hitta en BH som är lagom stor runt om, typ 85 fast med A-kupa. De flesta 85:or börjar med C, finns ibland fler med B-kupor oxå men alldeles för sällan 85A.
Hittade visserligen EN sist.
Men det känns trist att köpa en BH för att det är någorlunda rätt storlek men egentligen inte en BH jag tycker är fin och som istället har andra brister. Jag vill att dom ska vara ganska breda över ryggen oxå så den inte skapar extravaklar på ryggen och så vill jag ju har "megakudde" i så jag får lite hylla.
På riktigt alltså jag mår verkligen dåligt när det är dags att köpa BH och jag var tvungen förra veckan för den enda jag hade gick sönder. Den jag köpte är rätt storlek men jag är ändå inte nöjd! Den är ful o ger mej inget "extra"
Men så är jag lite för feg för att gå till en riktig underklädesaffär, var det en gång, innan min 30-årsfest och man får så bra hjälp, men det är just det som jag tycker är så jobbigt. Jag vill vara i fred men jag vill ändå ha hjälp att hitta!



Jag vill alltså väldigt väldigt gärna göra en bröstoperation. Få symetriska, något större bröst.
MEN jag har inte de pengarna (och väldigt svårt att spara...).
Putte tycker väl inte det är lika viktigt som jag eftersom han är ganska nöjd, men det är ju aldrig han som köper nån BH heller. Det är heller inte för hans skull jag vill göra det och jag vill heller inte göra något överdrivet så det ser "plastigt" och onaturligt ut. Jag vill bara ha normal byst och kunna köpa en BH med B-kupa. Sen tycker jag det ser roligt ut att jag är så "mullig" (läs fet) och har så små bröst, magen sticker ut mer än tuttarna...

Håller på att försöka spara pengar för att jag vill ha en alltan runt hela huset oxå, frågan är bara vilket jag vill mest!? Egentligen bröst fast ändå vill jag ha min altan oxå! Det är ju två helt olika viljor där.
Funderar på om vi skulle bygga en altan, sälja huset och flytta in i en billig lägenhet och köpa bröst för pengarna vi får för huset?! Smart va?!
Bara det att jag hade tänkt att vi skulle bo här till barnen flyttar ut och då är jag antagligen runt 50 år och jag vet i tusan vad de säger när tant Veronica 50+ kommer och vill operera brösten...?
Då känns det nog ändå som det är på tok för sent och antagligen finns det fler operationer jag vill göra då...?!

Fast det är klart OM jag nu skulle göra en operation kanske man skulle slå till och göra det ordentligt på en gång...



Kram

Skulle bara berätta

Publicerad 2011-11-02 13:35:16 i Allmänt

... att jag tränade mej riktigt svettig på löpbandet igår, som jag sa. Men "bara" i 35 min. Men jag är nöjd med det, gjorde även 50 sit up´s.
Idag är vilodag för att kroppen ska få återhämta sig lite eftersom benhinnorna fortfarande gör ont (är väl för tung för att jogga egentligen).
Nacken är bättre idag och jag tror INTE det blir värre av träning, utan snarare tvärt om.
Antar att den spöka oxå på grund av att jag är för tung!
Sen att jag är stel och har lite småont är egentligen  bara skönt för det beror på senaste dagarnas träning och då känns det ju verkligen som man gjort något och varit duktig.

Rensade min garderob idag.
Kan ju tyckas att det är lite väl tidigt i viktminskningen efter inte ens 2 kilo att göra sig av med halva garderoben, men det var inte mycket förstora kläder som försvann.
Det var slitna, trasiga kläder som kastades, kläder som jag inte fattar hur jag någonsin kunnat köpa försvann och alla "ska-snart-komma-i-byxor" hamnade på en egen plats.
Jag hittar med andra ord i den nu och jag som verkligen på riktigt trodde att jag inte har några kläder alls har numer 7 par jeans och byxor som jag kommer i (olika snygghetsgrad men fullt användbara), i min garderob, ett par i torkskåpet och ett par på mej!
Känns rätt bra ändå!
Jag har två eller tre par byxor som jag minns att jag kände mej skapligt snygg i som är lagom om en si så där 5-10 kilo och minst 2 par i storlek 38!! Jösses när använde jag dom senast? Kanske 8 år sen eller?! Vågade inte slänga dom... man vet ju aldrig! ;)

Men jag har ett väldigt stort problem!! Hinner inte med att förklara problemet just nu, ska hämta hem mina troll, men det handlar om BH:ar och problemet är INTE för STORA bröst! :(

Kramis

Ändrade planer

Publicerad 2011-11-01 11:00:08 i Allmänt

Jag hade tänkt att jag skulle träna ikväll.
Tanken var oxå att jag skulle jobba idag 7-16 men när jag hämtade barnen igår så hade Havanna feber o jag fick vara hemma med henne idag istället. Men ska jobba kväll, därför kan jag inte gå på friskis som jag hade tänkt. Men nu vill jag verkligen vara envis igen och försöka träna åtminstone 3 gånger i veckan (promenader räknas som träning för mej!) så det får bli löpbandet idag igen, trots att det värker lite i benhinnorna och att jag har strul med nacken igen plus lite träningsvärk. Det får bli lite lugnare idag kanske och jag tänkte försöka göra några situp oxå eftersom det är magen som är mitt STÖRSTA problem.

Jag är så inspirerad o motiverad o peppad nu när jag läser mina väldigt goda vänners bloggar och om hur dom verkligen RASAR i vikt! JAG VILL OXÅ!! Jag SKA oxå!!

Kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela