tjockvawa

Att städa...

Publicerad 2017-04-29 11:32:35 i Allmänt

Det är så jävla frustrerande att det inte går att städa när man går på kryckor!! 

Men idag satte jag ultimatum på familjen o pekade med hela handen samtidigt som jag gjorde sånt som jag kan göra. Jag är helt slut o då är det inte riktigt klart än, men snart så. O jag börjar känna inre frid igen! 

Igår kidnappades min älskade kusin Tessan av några av sina vänner för möhippa. Hon ska gifta sig i sin trädgård i sommar, ett litet bröllop. 
Det var från början tänkt att hippan skulle vara idag o en hel massa aktiviteter var planerade men så blev det så mycket avhopp så det fick bli en spa-natt i Västervik istället. Jag är för handikappad o fattig för att kunna följa med men jag bidrog med en slant o tjejerna stannade på kiss och rökpaus hos mej igår. Trevligt! 


Har jag förresten sagt att jag klarade benlyft med rakt ben igår!? Blev så glad att jag började gråta och skratta hysteriskt åt mej själv! 

Filmade o delade med mej på Facebook. 

Hej hopp 

Stand up

Publicerad 2017-04-28 08:32:41 i Allmänt

Igår överraskade jag o Tessan våra män med restaurangbesök o stand up med Johan Rheborg. Det var verkligen svinroligt o uppskattat av Putte o Macke oxå tror jag! 


Ja o svårt att skärpa till sig med maten i alla fall den här veckan då så ingen viktuppdatering men till nästa vecka! Jag lovar! 
Ska bara fira Valborg med familjen o min mamma på söndag, sen ska jag bar äta nyttigt från o med 1/5. 
 

Hej hopp

Ja må du leva

Publicerad 2017-04-27 13:33:00 i Allmänt

Varje dag, varje dag är en ny dag
Andas in, o lämna spegeln för en stund
Skaka av dig dina trådar, låt mig torka alla dina tårar
Finns mer att fira än att sörja
Kan du tänka om, ja om från början
 
För när du blundar är allting klart
Säg mig vad du ser när du ser dig själv
Kan du sakna sånt du redan har
Ett andetag, den tid du har kvar
Ja må du leva idag!
...
 
Varje dag, varje dag är en nystart
Titta upp för himlen speglar all vår mark
Vart du än i världen hamnar
Vart du än i livet tänker stanna, oh
När det känns som allting rasar
Finns det alltid någon väg tillbaka
 
För när du blundar är allting klart
Säg mig vad du ser när du ser dig själv
Kan du sakna sånt du redan har
Ett andetag, den tid du har kvar
Ja må du leva idag!
....
 
Varje dag, varje dag är en ny dag
Så höj ditt glas, för nu är allting som det ska
Hey!
Ja må du leva idag!
...
 
För när du blundar är allting klart
Säg mig vad du ser när du ser dig själv
Kan du sakna sånt du redan har
Ett andetag, den tid du har kvar
Ja må du leva idag
 
Underbar ny singel av Darin!
 
Hej hopp

Så pepp!

Publicerad 2017-04-25 10:55:07 i Allmänt

Idag gjorde jag det! Smög mej upp på vågen, inte morgonvikt men jag vägde BARA 70,8 kilo! Visserligen är det plus 3,2 kilo på en månad men jag hade förväntat mej att vågen skulle ge mej siffran 75 minst! 

Jag blev så glad o visst analyserar man o funderar så är det antagligen så att jag tappat otroligt mycket muskler så hela plusset är väl fett! Men jag är ändå glad o tänker använda detta som en morot nu! 

Har jag tur så är det bara 2 veckor kvar med Ortosen idag o jag får kanske börja belasta fullt då oxå! 
Jag fattar att jag inte kan ge mej ut i ett joggingspår på en gång men jag kan o jag SKA skärpa till mej med maten nu!! Jag vet, sagt det i 3 veckorn nu men den här gången är det allvar!! 
Dessutom kanske vågen är ännu snällare om jag väger mej på fredag direkt på morgonen? 
Eller attans... Ska ju käka på restaurang på torsdag...
Kanske blir en torsdags-morgon-vikt istället denna vecka då! 

Hej hopp

Ny vecka nya möjligheter...

Publicerad 2017-04-24 08:57:14 i Allmänt

Fast jag kan väl inte påstå att förra veckan slutade så bra, jävla pissdag igår! Jag är så jävla inihelvete trött på att vara beroende av andra så mycket som jag är för tillfället! 

Halvvägs med Ortosen men jag vet inte hur mycket jag klarar själv bara för att jag blir av med den sen, det hänger ju på kryckorna o hur länge jag måste låta bli att stödja på benet! 

Morgonen idag fortsatte med trötthet, gnäll, arga miner, tänder som bits ihop för att försöka låta bli hårda ord, försöka vara pedagogisk o pepp, tårar som tränger igenom, bägaren som rinner över o utbrottet är ett faktum o så en onödig sista mening innan barnen går iväg till skolan trötta, förkylda o säkert både ledsna och arga. 

Ja o nu sitter jag här, ensam, trött, ledsen, arg, uttråkad o med en jävla ågren för utbrottet. 

Jag behöver hjälp med så mycket men vill inte vara besvärlig, jobbig o tjatig. 
O så försöker jag själv, försöker underlätta för dom som hjälper mej men det resulterar i att jag blir trött, grinig o tappar lusten för allt. 

Ja, o så äter jag hela tiden o sitter här o bara sväller upp...
Det var allt för nu. Ska leta upp lite positiv energi! 

Hej hopp

After beach!

Publicerad 2017-04-22 10:40:55 i Allmänt

Alltså, så trevligt att få komma ut på lite party igår. 

Kom dit vid 18 o åkte hem kl 22, precis lagom för handikappade jag. Ca 21:30 flyttades bord o det blev dans o då började jag känna mej obekväm. Dessutom kunde jag ju inte vara med på tipspromenad eller hämta mat o dricka själv men det löste Putte åt mej! 
Kul folk man inte träffat på länge, roligt musikqiuz, tal o telegram! O alla hade ansträngt sig att klä ut sig efter temat! 


Hej hopp

Oj... Fredag!

Publicerad 2017-04-21 09:16:47 i Allmänt

Hade faktiskt inte en tanke på vågen idag... Har glömt att skärpa mej oxå så det gör inte så mycket, vill nog inte veta. 


Ikväll är vi bjuda på 40-årsfest. Med temat after beach, "vi kommer direkt från stranden" Lite knepigt känns det med utklädnad men det ska bli himla roligt att komma ut o vara lite social några timmar. Jag tänker inte direkt slå klackarna i taket o lär väl få hålla mej skapligt nykter med tanke på mitt tillfälliga handikapp. Men trevligt ska det ändå bli, men inte så sent. Klockan 22 har jag fixar skjuts hem till barnen o barnvakten. 

Jag läser väldigt sällan mer än bloggar, Facebook-inlägg eller jobb-mail men för tillfället fyller jag delar av mina ganska långa dagar med en av Leif GW Persons böcker. Helt okej bok! 

Hej hopp

Grannfejden på S:t Larsgatan

Publicerad 2017-04-20 13:51:39 i Allmänt

Tror jag skrivit om  detta tidigare men våra grannar har bikupor precis intill vårt garage. 

Deras bin bajsar på våra bilar, vår fasad, sticker oss (än så länge bara oss vuxna o Cuba), skrämmer våra barn så de inte vill vara ute i trädgården plus att det ofta ligger döda bin på vår altan, man går helst inte ut barfota med andra ord...

Vi har försökt att prata med dom om detta, som att prata med en 5-åring. Vi har kontaktat kommunen som inte kan göra något då det faktiskt är tillåtet med bin i tätbebyggt område, men det finns en massa man bör tänka på som bland annat prata med sina grannar. 
Igår blev jag stucken när jag låg precis blickstilla i en solstol o inhämtade D-vitamin. 
Då fick jag nog! 
Gjorde bifällor, som senare plockades ner av grannarna. De ställde dom på vår soptunna o jag har nu flyttat dom dit jag är säker på är vår tomt, långt från tomtgränsen. 
Sen mailade jag tidningen o Radio Östergötland. NT hörde av sig med lite kompletterande frågor för en stund sen men varken jag eller hon jag pratade med vet egentligen vad de kan göra åt saken eller vad jag vill med att dom har informationen. 
Samma sak med radion egentligen men de svarade att oxå o att de återkommer om det är av intresse. 


Idag fördrev jag förmiddan med att städa ut kylen o skrubba o städa diskbänken, det är skitjobbigt o tar hundra år o jag blir trött som en gnu, men det är ändå ett tidsfördriv o lite skönt att bli lite trött. 

I eftermiddag får jag åka på utflykt igen. Till barnens skola för utvecklingssamtal för Lithea. 

Vardag!

Publicerad 2017-04-18 09:23:00 i Allmänt

Äntligen vardag igen! 

Skärpning, nu! Bort med sötsaker! 

Har under några dagar dragit ner på morfinet o idag är första dagen jag provar helt utan o endast nöjer mej med alvedon. Tror inte det blir några problem! 

Igår var första gången jag klarade att lyfta det opererade benet från golvet, med lite böjning i knät! Blev verkligen överlycklig! Det går trots allt framåt o oron över att på riktigt kanske vara lite förlamad i nån muskel eller två försvann! Men det gör ont på något konstigt sätt o känns som muskeln som jobbar vid lyftet ska gå lite sönder eller om det är skinnet som spänner...!? 
Är fortfarande väldigt svullen men en snäll kollega kom förbi med ett speciellt isförband som ska vara bra mot svullnad efter knäoperationer. Läst på lite om det o tycker det är konstigt att jag inte fick med något efter operationen för det verkar vara standard vid just sånna här op. 

Tror isförbandet hjälpt lite o knät svullnar av en aning men är fortfarande mycket svullet! 
Så svullet att det är riktigt svårt att böja på knät så mycket som jag får. Men med mycket envishet o tålamod så går det! 

Karln är på jobbet o barnen i skolan. Så skönt att få lite egentid ändå! 
Gjorde mitt träningsprogram redan 8:30 idag. Klarade till slut 5 lyft x 2, vilade lite xtra o gjorde den 10 lyft innan jag gav mej. 

Tänker att jag ska ha isförbandet o högläge en stund nu sen ska jag träna böjning. Ikväll eller eftermiddag får det bli mer lyft-övning. 

Hej hopp

Efter påsk

Publicerad 2017-04-14 23:09:31 i Allmänt

Gick inget vidare. Vägde mej inte idag. 

Ska ta nya tag o skärpa mej efter helgen! 

Var hos sjukgymnast igår, hon låste upp Ortosen så jag har möjlighet att böja knät i 60 grader nu (30 tidigare) men knät är för svullet för att kunna böjas mycket mer än 30 grader fortfarande så nu är det fokus högläge, inte det enklaste att ha ett knä i högläge!! 
I övrigt ska jag fortsätta med mina övningar o jag för dom varje dag nu, utom en, den jag inte kan, där jag känner mej förlamad, börjar bli nojig att det aldrig kommer gå! Men SG var inte orolig (än), såklart försöker jag varje dag, flera gånger o övar o tar i!! Det ska gå! 

Havanna har ont i ett öra så där får det bli VC imorgon om hon inte blir bättre... 

Alla är trötta o uttråkade. Snön är deprimerande! 

Men imorgon o på söndag blir det lite stallhäng för mej o Lithea i alla fall. 

Hej hopp 

Skärpning!

Publicerad 2017-04-10 22:35:29 i Allmänt

Från o med imorgon slutar jag tröstäta så kanske jag vågar mej upp på vågen igen på fredag! (Räknar dock med ett plus på 4-5 kilo!!) 


Gick till Tempo (fd Ica) och tillbaka idag. Det är max 300 meter fram o tillbaka o en tur dit brukar ta 2 minuter plus den det det tar att handla såklart. Köpte 2 saker o visserligen tog jag en snabb sväng förbi Apoteket oxå som typ ligger vägg i vägg. Hela trippen tog 30 minuter! 

Inhandlade bland annat D-vitamin efter en kusins inrådan, hon säger att man läker snabbare då så ja, det skadar ju inte i alla fall! 

Hej hopp

En bra söndag!

Publicerad 2017-04-09 11:14:42 i Allmänt

Idag är jag vaknade var huvudvärken väck! 

Det gjorde inte heller lika ont i knät att kliva upp som det gjort de senaste dagarna. 

Jag har duschat, vikt lite tvätt, hoppat omkring med en påse o plockat skräp. 

Barnen har varit ute med Cuba o Lithea har dammsugit! Havanna var o lämnade ett par böcker på biblioteket o snart ska de laga lunch! 

Solen skiner o jag har gjort annat än suttit i mitt soffhörn! En bra söndag med andra ord! Härligt! 

Hej hopp

Grönt kort

Publicerad 2017-04-08 20:48:34 i Allmänt

Intensivkurs i grönt kort den här helgen o den avslutas om 2 veckor, om jag klarar av det kan Lithea tävla mer "på riktigt" om hon vill o om vi löser det med hyra av ponny o sånna detaljer. 

I övrigt så har jag inte vågat väga mej o så har jag sjukt ont i huvudet! 


Hej hopp

En vecka.

Publicerad 2017-04-06 08:40:16 i Allmänt

Ja ni vad ska jag säga. 

Det har gått en vecka sedan operationen nu. 
Tycker det gör ondare nu än vad det gjort tidigare. 
Jo har väl slarvat med smärtlindring några dagar, tyckte ju inte det behövdes, hade inte så ont. 
Men okej, hade fel o ska nu lyssna på min moster som säger jag ska äta den medicin jag blivit ordinerad. 

Haft ett par dåliga dagar! Det allra värsta är att gå upp på morgonen. Den smärtan alltså. Det är som allt blod rinner ner i knät ( o vaden) o jag vill skrika, gråta o klappa till någon. 
Har kommit på att där gäller det att inte ge upp, vara uppe ett tag så ger det med sig efter ett tag (20-30 min). Igår gick jag lixom o la mej efter några minuter igen o då hade jag ju den där "gå-upp-ur-sängen-smärtan" varje gång jag provade igen. 

Fick skjuts till stallet igår där jag tittade på Litheas lektion. Det är som terapi att få komma ut till hästar, frisk luft o människor. 

Imorgon börjar jag o Lithea en intensivkurs i Grönt kort, vilket innebär att hon skulle kunna åka iväg o tävla lite mer på riktigt (om vi klarar kursen o om hon/vi vill). 

I övrigt sitter jag här i mitt soffhörn o glor. 
Tvättar lite, eller plockar ur diskmaskinen så himla mycket annat klarar jag inte. Försöker att inte sova på dagarna för jag får ont i kroppen ändå av att jag sitter o ligger så mycket. 
Men jag är så tacksam för all hjälp jag får av make, barn, släkt, vänner o kollegor. 

Bytte förband igår, var nyfiken på op-såret. Det var kanske inte så smart att göra det men gjort är gjort! 

Jag äter inte efter kostschemat. Men kämpar emot sötsaker så mycket jag kan! Hade gärna fortsatt att tröstäta om inte Putte hade sagt åt mej på skarpen här om dagen... 
Kanske vågar kolla vikten på fredag, kanske inte. Vet att det är plus, men vet inte om jag vill veta hur stort o göra livet ännu sämre...

Fick mens igår oxå, alltså jag tycker mens är jobbigt, kladdigt o ofräscht redan i vanliga fall! Nu när det lixom är världens största projekt att duscha o krångligt att gå på toaletten känns det som en mindre katastrof! Men nu vänder jag dessa negativa tankar, om ett par dagar är den värsta störtfloden över o nästa gång jag får men är nästan ortos-perioden över! 

Jo då det får vara allt för den här gången. Stackars er som läser, samma skit varje gång o inte mycket positivt nu för tiden. 

Hej hopp


D-vitamin

Publicerad 2017-04-04 16:06:50 i Allmänt

Hade en dålig morgon o fm. Ont o det blev morfin idag igen. 

Tjöt lite, men bestämde mej sen för att rycka upp mej! 

Kan ju inte göra så himla mycket men plockade ur diskmaskinen, tvättade lite. 
Gick ut o lapade lite sol o andades frisk luft! Tror det gjorde susen!  
Fick sen besök av en kollega. O sen min BBF som kom med lite lunch sånt som jag bett henne köpa med. Det gjorde verkligen oxå susen.

När barnen kommit hem var humöret bättre o smärtan oxå. Tog en mysstund med Havanna på studsmattan igen, D-vitamin sägs vara nyttigt i lagom dos! 
Sitter nu i en solstol med en hoppande Havanna intill. 


Hej hopp

Lägesrapport

Publicerad 2017-04-03 16:54:49 i Allmänt

Har inte tagit någon morfintablett idag, har ont ibland men det är överkomligt o jag vill prova om jag klarar mej utan. Den värsta smärtan är i vaden fortfarande o speciellt direkt jag kommer upp. Som kramp typ. 


Har duschat idag. Tog en evighet o var jobbigt men det gick. 
Har sorterat lite tvätt o rörmokaren har varit här i 2 minuter o fixat röret. Nästan pinsamt! 
Men nu kan jag börja tvätta igen. Får bli morgondagens projekt för det är jobbigt o göra allt på 1 ben! 

Känslan av oduglighet, att jag lixom inte klarar av att göra saker själv kommer jag antagligen få lära mej att leva med ett tag, det är det jobbigaste. O det är ju inte för att det gör ont utan det är ju för att jag inte får stödja på benet. Att kryckorna är med på allt som ska göras. O man kan inte hoppa på kryckor med en kaffekopp i handen eller med en hög rentvättad tvätt eller men en dammsugarslang i handen. 
Ska jag hämta posten måste jag ju ta med mej en väska! Hahaha! 
Men så glömmer man det lite o tänker att jag ska bara... Eller nej just det, det går ju inte! 


Hej hopp

...

Publicerad 2017-04-02 08:55:54 i Allmänt

Det finns ju alltid dom som har det värre, jag tycker inte om att klaga. Jag vill försöka vara positiv. 

Men alltså, det är tungt. 
Jag har ont. Mycket i vaden ofta, mer än i själva knät. I morse när jag vaknade väldigt tidigt var jag säker på att jag fått en blodpropp oxå. Men alltså det kan ju inte vara möjligt!! Tar inohep (blodförtunnande i förebyggande) o jag har inte varit så himla stillasittande ändå, eller alltså uppe en del i alla fall! 
Magen är trög. 
Jag kan inte laga mat själv o vill inte vara till besvär. Jag kan inte ta bort min tallrik efter mig o det tar ungefär 10 minuter att fixa mat åt hunden, men lyckades ju i alla fall! 
Jag är trött hela tiden. Dåsig, somnar. 
Jag har ont i kroppen. 
Kunde brygga kaffe åt mej själv i morse men det tog oxå en evighet! 

Jag kan klä på mej själv men känner mej som 104 år. Dagens stora projekt är att jag ska försöka ta en dusch! 

Ett rör till tvättmaskinen är trasigt oxå så alla våra kläder är smutsiga. 
Men allt kan väl bara bli bättre nu då! Eller? 


Hej hopp

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela