tjockvawa

Hjärtinfarkt!

Publicerad 2014-07-31 19:31:58 i Allmänt

Blev i morse väckt av telefon 7:45. Det var min pappa.
Han berättade att han igår fått åka till sjukhuset pga misstänkt kärlkramp. Väl inne på akuten i Värnamo beslutades tidigt att det skulle göras "ballongsprängning" o detta får då göras i Jönköping så ambulans-färden fortsatte dit.
Jag bröt ihop under samtalet, det var lite blandade känslor som skräck, chock o samtidigt lättnad att han ändå tyckte sig må bra nu o att han ringde själv o sen är jag så ledsen att vi bor så långt ifrån varandra. Jag vill ju så klart kunna finnas där för mina föräldrar!!

Efter samtalet kom naturligtvis tusen frågor till o jag oroade mej o gick o tjöt här hemma. Försökte ringa hans mobil men den var avstängd så jag ringde till slut Jönköpings landstings växel o lyckades komma till rätt avd och fick prata med honom igen.
Nu hade de upptäckt att pappa haft en hjärtinfarkt o inte "bara" kärlkramp!!
Höll mej till efter samtalet innan bröt jag ihop igen!

I eftermiddags flyttades han tillbaka till Värnamo o det verkar som de vill ha honom kvar över helgen (det vill inte han, hoppas de tvingar honom!!).


Jag tar med mej min lillebror o farmor o farfar på en liten roadtrip till Värnamo imorgon!

Hej hopp

Städdag!

Publicerad 2014-07-30 18:19:45 i Allmänt

Skickade iväg karln o barnen till Busfabriken idag o städade hela huset! Snacka om svettit men jag njöt fasen av det! Av att få städa i fred o får saker o ting gjorda! Fint blev det oxå ända till barnen kom hem igen...

Hej hopp

Liten kvällspromenix

Publicerad 2014-07-29 20:43:40 i Allmänt

Rastlösa barn o för varmt att sitta framför TV:n.
Fick bli ett varv på byn.


Visst är dom sanslöst söta i sina nya klänningar vi köpte idag när vi tog en sväng till Mirum!

Annars har vi typ gjort ingenting idag! Härligt med semester!

Hej hopp!

Pool-party

Publicerad 2014-07-29 10:25:45 i Allmänt

Efter att vi firat Hedvig i söndags åkte jag och barnen hem till några kompisar för lite lek, bad, snack, grill o nåt glas bubbel (ja vad hände med nykter resten av semestern?) Massa skratt o massa tokigheter hände, både klädsim o nakenbad (dock ej naket för mej)
Det blev en sen kväll men igår förmiddag åkte vi tillbax för o lämna kläder o cykel vi lånat o blev då kvar för mer bad o pizzalunch o mer bubbel o öl!
Hujeda mej! Jag är för gammal för en 2-dagars!

O viktrapporterna ja, de har verkligen tagit semester o jag verkligen känner hur uppsvälld jag är! Usch!

Hej hopp

Egentid!

Publicerad 2014-07-27 11:26:46 i Allmänt

Tog med mej barnen till mamma igår o badade i poolen. Kusin med familj var oxå där en stund.
Mina barn tröttnade ganska snart. Var griniga o trötta så jag ringde Putte så fick han hämta dom o vips hade jag hela poolen o hela altanen för mej själv en stund då Mamma o Micke till en början inte var hemma...
De kom sen men jag stannade o njöt av att slippa mina två plåster svansande efter mej några timmar! Underbart!



Sötaste Hedvig som nyligen fyllt 1 år. I eftermiddag ska vi fira henne!

Hej hopp

Mer om Skara...

Publicerad 2014-07-25 18:10:43 i Allmänt

Det negativa var såklart köerna! Det var ju strålande sol o värmebölja även där så i vattenland var köerna ca 45-60 min långa till kanor som jag skulle kunna tänka mej att prova, men det gick ju ändå bra att vara i barnpoolerna o vågpoolen där mina barn trivdes bäst.
Men i barntivolit var köerna minimala o det fanns något för alla där! Lite dåligt att det var en lång bäcksvart (på riktigt) tunnel till barn-bergochdalbanan! Man såg inget när man gick där igenom, ca 20 meter.
Där vi lunchade första dagen i parken var det inte nån höjdare! O kösystemet får kvällsbuffén på Campingen var under all kritik men maten var bra!

Det positiva var allt annat typ att det verkligen finns mycket! Vattenland, tivoli, lekparker, studsmattan, gokart (i 3-4 olika varianter efter storlek på leksugna), roddbåtar o vattenskidor




Personalen som mestadels var ungdomar var kanonbra! Glada, trevliga o hjälpsamma, ja o så tålmodiga, jag menar det är ju sjukt varmt för dom oxå!
Det är ju oxå smidigt att man betalar, går in o så får man åka o göra vad man vill (fanns några få aktiviteter sim kostade extra) o man behövde lixom inte köpa åkkuponger eller åkband.
Ett stort plus även till de vattenstationer som fanns utspritt för påfyllning.


Campingen var fin o trevlig, den oxå med lekpark o studsmattor o andra aktiviteter. Stugorna helt okej men varmt var det såklart!

Dagen har jag tillbringat på badet då Havanna hade simskoleavslutning. Putte åkte hem efter den medan jag o barnen fortsatte bada ett tag. Havanna o jag höll ut längst, 5 timmar nästan så efter det var det skönt att åka hem o ta en tupplur. Ja inte Havanna tyvärr så hon är aptrött nu kl 18, så jag får göra vad jag kan för o hålla henne vaken nu ett par timmar till.

Hej hopp

Skara sommarland

Publicerad 2014-07-24 20:51:07 i Allmänt

Här kommer lite bilder från vår semestertripp till Skara sommarland.
Vi har haft det underbart men jag orkar inte skriva om allt nu. Kommer i nästa inlägg istället men kortfattat så får Skara väldigt gott betyg från mej! Fanns några negativa delar oxå men de positiva vägde upp!

















Hej hopp

Tjejmys

Publicerad 2014-07-22 22:17:12 i Allmänt

Efter avlusning åkte Putte till Kumla på speedway så vi tjejer såg till att mysa till det lite... Strosade omkring i Sörping, åkte Tuffetåg o lekte i parken.
Sen blev det middag framför TV:n o allsång på Skansen samtidigt som jag försökte packa lite inför imorgon.

Tandläkarbesöket i morse var inte lika smärtfritt som vi hade trott. Tanden Lithea hade ont i var riktigt skadad så den fick dras ut!! Hon var jätteduktig trots att hon nog var både rädd o hade rejält ont!











Hej hopp

Go Morgon

Publicerad 2014-07-22 08:41:05 i Allmänt

Ätit frukost.
Väntar på att klockan ska bli 9:20 då Lithea fått en tandläkartid efter det tänker jag hänga på låset till apoteket!!!
Så snuskigt o äckligt men vi tjejer här hemma har fått löss!! Aldrig haft förr, men nu verkligen kryllar det i Havannas hår o Lithea har oxå en del o hos mej kliar det tokig nu! Ser inga själv i min skalle men Putte hittade i bakhuvudet!
På Putte syns inga löss.
Blir avlusning så det står härliga till här under dagen...

Hej hopp

Händer just ingenting

Publicerad 2014-07-21 17:30:39 i Allmänt

Nä typ samma idag som igår fast vi var på badet idag istället o lär nog hamna där imorgon igen efter tandläkarbesök för Lithea som har tandvärk.

Jag skötte mej fint med vikten förra veckan o kände mej på G!! Mening var ju att jag skulle väga mej i fredags igen men så hamnade vi lite spontant hos grannarna torsdag kväll, även om det blev lugnt så vätskade jag på mej så vikten som visades i fredags morse vågar jag knappt nämna!! Torsdageftermiddagen såg det då alltså fint ut när jag tjuvvägde mej lite. Jag måste, på riktigt o sanning alltså vara expert på att lägga på mej vätska!!! Är det farligt tror ni?
Efter det har det varit halvokej med maten o inte så mycket träning men jag funderar ärligt på om jag ska vara nykter resten av semester..?
Hej hopp

Poolhäng

Publicerad 2014-07-20 17:12:23 i Allmänt

Haft en underbar dag hos mamma idag!
Ca 26 grader i vattnet



Hej hopp

Salvars dop

Publicerad 2014-07-19 20:50:08 i Allmänt




Mina fina prinsessor

storasyster Evy

Min storebrors minsting lille Salvar döptes idag i trädgården på deras landställe. Mitt ut i urskogen utanför Kisa.

Väl hemma hade det regnat o familjen gick på mördarsnigel-jakt! Attans o fy fasen ca äckliga de är!

Hej hopp

Here I am

Publicerad 2014-07-18 19:23:52 i Allmänt





Ja jag vet. Världens djupaste navel o sjukt mycket fula ränder på magen men ja ja kan inte döljat så här års. Det är sån jag ser ut!

Hej hopp!

Lite shopping...

Publicerad 2014-07-18 14:47:31 i Allmänt

Efter avslutningen av ridlägret idag bar det iväg till Mirum för att inhandla en doppresent till barnens lilla kusin som ska döpas imorgon.
Passade även på att köpa ett par nya träningsbyxor o ett linne till dom.
Köpte även en ny bikini trots att jag tycker den jag har är okej, problemet är bara att jag tycker underdelen är aningen liten o sen är det snören i sidorna o jag tänker hela tiden på så himla pinsamt det skulle vara om de råkar gå upp... Ha ha ha. Nä men det vore ju retligt om bikini-trosorna blir kvar i någon vattenrutschkana på skara.
Fanns inte mycket badkläder att välja mellan men jag hittade en som är ok.

Barnen fick lite såsaker oxå o nu känner jag mest för o vila resten av dagen för jag är lite seg efter gårdagskvälle s spontanfest. Vi tog det lugnt o gick hem 23, men har varit uppe sen 7:30 nu.

Ev kommer lite bilder på shopping-resultatet senare.

Hej hopp

Simning

Publicerad 2014-07-17 15:34:37 i Allmänt

Det fick bli dagens motion, simning. 30 min medan lill-Märta var på simskola.


Hej hopp

Andra träningstillfället!

Publicerad 2014-07-16 20:25:56 i Allmänt

Jag har haft semester i 4 dagar. Tränat 2 gånger även om första gången inte var så hårt. Men idag alltså! Shit pomme! Roligt o tuft!
En glad tjej som har cirkel/stationsträning hemma i sin trädgård. Man betalar 40 spänn o får en duktig genomkörning!
Mina armar är som spagetti nu!
Onsdagar 18:30-19:30!
Nästan synd jag ska till Skara sommarland nästa tillfälle! Vill träna mer! :-)





Tack kära moster att du drog med mej!!

Dessutom har jag städat hela huset idag o fixat lite i trädgården.
Jag är på G!

Hej hopp

Woop Woop!

Publicerad 2014-07-14 21:25:32 i Allmänt

Resa bokad till hösten!!
 
 
Värsta vattenlandet, all inclusive.
Hela familjen drar på min 35-årsdag och vår 5-åriga bröllopsdag!
Gran Canaria!
 
Fick lite energi, trots en jävla nackspärr så jag tog med mej barnen ut i spåret. Först gick/lunkade jag och barnen med deras korta steg i 1,5 km, sen fick barnen sitta o vänta på mej när jag sprang 1,5 km. Alltså jag orkade faktiskt inte jogga precis hela för det är så jädrans backig så i slutet av en backe fick jag gå men det var kanske 100 m. Sen ville barnen köra en gång till och trodde de skulle orka gå lika långt igen, men efter ca 200-300 m sloknade dom så vi vände och gick tillbax. Tycker ändå vi var duktiga och vi bestämde oss för att göra samma sak på onsdag och torsdag igen!
De har ju även var sin aktivitet varje fm den här vecka! Simskola och ridläger! Blir en "hurtig" semester ju!
 
Jag är peppad att verkligen få ner kroppshyddan lite igen för den har växt på sig lite, och till resan ska jag vara under 70 kg. Dit är det nästan 20 veckor kvar nu! Så tar jag bara ett halvkilo i veckan nu om man räknar från fredagens vikt (har INTE vågat titta mer sen dess!!!)  så är jag på 67,1 fredagen den 28/11! :)
Kan gå OM jag vill, skulle ju räcka med 8 kilo också! 69,1.
 
Hej Hopp!
 
 
 
 

Ridläger

Publicerad 2014-07-14 09:53:05 i Allmänt

Första dagen på sitt livs första ridläger o Lithea o Simba ska kompa nu varje förmiddag fram till på fredag!


Hej hopp

50+60-årsfest

Publicerad 2014-07-13 15:18:03 i Allmänt

Direkt efter jobbet igår åkte jag hem o fixade till mej på 45 min o så åkte jag till mamma o hennes man på födelsedagsfirande!
Blev riktigt kul o idag mår jag rätt segt faktiskt!

Synd bara jag måste grimasera på alla bilder...








Nu har jag semester!!

Hej hopp

Sa väl aldrig vilken fredag...

Publicerad 2014-07-11 06:25:49 i Allmänt

... Jag skulle ju ge viktrapport lovade jag ju. På fredag. Sa jag vilken fredag? Hmmm okej då.
Det är illa nu men jag skyller denna veckas höga siffror på spontan-bubbel-kväll i tisdags.
77.1 kg
Näst sista jobbdagen nu.

Hej hopp

God morgon...

Publicerad 2014-07-10 08:40:00 i Allmänt

En kopp kaffe i morgonsolen innan simskola o senare kvällsjobb.

Jo för Havanna o jag kan fortfarande vara i solen lite. Värre för Putte o Litheas kräftröda skinn...



Hej hopp

Grannjävlar...

Publicerad 2014-07-09 17:55:18 i Allmänt

Jag har ju tidigare berättat om våra lustiga grannar. smygtitta lite idag o nu har de 11 bikupor!! Bina har inte stört oss mer men det finns annat sim stör mej nu.

De lägger om taket på ett hus intill o därför står det en container ute på gatan. 3 gånger nu har jag sett hur grannarna smyger ut runt halv elva på kvällen o norpar åt sej grejer, alltså mest skit som träbitar o pallar från containern. Hela familjen är ut o hjälps åt. De är mamman o pappan o 3-4 vuxna barn! Sen snickras det dag som kväll o det verkar som de byggt en kundkoja...
Jag tycker de är riktigt pinsamma!!

Ja ja ville bara säga det!
Hej hopp

Middagslur

Publicerad 2014-07-08 16:31:57 i Allmänt

Ja det var vad som behövdes. Liten tupplur efter lunchen, sen blev mammas lilla gnällfia sitt glada trevliga jag igen!


Mammi själv har inte tagit nån tupplur men funderar på ett glas bubbel eller två framåt kvällen istället...!?
Hej hopp

värme-gnäll!

Publicerad 2014-07-08 12:58:30 i Allmänt

Rastlösa barn som vill göra saker hela tiden men inte inser att man blir trött i värmen och att av trötthet blir man väldigt gnällig...

Dag 2 av 15 på simskola för Havanna avklarat i alla fall o nu hoppas jag tusan på att min gnälliga 5-åring tänker somna o sova middag en stund!

Så nu har mamman fått gnälla av sig lite oxå!
Ska istället försöka njuta av mina mina 2 lediga dagar innan jag kör de sista 3 arbetspassen innan semestern.

Hej hopp

Viktrapport...

Publicerad 2014-07-07 21:36:38 i Allmänt

... ska ni inte få nu. Men på fredag! Jag skärper till mej nu!
Slutade med minipiller oxå för usch, dom mådde jag inte bra av. Förväntar mej därför att få mens snart o vätska av mej... Dumt nu när sommarvärmen kom kanske men men...
Vet inte riktigt vad för preventivmedel som passar mej - inget! Men vill verkligen inte ha fler barn heller. Föreslog för Putte att vi kör sexfritt fram till Klimakteriet istället. Putte tycker väl inte det var ett av mina bästa förslag kanske...

Hej hopp

Sköna Söndag

Publicerad 2014-07-06 17:23:13 i Allmänt

Stros i Sörping med Moster o Kusin m familj med tillhörande besök på Smultronstället








Sen lunch på Billbäcks i Svärtinge! Rekommenderas varmt!!
















Hej hopp

4 dagar...

Publicerad 2014-07-05 23:18:55 i Allmänt

... sen har jag oxå semester. 4 arbetsdagar alltså.
Kvar är måndag, torsdag, fredag o lördag!
Men på sätt o vis har jag redan lite semesterkänsla nu eftersom Putte har sem. Det innebär ju noll hämtning från dagis, ingen stress med mat, dusch o nattning. Man tar lixom dagen lite mer som den kommer o anpassar sig lite efter vad familjen gjort under dagen eller har för planer inför kvällen...
Idag blev det en sväng till Valdemarsvik o Karnebåtsfestivalen. Mysigt!







Man ser kanske tydligt vad som var "the big happening" under kvällen eller...?

Ska det ätas Toblerone tills det rinner ut ur öronen under semestern nu må tro...?

Hej hopp

Lite sjukstuga...

Publicerad 2014-07-02 22:34:38 i Allmänt

Havanna var uppe på toa o kissade flera ggr i natt, jag tyckte redan då hon var lite varm men tänkte att hon nog bara var "sovvarm" men så i morse såg jag ju på henne att hon var febrig. Lillplutta.
Tycker Lithea oxå varit lite hängig o jag känner mej INTE på topp. Huvudvärk o allmänt slö, har inte orkat nåt o känt mej varm.
Lithea o jag hade liite förhöjd temp under eftermiddagen 37,5 medan Havanna trots alvedon låg på 38.
Nu sover hon tösabiten men vaknar o yrar då o då.
Bra jag är ledig två dagar nu så vi slipper vabba i alla fall o hoppas det går över snabbt för nästa vecka börjar Putte semestern o Havanna börjar på simskola!

Sötsuget vinner över mej sånna här dagar men det var bara idag. Ska sköta mej igen nu!

Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela