tjockvawa

Hur jävla vackra människor är ni inte?!

Publicerad 2011-04-27 12:54:27 i Allmänt

Nästan så tårarna rinner! Tack att ni finns!!
Tack för kommentarer, tack för pepp! Nu jävlar kör vi!!
Skulle ha ställt mej på vågen imorse och ta morgon-startvikt from idag, men jag glömde, det får bli imorgon.
Skit sak samma egentligen ju. Jag gör det för min hälsa, för att må bra! Jag vet ju att jag mår bra när jag äter "rätt" och motionerar lagom.
Har praktik nu, på ett boende i Norrköping, 4 våningar upp, har varit där i 1,5 vecka (av 4) och tagit hissen varje gång så klart. Men idag tog jag trapporna upp, var nära döden när jag äntligen landade men jag kände mej duktig!

Jag ska göra som ni säger, jag ska sätta upp små mål, inte tokköra från början! Göra småändringar och försöka ta en promenad istället för att sitta och glo framför datorn om kvällarna.

"Du är ju ganska ung fortfarnade, du har väl inte fyllt 50?" Kul kommentar jag fick av en vårdtagare på mitt jobba va? Antar att det har med min sömnbrist och min övervikt att göra att jag ser äldre ut än vad jag är. Sen kan det även bero på att hon som sa det är ca 90 år, förvirrad och antagligen ganska närsynt, men ändå.

Det där för att jag gör det för min hälsas skull är väl bara halva sanningen då, jag gör det en aning för mitt utseendes skull oxå. För att både slippa känna mej som och se ut som 50, för att jag ska kunna klä av mej i sommar utan att skämmas ihjäl, för låta bli att klä av mej kan jag inte göra, man svettas en del när man är så här tjock o sola med kläder brukar vara varmt, bada med kläder är oxå aningen omständigt och när dom bli blöta smiter dom ju ändå åt och visar bilringar, gäddhäng och gropiga lår.
Skulle även vara roligt att komma i lite av sommarens garderob.

"99% av alla vanliga viktminskningskurer misslyckas. Idag finns det fler gym, fler träningsprogram för hemmabruk, mer info om diet och motion och ändå fler överviktiga människor än någonsin, så det är uppenbart att det är något som inte fungerar. Bantning och motion tar varken itu med eller botar de emotionella problem som ligger bakom det faktum att många stoppar i sig för mycket mat.

Du kan bli smal är en ny och mycket effektiv metod som hjälper dig nå idealvikt och behålla vikten - för alltid denna gång...

Det handlar främst om våra inre självbilder, våra vanor och vårt känslomässiga förhållande till mat. Allt detta går att förändra!"
Så står det på baksidan av min bok som ska göra mej smal!

I boken står bland annat:
Det som driver oss att äta för mycket är känslor. Jag behöver det. Jag måste ha det. Den här maten kommer få mej att må bättre. Dessa känslor påverkas inte av bantning.
Möjligen kan de undertryckas lite lätt på kort sikt. Eftersom känslorna alltid kommer att vinna (en av hjärnans huvudregler är nämligen att känslor alltid vinner över logik eftersom känslor är så mkt starkare) så förefaller det ganska rimligt att det är känslorna som bör ändras snareare än kosthållningen.

Ja, ni boken är ganska intressant och jag antar att detta i alla fall stämmer in på mej!
Bara att börja ändra på känslorna då.
Ja fast på ksothållningen och motionen oxå.

Det är ganska bra ändå att jag pluggar samtidigt, vi läser ju om en hel del ganska trista sjukdomar och det är oftast större risk att drabbas om man är överviktig. Diabetse, kärlkram, hjärtsvikt, mag-tarmsjukdomar och vanlig slöhet!



Puss

Kommentarer

Postat av: Nilla

Publicerad 2011-04-27 19:01:41

Hm.....vägde mig imorse.....hm, inte bra. Nä då tar vi tag i det var på gymmet klockan 5 i morse. Bra start.....kom nu hem från krogen.....hm......nä jag är en dålig människa.....

Postat av: Ullis

Publicerad 2011-05-17 16:45:05

Älskar den bilden! :-)

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela