tjockvawa

Is i magen...

Publicerad 2012-10-31 22:10:27 i

Okej. Jag erkänner. Jag ringde idag igen. Enheteschefen var på semester tisdag o onsdag men jag kunde ringa imorgon igen om jag ville... Att jag vill!! Hon jag pratade med sa att chefen började ringa runt i måndags...
En vän till mej fick mej idag att inse att en enheteschef kan ha lite annat att göra oxå. Det tar säkert lite tid. För att inte framstå som nervös o nervklen bestämde jag mig för att vänta denna vecka oxå. Men det jobbigaste är ju själva ovissheten! Jag vill bara veta! Tar heller ett nej än att gå här o undra! Då kan jag bryta ihop ett par timmar men resa mej igen sen... BARA JAG FÅR VETA SNART!!!
Banta var inte så roligt heller... Mitt nya liv börjar nog om snart igen. Kanske den dagen jag vet om jag ska fortsätta hanka mej fram som vikarie eller om jag ska fräscha till mej inför mitt nya arbete... Den som lever får väl se... Puss

Börjar ett nytt...

Publicerad 2012-10-30 22:03:46 i

... liv imorgon igen!
Jag ser gravid ut o har väl gått upp 10-15 kilo sen i våras...?!
Väger in mej imorgon o kör stenhårt med maten från imorgon!
Mår inget vidare i den här kroppen o fattar faktiskt inte hur det kan vara så jävla svårt att hålla vikten...?!

Irriterad va ordet!

Publicerad 2012-10-30 10:09:43 i

De ringde inte igår vilket verkligen gjorde mej nojjig, irriterad o besviken. Jag tror fasen det är kört! :-(
Ja o innan jag skulle iväg till jobbet igår öppnade jag ett brev från landstinget som jag trodde skulle innehålla faktura från sjukgymnasten. Jag hade fel:


( o nu irriterar det mej att bildjäveln kom åt fel håll...) I vilket fall är det svar från röntgen jag var på förra veckan. Gallan full med stenar.
Sen kommer jag i alla fall till jobbet o det visar sig att jag har anledning att irritera mig där oxå. Mer kan jag nog inte skriva om det men i alla fall... Jag får väl fortsätta vänta. Täck för alla tummar.
Puss.

Den som väntar på nåt gott...

Publicerad 2012-10-29 08:32:47 i

...om det nu är något gott jag väntar på så har jag nu väntat i 4 veckor! För en vecka sen ringde faktiskt jag upp enhetschefen o frågade hur långt de kommit i rekryteringen... De skulle ha intervjuer tisdagen o onsdagen förra veckan oxå o så höra av sig i början på den här veckan. Minns jag rätt så sa hon nog måndag... Så det var det första jag tänkte på när jag vaknade idag o jag kommer inte vara mer än 1 meter ifrån min telefon på hela dagen! Hon lät så positiv i måndags o sa att jag nog inte behövde oroa mig plus att jag av de bra de träffat ligger jag nog i fronten! Jag var självsäker hela förra veckan o säker på att jag kommer få det men så nu när måndagen är här förbereder jag mig ändå för att det faktiskt KAN vara så att de hittat 13 stycken andra som faktiskt passar bättre för tjänsterna....

OTURSDAG!

Publicerad 2012-10-20 13:58:49 i Allmänt

5:45 Väckarklockan ringer, jag snoozar (tror jag)
7:00 Anna-Lena ringer o väcker mej!
7:15 Infinner mej på jobbet (bara en kvart sen!!)
ca 9:00 Maken ringer och berättar att vi har läkage hemma!
13:00 Åker på lunch o parkerar på torget.
13:10 ser parkeringsvakten och kommer på att jag glömt p-skiva, springer ut till bilen! FÖRSENT!!
13:15 Flirtar, fjäskar bönar o ber för parkeringsvakten.
13:16 inser att det inte funkar o går med min böteslapp på 300 spänn o äter min jävligt dyra lunch!
.... En riktigt överdjävlig dag!
Dessutom läcker nya pärlan benis!
 
Dags för lite tur nu, tex ett positivt samtal från Vrinnevi...?!

Mäh... va?!?!

Publicerad 2012-10-19 08:46:44 i


Det är ju omöjligt!! Då kommer dom få se på fasen om det är förseningar köer o väntetider!

skolflickan

Publicerad 2012-10-18 09:04:07 i



Min stora tjej! Tycker inte det ser ut som hon går i förskoleklass o bara är 6,5 år. Hon ser ut som 10-12 år ju! Men snygg är hon i alla fall. Lik mammi såklart :-)

Får nog vänta till nästa vecka i alla fall...

Publicerad 2012-10-16 16:29:57 i

... för jag fick idag veta från en fd klasskompis att hon har en arbetskamrat som ska på intervju"mitt nya(?!)" jobb imorgon... Då är det väl långt ifrån klart va? O borde till och med kunna dröja till nästa vecka innan de hör av sig eller?! ååhhh denna väntan gör mej galen!

Förkyld

Publicerad 2012-10-16 09:00:19 i Allmänt

Usch hängig idag!
Försov oss. Vaknade tio i åtta och Lithea börjar skolan 8, hade jag haft en bil hade vi kanske kunnat hinna slänga i oss lite frukost på med lite kläder o bara blivit en kvart sen eller så men idag kände jag att vi hade ju blivit minst en timma sen så jag ringde o sa att vi tar en ledig-förkyld-hemma-dag...
Ja o appropå bil... Jag letar som en galning och det är skittråkigt! Pengar har vi ju egentligen inte heller till det så det blir att i så fall låna från barnenes konto... :/
 
Vi var nöjda med Linas kassar och bestämde oss för att köra en vecka till trots att priset höjs lite efter första påsen. Den kommer var annan vecka och jag tycker det är skitbra med lite inspiration och nya idéer!
Förra veckans recept var alla helt okej, även om vi i fan´miljen delade åsikt om de olika maträtterna. Barnen är ju lite pippliga vad gäller det mesta o likaså Putte, men han fick ett par favoriter!
 
Och angående jobbet! Nu börjar jag bli väldigt otålig! De får faktiskt ta att ringa snart! Jag vill bara veta! Fortfarande inte hört något om att de skulle ha ringt mina referenser så jag förbereder mej mentalt på att jag kanske inte får det och jag intalar mej hur bra jag faktiskt trivs där jag är och det gör jag faktiskt fast för tillfället är det en jävligt hög arbetsbelasting och många sjuka i personalen många dåliga vårtagare och de är många så tiden knappt räcker till och jag gillar verkligen INTE att stressa hos de gamla!
Jobbade över ett par timmar i fredags och var ju inne förra söndagen, min lediga helg o jobbade ett kvällspass, blir ju lite extra kosing såklart men det är knappt kul längre när man nästan inte hinner med!
Men jag fick en stor kram av chefen i fredags för att jag kunde ställa upp ett tag och då kände jag att det uppskattas och då är det faktiskt okej! Hemtjänsten är faktiskt bättre än många andra ställen men lyllos de som får ett positivt svar från Vrinnevi ( i veckan? nästa vecka?)
 
Bantningen gick åt skogen och godis är gott varje dag! Fy på mej!
Tack o hej!

Torsdag

Publicerad 2012-10-11 19:47:17 i

Tänkte på en sak... Dom har ju faktiskt inte ringt o sagt att jag INTE får jobbet heller... Så HELT kört är det ju inte än!
Totalt slut idag efter jobbigaste dagen ever på Hemtjänsten.
Tack o hej!

Hemmagjorda piroger

Publicerad 2012-10-10 11:30:35 i Allmänt

Veckans första middag lagad igår. Helt okej tycker jag och Lithea tyckte oxå om det, Havanna var skepptisk men det gick hem hos Putte! Nu råkade jag har lite för mycket morötter i oxå så det kan hända det blir bättre nästa gång! Lite balltigt o bökigt för en vardagskväll tycker jag men helt klart godkänt! Väldigt mättande o det räckte faktiskt till matlåda till både Putte och mej idag (men då åt ju barnen inte speciellt mycket)
 
Ikväll blir det Mild fiskgryta med ris.
 
Var hos sjukgymnasten nu på fm efter matteprovet. Kämpar på bland 65+:arna och allra bäst går det när hon tejpar mitt knä! Fick erkänna att jag inte gjort min hemläxa, tiden har inte funnits till för det! Lovade att göra det idag i reklampausarna i Bonde... ;)
Har kanske fått lite träningslust tillbaka och ska nog ta tag i min hälsa ändå...? IGEN!
30 min motion dagligen och slut på godis i veckorna! Ska kanske ta efter min yngsta dotter lite...?! Japp bestämmer det här o nu!
 
Inget hört från varken refernser (jag har bett dem säga till i fall de ringer från jobbet jag sökt) eller från enhetschefen... Tror ni det är kört?! Jag skulle få vänta 2-3 veckor o nu har det gått 1,5 så det är ju bara halvtid men borde de inte ringt referenserna nu om jag skulle ha varit aktuell för jobbet...?!
Hatar verkligen o vänta!

Moster Nilla har rätt...

Publicerad 2012-10-08 09:40:14 i Allmänt

... om hon läser detta nu, så tänker hon skriva, japp jag har nästan alltid rätt. O i detta fallet att hon vill kunna bjuda hem släkten den dagen hon behöver hemtjänsthjälp oxå utan att de ska behöva diska har hon delvis rätt. Jag tänkte den tanken när jag skrev och förstod nästan att någon skulle ta upp det. Klart man ska kunna få leva så normalt som möjligt när man har hemtjänst och det är inte vårdtagaren jag är irriterad på! Jag är irriterad på den anhöriga som satt detta i system! Som fikar, äter, gör stor kok och ganska uppenbart tänker attt ja ja disken tar ju hemtjänsten!
Skit sak samma nu i alla fall. Förra veckan hade jag mer att irritera mig på o massor att ta upp men jag fick lägga band på mig då jag den här gången förstod att det var PMS på G.
 
Det har gått en vecka sen intervjun nu. Jag har inte hört något från mina referanser att de hört av sig, så jag har börjat förbereda mig på att jag inte är aktuell för jobbet... Men kommer fortfarande bli grymt besviken på om jag får ett negativt svar. Hoppas ju så klart fortfarande.
 
Annars så har "tant Veronica" idag umgås med de andra pensionärerna hos sjukgymnasten. Jag har väldigt dåliga muskler i låret över det knät jag skadat och fått övningar att göra hemma och ska dit o träna på onsdag och måndag igen. Jösses går det bara utför nu eller?
"Hej Veronica 150 år"... Usch! Jag är gammal nu!
Hon undrade oxå vad jag brukar utföra för träning... Öh... eh... nja förtillfället inget, pinsamt att jag är så lat! Dags att börja ta tag i hälsan igen! Orkar ju knappt cykla till jobbet!
 
Ikväll (när jag jobbar) kommer Lina hit med mat och recept åt oss! Behöver inspiration, tips och vi tänkte prova detta en gång åtminstone. Linas Barnkasse, även för att Havanna ska slippa äta pasta och korv varje dag... Men på den biten har vi blivit jätteduktiga även om det känns trist att vi måste ringa till alla vi hälsar på och berätta att man inte får ta fram en massa fikabröd, inte bjuda barnen på glass, gömma ev godisskålar och att barnen dricker vatten eller mjölk till mat eller fika (jag diskade för övrigt både hos min farmor och min svärmor senaste gångerna vi blivit bjuda på mat där).
För er som ev inte känner mej och läser detta nu så är det alltså inte så att jag bantar mina barn, men det är så att min yngsta dotter inte riktigt följer sin viktkurva utan ligger 3-4 snäpp över den och längden inte hänger med, och hon har inte planat ut så som Lithea gjorde i den här ålder. Med andra ord, jag bantar inte Havanna, vi försöker bara hålla hennes vikt i schack och försöker se till att hon inte sticker iväg mer. Detta gör vi genom att vi själva bestämmer när det är okej med saft, läsk, lördagsgodis, glass osv. Plus att vi så ofta det går försöker lämna vagnen hemma (jag vet att hon snart är 4 och inte behöver vagn längre men när jag måste lämna Lithea på skolan kl 8 och har Havanna med mig tar det 45 minuter om hon ska gå, då blir det vagn så tar det bara 15 minuter men hon får gå i vilken takt hon vill när vi går hem och när vi nån gång har bättre med tid).  Vi dricker lättmjölk, Putte har fått skippa sin juice på morgonen och vi väljer sådana grönsaker som vi vet att Havanna tycker om. Ska bli spännande i alla fall att se vad Lina tycker vi ska äta i veckan!
 
 
 
Puss och Kram

Anhöriga som utnyttjar hemtjänsten...

Publicerad 2012-10-03 07:46:09 i Allmänt

Om min Farmor, svärmor, mamma, pappa, moster eller annan nära får hemtjänst nån gång och jag är hos min anhörig/vän/släkting och äter eller fikar, eller gräddar våfflor(!), skulle jag aldrig låta hemtjänsten ta hand om hela disken efter mig (så länge jag själv är fullt frisk och har båda händerna kvar)!
Självklart förstår jag att disk ingår i mitt jobb och jag har inget emot själva grejen att diska, jag gör det gärna åt de som helt enkelt inte klarar av det själva! Men när släkten sitter runt bordet och pratar och umgås, med en kopp kaffe känns det inte helt okej att stå vid diskbänken som en annan tjänsteflicka!
Varför jag inte säger ifrån? Njae, jag kan ju inte veta exakt vilken tallrik som släktingen ätit på eller vilken kopp som min vårtagare använt!
Jag tycker att det hör till vanligt sunt förnuft och god uppfostran att om jag får mat hos min farmor eller svärmor så tar jag disken, eller hjälper till att plocka undan eller torka disk.
Skulle jag då inte hunnit diska innan hemtjänsten kommer skulle jag åtminstone säga till att den här gången när jag ändå är där så är det okej att hoppa över disken för den tar jag senare!
Ärligt, hur skulle ni tänka? Är det kanske bara jag som tänker på detta sätt eftrsom jag jobba i hemtjänsten och stöter på det här på flera olika ställen men på nåt visst ställe känner att de anhöriga satt detta i system?
Tänker du kanske så här istället:
"Äsch vi behöver inte diska hos mormor för hemtjänsten kommer ju ändå sen!"
Om du är en av de som tänker så vill jag bara säga:
TÄNK OM OCH TÄNK RÄTT!!!
 
Det var allt för mej idag!
Over and out!

Tre veckor känns som en eeeeeevighet!

Publicerad 2012-10-02 10:26:00 i Allmänt

Intervjun gick nog bra igår! Det kändes bra, lätta människor att prata med, jag kände mig trygg, välkommen och avslappnad!
Jag hoppas ju så in i bomben att de kände det likadant! För de har ett gäng de ska intervjua!
Ett FEMTIOTAL!!
Ja, där sjönk chanserna ganska mycet!
Och hälften av de 13 undersköterskor som de kommer anställa kommer troligtvis vara interna, som redan jobbar på lasarettet, så då måste man alltså bli en av ca 6-7 st nya landstingsuskor.
Är det elakt att hoppas att många av de andra som intervjuas gör bort sig och verkar sämre än en själv...?!
Ja men jag kan verkligen inte låta bli!
Jag vill så det gör ont!
Och det är farligt att vilja så här mycket!
För får jag ett negativts svar så kommer jag deppa ihop totalt ett par dagar!
De skulle ha samtal/intervjuer den här o nästa vecka, sen ska det sammanställas,
så jag måste hålla ut i
TRE LÅÅÅÅÅNGA VECKOR!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela