tjockvawa

Tjejdygn

Publicerad 2017-06-30 11:53:02 i Allmänt

Nä hoppade över vågen idag oxå. 


Ska iväg med 2 kusiner o en vän till vännens sommarstuga för lite tjejmys ett dygn. Det ska regna o vara trist väder, behöver ju inte förstöra helgen med ett tråkigt resultat på vågen... Jag vet ju redan att jag gått upp mycket o antar att jag inte kommer göra något åt det ikväll i alla fall! 

Förra året satt vi på bryggan o drack cider, pratade skit, metade. Tog en tur i roddbåten, badade o bastade. Supermysigt men det dracks en hel del oxå så det slutade med att jag spydde... Dagen efter var inte heller lika kul förstås. Tänkte vara lite försiktigare i år.... Kanske Hahaha! 

Sup o svälj - Trevlig helg! 
Hej hopp

Blir ju sällan som man tänkt...

Publicerad 2017-06-29 16:14:16 i Allmänt

Försöker ändå tänka mej för med maten, men så for vi igår väg på en spontan dagstur till Liseberg o blir det snabbmat o stoppade jag i mej ljte annat som popcorn, lite sockervadd o några karameller. Tycker ändå jag höll mej skapligt på banan för att vara en sån dag. 

Dock ingen sjukgymnastik men jag gick ju en massa o en hel del trappor. Får se det som träning för knät oxå. 
Idag sov jag till 11!! Känner mej trött o hängig men samtidigt rastlös. 
Gymmet lockar inte idag trots att det var planen... 
Tänkte göra några sjukgymnastik-övningar hemma istället (men tar mej inte för det heller än, men dagen är ju inte slut). 

 

Är sugen på att shoppa lite... vill köpa lite nya ridgrejer till Lithea o Havanna tjatar om en sköldpadda... Hon har gjort det länge o vi är allt lite sugna på det allihop men det blir dyrt alltså med alla tillbehör!! 

Sen är frågan hur länge sköldpaddan kommer vara intressant, samtidigt som jag känner att Havanna borde får något oxå efter allt dyrt Lithea får genom ridningen!! 

Då är det fredag redan imorgon då o vägdags... Nä alltså får se hur jag gör! Hahaha! 

Hej hopp

Lever på hoppet

Publicerad 2017-06-26 11:17:45 i Allmänt

Försöker vara vitsig... Nu är det hopp som gäller. Nästa vecka får jag försöka att börja jogga lite försiktigt!!! Men jag måste öva på att hoppa på försiktigt på ett ben i taget. Små hopp med lite gung i knät! Skitsvårt o vingligt! Öva öva öva!! 


Tycker jag kör ganska hårt på sjukgymnastiken nu! Många övningar då vi lägger till 1-2 st i veckan eller var annan vecka o jag blir starkare o mer stabil så jag våga öka på vikterna! 
Senaste böjningen var 144 grader o målet är 150!! Nära nu!! 

Vågen har jag inte riktigt vågat prova, jag vet att det är katastrof men nu återigen ska det bli ordning på torpet! Vägning på fredag o målet är först och främst att komma i jobbbyxorna om exakt 3 veckor när jag äntligen börja jobba igen!! 

Vill försöka ta mej till gymmet oxå, men jag tränar ju ändå mån ons o fre på sjukgymnastiken o då blir det bara tis o tors o helgen kvar o just nu har ju barnen sommarlov o önskar aktiveras men det är en ganska dålig bortförklaring oxå, de klarar sig ju själva ett par timmar till i veckan. I morgon ska jag till frissan o båda barnen ska rida (får se hur det går med Havannas allergi) på onsdag är det SG men torsdag borde jag kunna ta en sväng till gymmet för lite lättare överkroppsträning. Känner att jag bör ta det lugnt i början o så till helgen (lör eller sön). Ja, det är planen, så får det bli! 


Hej hopp

Mamma o jag i Göteborg

Publicerad 2017-06-17 15:30:27 i Allmänt

Hahaha!! Bilderna kom visst i en salig blandning men vi har det bra o jag har shoppat lite!! Hatten är INTE min! 


Hej hopp

Mot Göteborg

Publicerad 2017-06-16 08:43:54 i Allmänt

Ska till Göteborg över helgen med min mamma. Vi ska se på Peter Jöback o några fler... Minns knappt vad det är vi ska gå på Hahaha! Men det blir säkert vackert o Mamma bjuder på konsert (?) o hotell, jag kör. Har sett fram emot det här nu o är glad att mitt knä mår så pass bra som det gör nu! 

Vad händer då? Jo Putte blir skitdålig i sitt öra, orkar inte förklara allt men han har problem med öronen sedan länge i alla fall o nån gång om året eller vart annat får han typ öroninflammation. Ont som ett helevet o så rinner det ur örat på honom... 
Varit lite nervös för Göteborgsresan redan sen i söndags när örat började krångla... 
Putte har varit på VC ett antal gånger denna vecka men till slut igår fick han åka in till öronkliniken! Bara det att den läkaren (specialist på öron) eventuellt vill lägga in Putte med intravenös antibiotika över helgen!! Svar skulle ges idag efter läkaren sett röntgensvaren...

7:45 var Putte på sjukan o turligt nog ser det ok ut o Putte får vara hemma o mår bättre! Jag drar till Göteborg o lämnar honom hemma med ungar o hund! Men farmor finns på behändigt avstånd o jag räknar med att fru Öjebo (nygifta kusinen) kan rycka in om det skulle vara något... 

Nä har inte vägt mej idag. 
Ska fira midsommar o sen ska jag bli en hälsosam människa som tränar lite mer o äter sunt! 

Hej hopp

Turridning på islandshäst!

Publicerad 2017-06-13 10:42:28 i Allmänt

Vi var några mammor som tog med våra barn på en tur på islandshäst igår (ja, jag vågade inte ge mej på någon ridning, men var med o umgicks i alla fall). 


Jättemysig kväll o lyckliga flickor! Ja o mammor oxå. 


Hej hopp

Bröllop

Publicerad 2017-06-11 22:20:36 i Allmänt

Nu är min kusin Fru Öjebo! 

De vigdes i rådhuset o där efter var det party i deras fina trädgård. Typ hela natten lång för vissa... Till klockan 1 i alla fall. 

Mår riktigt dåligt idag! 
Men det betyder väl att jag hade roligt igår...


Hej hopp

Fredag

Publicerad 2017-06-09 16:00:27 i Allmänt

Nej ingen vikt idag. 

För mycket tillställningar o jippon i Juni oxå för kunna köra helhjärtat känner jag... 
Skit oxå! 

Hej hopp

Klinikdag

Publicerad 2017-06-07 22:29:32 i Allmänt

"Jobbat" idag. Vi hade klinikdag (utvecklingsdag). Trevligt att träffa kollegor. Intressanta föreläsningar på fm. 

Blev en del promenerande i korridorerna på eftermiddagen. 

Hämtade Havanna på frita, första gången på länge! Nu vill hon vara på frita några dagar innan sommarlovet o eftersom vi har världens bästa frita så är det godkänt trots att jag är sjukskriven! 

Tog min 2 km promenad idag, blev svettig så det var blött på ryggen!! Hade visserligen för mycket kläder på mej men ändå! 

Igår hade vi insläpp i stallet vilket resulterade en hel del promenerande, efter det red Lithea o jag passade på att kolla med runkeeper hur långt det är till hagen där den hästen står. Ca 600 meter fram och tillbaka, vilket vi gick 2 gånger. Så jag är säker på att jag kom upp i minst 2 km igår oxå. 


På förmiddagen hann barnen med ett dopp i poolen hos mamma när jag var där o provade en klänning till bröllopet vi ska på i helgen. 

De ser telefonerna bäst under handdukarna... 

Hej hopp

Tjatigt...?!

Publicerad 2017-06-05 15:24:47 i Allmänt

Ja många blogginlägg på kort tid nu, men kan inte låta bli att visa er detta! 

Första bilden är från i fredags, den andra från idag. Jämför medeltempot (min/km)! Fan, det går ju verkligen framåt!! 

Men nu värker ryggen (antar att jag spänner mej?) o låren pulserar så jo det finns att jobba på!!! 


Hej hopp

Natten

Publicerad 2017-06-05 12:28:53 i Allmänt

Hedvig förvånade alla inblandade o somnade sött intill Havanna klockan 20:30 o sov sen hela natten. 


Det var en liten surmulen dam jag sedan till slut fick med mej in till stan för att bli hämtad av sin pappa. Hon tyckte inte att hon hunnit leka tillräckligt länge med Lithea o Havanna men båda fick pussar o kramar innan vi åkte! 


Blev aldrig någon promenad med runkeeper igår heller måste jag erkänna, fanns inte riktigt tid till det, men alla vi tjejer tog en kvällspromenad med Cuba o det lär ha blivit omkring 2 km. 

Idag har jag varit på sjukgymnastik o om sanningen ska fram gick jag bara in för det halvhjärtat idag, gjorde alla övningar men kände mej trött o seg. Inte riktigt på topp idag helt enkelt. 

13:30 ska Havanna till läkaren, hon har ofta ont i magen utan att vi egentligen vet varför. Har inte direkt några förhoppningar om att vi ska få svar på det heller, men jag känner att jag ju måste ta henne på allvar. Dessutom är jag så in i bängen trött på hennes eksem o kliande hela tiden, tänkte ta upp det oxå. O själv vill hon veta om hon kan få medicin så att hon kan börja rida (hon är ju allergisk). 

Hej hopp 

Helgen.

Publicerad 2017-06-04 17:36:22 i Allmänt

Igår var Lithea o jag i stallet i stort sätt hela eftermiddagen, först träningstävling där Lithea hoppade 50 cm 2 varv. Första varvet slutade med en avramling, men det gick bra. 

Var nr 2 var nära att resultera i rosett, men Laura petade ner en bom i nästa sista hindret. Ja, ja sånt som händer. 

Efter det red Lithea en häst som heter Momentas, en ganska ny ponny i stallet som är pigg o behöver ridas lite mer än han får i bara ridskolan just nu så personalen har bett Lithea o hennes kompis att rida honom lördagar, söndagar o röda dagar nu terminen ut! Lyx ju o självklart vill tjejerna göra det!! Gick jättebra för Lithea igår o verkar ha gått bra för Evelina idag! 


Idag har vi varit i Svärtinge o firat min kusin äldsta unge, Axel som fyllt 10 år! Älskade fina Axel!! 

När vi skulle åka hem fick vi med oss en liten gullvippa som tänker sova över hos oss... Lilla Hedvig packade sin väska o sa att hon inte vill ångra sig... vi får väl se hur det går vid läggdags. Än så länge är det inga problem, Havanna o hon har så roligt så! 

Blev ingen promenad igår då jag var sjukt trött av allt stallhäng o jag gick nog sammanlagt mer än min 2 km där. 
Idag har jag heller inte hunnit med ännu, men tanken är att jag ska innan dagen är slut. 


Hej hopp

Framsteg men viktuppgång

Publicerad 2017-06-02 12:47:10 i Allmänt

Gör stora framsteg med rehabiliteringen, jag kan nu cykla på motionscykel som en vanlig människa! Provade crosstrainer i onsdags o det gick jättebra. Böjer knät några grader mer för varje vecka. Idag 125 grader från 119 förra fredan! 


Igår startade jag runkeeper under en promenad, 2 km som tog nästan 37 minuter så det går ju inte fort men jag tänker att jag nu ska gå en 2 km promenad varje dag. Jag antar att jag spänner mej o dessutom har jag fått fruktansvärt dålig kondis så jag är precis slut efteråt. Idag gick jag upp till skolan för att hämta Havanna o nu blir det en stund på soffan för återhämtning. 

Jag saknar motivation till att sköta mej med maten, jag saknar även ekonomin till att köpa bra mat (saknar ork oxå). Så idag var det ytterligare plus på vågen 74,1 kilo. Attans. 
Behöver rutiner, pengar o en kick i arslet! 
Har inte blivit något gym den här veckan heller men kanske nästa vecka... 

Gårdagens promenad 

O här är dagens, lite bättre snitthastighet! 


Hej hopp

Crosstrainer!

Publicerad 2017-06-01 08:59:07 i Allmänt

Cyklade först, sen provade jag äntligen crosstrainern igår o det gick hur bra som helst! Men oj vad man har tappat flås, fick puls o blev svettig redan efter 3 minuter! 


Nu är det 2 månader sedan operation, känns som 2 långa månader men om jag tänker tillbaka o jämför så har jag kommit så himla långt nu! 
Knät känns mer o mer stabilt o jag haltar mindre o mindre! 

Några bilder från sjukgymnastiken i fredags då jag hade barnen med mej


Somnade 02:30 i natt. 

Inte så trött som jag förväntat mej nu... ännu kanske man ska säga, antar att det kommer under eftermiddan. 

Havanna är hemma idag. Hon har haft ont i magen i 2-3 dagar nu o jag vet inte vad det står för... Det går lite upp o ner. Ibland så ont att hon gråter en skvätt, men hon äter o dricker bra. Sköter magen o är ändå pigg o leker o styr som vanligt för det mesta, men då o då ligger hon i fosterställning. 
Hade haft ont i skolan igår. Hade ont när hon la sig både i förrgår o igår. Vetekudde lindrade nog igår kväll för då kunde hon somna i alla fall... 

Ska till doktorn på måndag så då får vi väl se vad han tror... 

Hej hopp

När man somnat på soffan...

Publicerad 2017-06-01 02:12:32 i Allmänt

Somnade någonstans vid 20:30, vaknade till vid 21 igen men halvslumrade vidare fram till 22. 

Då är det inte lätta att somna om i sängen efter tandborstningen... 
Klockan är 02:07 nu. Försökte först sova, men när det inte gick så satte jag mej på kontoret o "jobbade" lite med lite administrativa uppgifter jag har. 
Har nu lagt mej igen, Facebook, Candy Crush, instagram o blogg... 

Fågelkvitter utanför, Puttes tunga andning/snarkning o Cubas lägesändringar är vad som hörs o jag tror att det nu äntligen är sövande ljud. 
Blir en tung morgon om några timmar (07:00), men tur jag inte har några planer alls då så jag kan ta en tupplur efter att barnen kommit iväg till skolan, men så god natt då! 

Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela